Căpșuni în plus, kilograme în minus

Iulia Vlad
Iată câteva modalități de a pro­fita de căpșuni, pentru a do­bândi silueta dorită.

Regula gene­rală: căpșunile se spală bine și se consumă doar proas­pete, fără zahăr sau alte adaosuri.
Consumați, una-două zile pe săptămână, doar căpșuni, timp de o lună. În celelalte zile ale săp­tă­mânii reduceți pâinea, pastele, dulciurile, ali­mentele prea grase sau să­rate.
Mâncați în fiecare zi câte o porție de căpșuni, cu o oră înaintea mesei de prânz și a cinei. Porțiile de mâncare trebuie să fie la jumătate față de normal.
Înlocuiți o masă pe zi, de preferat masa de prânz sau cina, cu o porție sau două porții de căpșuni. Cura se ține două săptămâni.
Frunzele și codițele căpșunilor au și ele darul de a combate grăsimea, prin efectul lor diuretic și de accelerare a metabolismului. Puneți un litru de apă pe foc, și când fierbe, adăugați 4 linguri de frunze și codițe de căp­șuni uscate și mărunțite. Lăsați să fiarbă la foc mic 4-5 minute, apoi trageți deoparte vasul și acope­riți-l. După 30 de minute, strecurați lichidul. Beți 3-4 căni pe zi, fără să adăugați zahăr.