"Sufăr de vasculită cutanată leucocitoclastică"

Cititor Formula AS
"Am tromboflebită la ambele picioare"

Dragă redacție, am 51 de ani, sunt o cititoare fidelă a revistei dvs., de aceea îndrăznesc să vă rog să mă ajutați și pe mine să-mi recapăt sănătatea sau să-mi îmbunătățesc cât de cât viața. Acum trei ani am fost diagnos­ticată cu trombo­flebită la pi­cio­rul drept. Am făcut tra­ta­ment cu He­parină, apoi cu Trom­­bostop. Pi­ciorul mi s-a umflat foar­te mult, iar anul trecut am făcut trombo­flebită și la piciorul stâng, fapt ce mi-a îngreunat foarte mult via­ța. Știe cineva vreun remediu na­tu­­rist pen­tru această afecțiune? Am auzit că se poate face un tratament cu lipitori, dar nu știu cum sau unde. Vă mul­țu­mesc și aștept cu interes sfatu­rile cititorilor și ale specialiștilor dvs.
CORNELIA S. - București

"Sufăr de insuficiență cardiacă con­gestivă decompensată"

Dragă redacție, am 68 de ani și sufăr de insu­ficiență cardiacă con­gestivă decompensată. Pen­tru că medicamentele reco­mandate de medicul cardiolog îmi dau amețeli, am în­trerupt trata­mentul și de două luni iau doar Coenzima Q10, dar sunt foarte slăbit. Dacă mă poate ajuta cineva cu o recomandare de tratament care să nu fie foarte complicat, îi voi rămâne recunoscător. Cu mulțumiri,
GHEORGHE D. - Pașcani, jud. Iași

"De patru ani sufăr de o infecție urinară cu Proteus"

În 2015, în urma unei intervenții chirurgi­cale urologice, mi s-a depistat la urocultură o infecție uri­nară severă cu bacteria Proteus. Am făcut trata­ment cu anti­biotice aproape un an, dar fără niciun rezultat. Nu pot scăpa de Proteus și pace! Apelez la omenia citi­torilor dvs., pe care îi rog să-mi recomande un trata­ment naturist eficient care să învingă această bacterie. Cu mult respect,
F. R. - Sibiu

"Sufăr de vasculită cutanată leucocitoclastică"

Vă rog să-mi recomandați un tratament natu­rist pen­tru vasculită cutanată leucocitoclastică (cu­nos­cută și ca vasculită alergică sau de hiper­sen­si­bilitate). Medicul mi-a explicat că este o inflamație a vaselor sanguine cauzată de o reac­ție la un aler­gen. Boala se manifestă prin pete care apar pe pie­le, mai ales în jumătatea infe­rioară a corpului. Pe­tele arată ca niște pistrui mari, de culoare maro, care uneori capătă o cu­loare roșu inten­s. Vă mulțu­mesc!
SIMONA I.

"Caut un remediu naturist pentru boala Basedow Graves"

Dragi cititori, am 36 de ani și în luna octom­brie a anului trecut mi s-a declanșat boala Base­dow Graves (mi-au ieșit ochii din orbite). Am fost inter­nată la "Parhon", iar la externare mi s-a prescris tra­­tament cu Prednison, Atenolol, Tyro­zol și acid folic, timp de trei luni și jumătate, dar fără niciun re­zul­tat. Vă rog să mă în­drumați spre un remediu natu­rist. Cu mulțumiri,
MARIANA - București

"Nu-mi revin după enterocolita acută"

Vă scriu cu speranța că se va găsi cineva care să mă ajute. Acum o jumătate de an, am avut câteva scaune dureroase, cu mucozități și spumă cu sân­ge. Am fost internat la boli infecțioase, un­de am fost diag­nosticat cu enterocolită acută cu Salmonella și mi s-a depis­tat și Helicobacter pylori. Mi s-a făcut un tratament în spital, iar la externare mi s-a dat re­gim alimentar. Am voie să mă­nânc orez fiert, brân­ză de vaci, mere rase, supă de zarzavat stre­curată, carne fiartă, dar trebuie să exclud legumele și fructele crude, lactatele și pră­jelile. Am băut multe lichide și am luat săruri de rehidratare de la farmacie. Am făcut tot ce mi-a spus medicul, dar scaunele sunt la fel. Simt că-mi ia sto­ma­cul foc, iar intestinele îmi fierb încontinuu. Îi rog pe cei care s-au con­fruntat cu astfel de simp­to­me să-mi dea un sfat. Vă mulțumesc.
SIMION G. - jud. Cluj

"Mama și-a pierdut memoria. Cum o pot ajuta?"

Mama mea, deși are 86 de ani, nu a fost bolnavă nicio­dată. Mănâncă bine, doarme, se mișcă prin curte, dar de câteva luni și-a pierdut memoria: nu mai știe să se îm­brace, noap­tea, când se dă jos din pat, nu mai știe să iasă din ca­meră, iar câteodată vor­bește în dodii. Tatăl meu o ajută cât poate, dar e și el bătrân și toate grijile gos­podăriei au căzut pe umerii lui. Am vrut să îi iau la mine, la Reșița, dar nu vor cu niciun chip să-și lase casa, găinile, gră­dina... Am dus-o pe mama la psihiatru și i-a dat tra­tament cu Haloperidol, dar deocam­dată nu și-a re­venit, cu toate că am impresia că perioadele de lu­ci­ditate s-au mai prelungit. Îi rog pe cei care au fost într-o situație asemă­nătoare să-mi dea un sfat. Cum o pot ajuta? Vă mul­țumesc.
LUCIA D. - Reșița

"Cum pot scăpa de herpesul genital?"

Acum opt ani am contractat un herpes genital, de care nu reușesc să scap. Am fost la diferiți me­dici, dar niciun tratament nu a avut efect. Am în­cer­cat și remediile găsite în arhiva dvs. pe inter­net, dar niciun tratament nu a dat re­zultate. Din acest motiv sunt dis­perat. Vă rog din tot sufletul, aju­tați-mă să scap de această boală incurabilă, care îmi distruge căs­nicia. De asemenea, îi rog pe specialiștii dvs. să-mi dea mai multe detalii despre această boală. Ar putea avea efecte negative asu­pra altor organe, în caz de nevin­decare? Vă mulțumesc și vă do­resc numai bine!
F. D. - București

"Băiețelul meu are episoade epileptico-convulsive"

Mă numesc Gabriel și am un băiețel în vârstă de 7 ani. La 4 luni și jumătate a fost suspect de leucemie, dar până la urmă s-a dovedit că are o deficiență severă de vitamina B12 (medicii mi-au spus că de multe ori poate fi confundată cu leucemia, deoarece dă aceleași valori la analizele de sânge). Pe acest fundal de deficit de vitamină B12, el a dezvoltat și episoade epileptico-con­vulsive după vârsta de 2 ani și jumătate. Un me­dic din Anglia ne-a prescris dozarea exactă a formei corecte de B12, și astfel a ajuns la valo­rile normale. Întrebarea mea este următoarea: există vreun remediu natural pentru aceste epi­soade epileptice? Unii medici la care am fost ne-au spus că dacă îi mai administrăm antiepi­lep­tice, se poate declanșa epilepsia. Uneori, epi­soadele epileptico-convul­sive se declanșează și pe fond viral, febril, dar și când este doar obosit sau tensionat. Vă mul­­țu­mesc și aștept răspun­surile dvs.
GABRIEL - Oradea

"Am pemfigus vulgar în gură și în gât"

Am 61 de ani și de trei ani sufăr de pem­figus vulgar cu localizare în gură și în gât. Am dureri cumplite, arsuri și senzația de corp străin în gât. Nu pot să mănânc, până și apa o înghit cu greu­tate. De o lună am început să iau un medicament pe bază de cortizon, Medrol, dar nu se vede niciun rezul­tat. Îi rog pe cititorii re­vis­tei care s-au confruntat cu această boală să-mi reco­mande un tratament naturist sau alopat. Cu mul­țumiri,
VICTOR C. - Galați

"Îmi puteți recomanda un leac pentru mastocitoză cutanată?"

Încă din copilărie, sufăr de o boală de piele rară, care se manifestă prin apariția unor pete pe piele: mas­tocitoză cutanată. Din fericire, acest tip de mas­to­citoză nu implică alte organe, și de obicei are o evoluție favorabilă, leziunile putând dispărea la pubertate. La mine nu s-a întâmplat asta. Acum am 36 de ani și petele s-au extins pe toată su­prafața cor­pului. Medicii (și cei din țară, și cei din Italia, unde trăiesc acum) îmi spun că nu au leac pentru această boală. Mă puteți ajuta cu un trata­ment natu­­rist? Vă mulțumesc.
MARTA S. - Padova, Italia

"Cum să atenuez simptomele menopauzei?"

Am 55 de ani și sufăr cumplit de când s-a insta­lat meno­pauza. Urmez un tratament medi­ca­­men­tos cu rezultate foarte slabe, a­proape inexistente. Cel mai greu de suportat sunt in­som­nia, neli­niș­tea și stările de agitație. Am mo­mente când mă enervez atât de tare încât țip la soțul meu și sparg câte ceva. Nu mai vreau să fiu așa. Există vreo șan­să să atenuez aces­te simptome urmând un tratament naturist? Vă mul­­țu­mesc.
ROXANA T. - Iași