Răspuns pentru ANDREEA G., F. AS nr. 1366 - "Caut tratament naturist pentru endometrioză"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Vorbim despre endometrioză atunci când mici bucăți din țesutul care căptușește ute­rul se implantează la nivelul or­ga­nelor pelvine. Se pare că implan­tarea este rezultatul fluxului men­strual care se întoarce în trompele uterine și se răspândește în cavitatea pelvină. Mai des, implanturile apar în afara ovarelor, trompelor uterine, a uterului sau a ligamentelor care îl susțin. Fenomenul determină sângerări, conco­mi­tent cu începerea ciclului menstrual. Deoarece im­planturile sunt înconjurate de alte țesuturi, sân­gele nu are unde să se ducă, generând iritația acestora, ceea ce duce la apariția unor chis­turi. La rândul lor, chisturile pot forma un țesut cicatriceal care leagă organele (aderențe), astfel că cica­tricele și aderențele formate la nivelul ovarelor și trompelor uterine pot împiedica apariția sarcinii.
Tratamentul endometriozei se concentrează pe atenuarea simpto­melor și, dacă doriți să aveți copii, pe posibilitatea concepției și ducerii sarcinii la termen. Deși nu există o opțiune terapeutică valabilă pentru toate cazurile, fie prin tratament me­dicamentos, fie prin tratament chi­rur­gical, multe femei cu endome­trioză vor resimți o ameliorare, chiar dacă nu și dispariția completă a simp­tomelor. Terapia hormonală este foarte eficientă în reducerea sau eliminarea durerii din endo­me­trioză. Acest tip de tratament include:
* Anticoncepționale - ajută la controlul hor­monilor responsabili pentru refacerea lunară a țesu­tu­lui endometrial. Administrarea lor pe termen lung poate reduce sau elimina durerea produsă de endo­metrioză.
* Agoniștii și antagoniștii hormonilor de elibe­rare a gonadotropinelor (Gn - RH) - blochează producerea hormonilor care stimulează ovarul. Acest lucru împiedică apariția menstruației, ceea ce ajută la scăderea în dimensiune a implanturilor endometriale. Această clasă de medicamente poate determina chiar remisia endometriozei pe parcursul tratamentului și, uneori, chiar timp de câteva luni sau ani.
* Medroxiprogesteronul - acest medicament in­jec­tabil este eficient în oprirea menstruației și a creș­terii implanturilor endometriale, atenuând ast­fel simptomatologia.
Tratamentul naturist al endometriozei trebuie să vizeze în primul rând instituirea unui regim ali­mentar adecvat. Astfel, se impune evitarea alimen­telor și produselor estrogenice (soia, produse pro­cesate și conservate, îndulcitori artificiali etc.), deoarece surplusul de estrogen poate influența negativ endometrioza. Organismul elimină foarte greu estrogenul, formându-se astfel un dezechilibru care, coroborat cu alți factori, duce la formarea aderențelor endometriozice, chisturilor ovariene, balonărilor și tulburărilor de tranzit.
Renunțați la carnea roșie și optați pentru legu­mele verzi. Consumul de carne roșie crește mult riscul de endometrioză, pe când legumele scad sem­nificativ acest risc.
Renunțați la alimentele ce conțin gluten și zahăr, amândouă fiind considerate factori de risc în dezvoltarea endometriozei.
Consumați alimente bogate în licopen și resve­ratrol (suc de roșii, pepene roșu, papaya, ardei roșu, varză roșie, alune, zmeură, afine, merișoare), sub­stanțe cu proprietăți antioxidante și antiinfla­matorii remarcabile, care pot împiedica dezvoltarea ade­rențelor endometriozice.
În același timp, tratamentul naturist al endome­triozei include remedii precum: N-acetylcisteina, Indol-3-carbinol, Vitex,Schizandra, trifoiul roșu și vitamina D3, care acționează sinergic și reduc infla­mația, volumul chisturilor și aderențelor endo­metriozice, echilibrează raportul progesteron-estro­gen, elimină surplusul de estrogen din orga­nism, reduc fixarea estrogenilor pe receptorii spe­cifici din diferite țesuturi, stabilizează sistemul reproducător și pe cel imunitar.
Să auzim numai de bine!


Dr. LUCICA SIMA - ROMVAC COMPANY SA - Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

"Mamei mele îi tot apare o ciupercă în gură"
(Răspuns pentru OLGUȚA R., F. AS nr. 1363)


Stimată doamnă, în cazul mamei dumneavoas­tră, la fel ca în cazul oricărui pacient în parte, pen­tru a se administra un tratament țintit, este necesar în primul rând să se stabilească un diagnostic de certitudine. Acesta constă într-un consult clinic aprofundat, în cadrul căruia se analizează inclusiv istoricul pacientului, plus analize de laborator. Ana­lizele paraclinice constau în hemoleucogramă, analize bio­chimice din sânge, exa­men microbiologic din probă locală care să acopere un spec­tru larg de bacterii și ciuperci, plus antibiogramă și antifungigramă, eventual examen histologic din probă biopsică, de la nivelul res­pec­tivelor leziuni. Mama dvs. a efectuat tot acest panel de analize?
Până la stabilirea unui diag­nostic de certitudine, me­dicul terapeut din cadrul Cabinetului de Medicină Com­plementară Romvac re­comandă, pentru a aduce un sprijin sistemului imuni­tar, administrarea de pro­duse din gama Imunoinstant, atât pe cale generală, cât și local, pe leziuni. Odată diag­nosticul stabilit, schema de terapie cu aceste produse se adaptează la problemele identificate. Men­țio­nez faptul că linia de produse Imu­noinstant are un grad de eficiență de 100%, dar numai după sta­bi­lirea certă a diagnosticului. Multă sănătate!

 
"Cum pot scăpa de bacteria Pseudomonas aeruginosa?"
(Răspuns pentru ZENOVIA COMĂNESCU, F. AS nr. 1363)


Stimată doamnă, în cadrul Companiei Romvac își desfășoară activitatea Departamentul de Dez­voltare-Cercetare, unde este elaborată gama Imuno­instant, constând în produse de uz uman, pentru ad­ministrare pe cale orală și aplicații locale. Produ­sele au specificitate, inclusiv pentru Pseudomonas aeruginosa și 5 tulpini de Candida. În mesajul dumneavoastră nu este specificată tulpina de Can­dida; ideal este să se identifice exact tulpina mico­tică cu care vă confruntați. Odată stabilit și acest aspect, medicul terapeut din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac vă poate elabo­ra un protocol terapeutic cu specificitate pentru cele două tulpini identificate. Menționez faptul că pro­dusele din gama Imunoinstant sunt naturale și fără efecte adverse, fiind contraindicate doar persoa­nelor cu alergie la ou. Multă sănătate!


Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

"Mama are dureri cumplite cauzate de colita radică"
(Răspuns pentru LUIZA D. - Iași, F. AS nr. 1366)


E greu de crezut că mai există cititori fideli ai revistei "Formula AS" care să acuze probleme di­gestive! Acestea se rezolvă în totalitate cu argila "ALGO" (au fost numeroase articole pe această temă!). Disconfortul produs de arsurile gastrice este mare și aproape permanent. Argila "ALGO" este un excelent pansament gastric și are efect bacter­icid. Luată în doze de șoc (200 g pe zi), simptomele se amelio­rează în doar câteva zile, iar pentru vindecarea totală, este nevoie de 2-3 luni. Pentru a se evita recidiva, vă re­co­mand să luați în paralel și probio­ticul BIOCULT o perioadă mai lungă, apoi continuați cura cu trei căni de apă cu argilă zilnic, ca doză de întreținere. Pentru detalii referi­toare la tratament puteți să mă contactați la tel. 0788.233.873. Pentru a procura argilă "ALGO" la preț de producător puteți suna la tel. 0258.865.677.
(Răspuns valabil și pentru SIMION P. - Tecuci, F. AS nr. 1366, "Am arsuri mari la stomac")


Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

"Caut leac pentru uretro-prostatită"
(Răspuns pentru VASILE G., F. AS nr. 1363)


Prostatita este o afecțiune a prostatei, ce se ma­nifestă prin inflamația acesteia, cu sau fără prezența unor bacterii, în urma cărora poate apărea infecția. Tratamentul constă în administrarea antibio­ticelor pe perioade diferite de timp, în funcție de starea fiecărui pacient și, destul de des, se recoman­dă cure prelungite sau repetate, analgezice, anti­infla­ma­toare etc. Consumați lichide în cantitate mai mare, legume și fructe bogate în vitamina C, pro­bio­tice cu rol în păstrarea florei bacteriene prie­tenoase, ce poate fi distrusă de trata­mente repetate cu anti­biotice. Cerce­tătorii au descoperit că administrarea unei cantități mari de proantocia­ni­dine, cum este cea din Calm Urin Forte, extrase din Merișor canadian, alături de biotină, poate reface flora bac­teriană. În plus, aceste principii active obținute din fructe de calitate A, cu­lese din zone ecologic pure ale Cana­dei, împiedică aderarea bacteriilor de tractul urinar, reducând astfel cu 28 până la 40% riscul unei infecții uri­nare, dar și dezvoltarea bacteriilor în tractul urinar. Prezintă ac­țiune anti­oxidantă, ușor antiinflamatoare și antifun­gică, asigurând protecție ridicată la nivelul mucoa­selor, inclusiv al tractului genito-urinar.
Multă sănătate!