Vremea CĂPȘUNILOR a venit!

Iulia Vlad
Unul dintre mărețele daruri ale începutului verii sunt căpșu­nile. De ce mărețe? Pentru că ne desfată în măsură egală stomacul, dar și obrazul. Un sfat: mâncați cât mai multe căpșuni, dar "salvați" câteva pentru a le transforma în elixire de frumu­sețe.

Scrub cu căpșuni
Ingrediente: o jumătate cană cu zahăr granulat, un sfert de cană ulei de nucă de cocos nera­finat, un sfert de cană cu căp­șuni proaspete, bine coapte.
Într-un blender, sau cu ajutorul unei furcu­lițe, pasați căpșunile până se transformă într-o pastă. Topiți uleiul de nucă de cocos într-un vas pus în apă care fier­be, apoi combinați uleiul de cocos topit cu zahărul. Adăugați căpșunile și amestecați totul până la omo­genizare. Se păstrează la frigider, în recipient din sticlă sau porțelan, bine închis, nu mai mult de 2 săptămâni.
Mod de folosire: Faceți duș, apoi masați pielea proaspăt spălată cu o cantitate mi­că de prepa­rat, cu miș­cări circulare, timp de câ­teva minute. Clătiți cu apă călduță.

Tratament intensiv de înfrumusețare cu căpșuni
Ingrediente: căpșuni proaspete.
Aplicați pe față, cu masaj ușor, căpșuni tăiate sau suc proaspăt de căp­șuni, de cel puțin trei ori pe săptă­mână. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți. Tonifică pielea și o hră­nește în profunzime.

Mască anti-acnee
Ingrediente: suc proaspăt de căp­șuni, 3 linguri cu argilă verde sau albă, o lingură cu miere.
Amestecați sucul de căpșuni cu argila, până la consistența unei creme groase. Adăugați mierea și ames­tecați bine. Aplicați preparatul pe față și lăsați-l timp de 20 minute. Clăti­ți-vă bine.

Mască împotriva îmbătrânirii
Ingrediente: 3-4 căpșuni coapte, o lingură cu miere, 2 linguri frișcă naturală.
Pasați căpșunile cu o furculiță, sau într-un mixer. Adăugați mierea, apoi frișca și amestecați ușor. Apli­cați crema obținută pe față și pe gât, lăsați să-și facă efectul 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Albirea dinților
Ingrediente: 2 căpșuni, 1/2 lingu­ră cu bicarbonat de sodiu.
Pasați căpșunile cu o furculiță, apoi adăugați bicarbo­natul de sodiu. A­pli­cați amestecul pe dinți, cu o periuță, și lă­sați-l timp de 3 minute. Frecați dinții cu "pasta" de pe ei. Clătiți-vă bine. Nu utilizați procedeul mai mult de o dată pe săptămână.