Diabetul poate fi învins!

Florentin Popa
- Medicamente naturale anti-diabetice -

Diabetul este numit și ucigașul tăcut, pen­tru că atacă organismul fără a avea simp­tome, generând apoi complicații grave, chiar fatale. În România sunt aproape un milion de diabetici înregistrați și se presupune că există încă un milion nediagnosticați sau aflați în faza de pre-diabet. De aceea, este de maxim interes descoperirea unor soluții de vindecare a acestei boli. Pentru a afla ce poate face medicina naturistă contra diabetului, ne-am adresat d-nei dr. Cristina Negru, membru al echipei științifice DVR-Pharm.

- Doamnă doctor, poate fi vindecat diabetul doar cu ajutorul medicamentelor naturiste?

- Când ne referim la o boală care poate genera atât de multe complicații, termenul "vindecare" este puțin hazardat. Pe de altă parte, în fazele incipiente ale diabetului de tip 2, re­venirea completă a pa­cien­tului este perfect posi­bilă cu ajutorul medicinei naturiste. La rândul lor, complicațiile diabetului pot fi mult ameliorate cu ajutorul medicamentelor din plante.

- Cu alte cuvinte, dia­betul descoperit în fazele incipiente poate fi ținut sub control cu ajutorul plantelor medicinale?

- Da, dacă ne referim la diabetul de tip 2, care este cel mai răspândit. Plantele medicinale, sau, mai exact, extractele concentrate obținute din aces­tea pot ține sub control glicemia. Pacienții care fo­lo­sesc produsul nostru Telom-R Diab sunt sur­prinși de viteza cu care le scade glicemia. Mai mult, aceas­tă scădere a valorilor zahărului din sân­ge are loc fără niciun fel de afectare hepatică sau renală, des întâlnită în cazul medicamentelor de sinteză.

- Scăderea glicemiei cu remedii naturale este un rezultat foarte valoros. Dar reușiți să și sta­bilizați noile valori obținute?

- Am cunoscut un pacient de 70 de ani, cu dia­bet de tip 2, care a ajuns de două ori la spital în comă diabetică, deși își cântărea cu strictețe canti­tatea de hidrați de carbon și își făcea la timp dozele de insulină. După o lună de cură cu Telom-R Diab nu doar că și-a normalizat glicemia, ci a reușit și menținerea acesteia la un nivel constant. Gradat, medicul curant i-a redus și dozele de insu­lină, întrucât răspunsul organismului său la aceasta era mult mai bun. Practic, rezistența la insulină a pa­cientului scade gradat în timpul curei cu Telom-R Diab, ceea ce atrage după sine și stabili­zarea glicemiei. Pe de altă parte, știm că glicemia osci­lează în funcție de alți factori; crește direct pro­porțional cu stresul, cu tensiunea psihică. De aceea, capsulele Telom-R Diab conțin extract de astra­galus, precum și ulei de ravintsara, plante care con­tribuie la reducerea reactivității la stres și la sta­bilizarea stării psihice. Iar stabilizarea emoțională este importantă și pentru comportamentul alimen­tar al diabeticilor - o cheie de boltă pentru ținerea sub control a bolii.

- Pentru că ați amintit de ali­mentație, ce și cât ar trebui să mă­nânce un pacient diabetic?

- Noile cercetări arată că sistemul de cântărire a alimentelor și de mă­surare a hidraților de carbon ingerați zilnic nu e suficient. În schimb, dacă se consumă preponderent alimente cu indice glicemic scăzut, rezultatele sunt uimitor de bune. Le recomand diabeticilor consumul de fructe proas­pete cu tot cu coajă, produsele din grâu integral, cerealele inte­grale, în general. De la nicio masă, cât de mică, nu trebuie să lipsească o salată din crudități: salată verde, spanac, morcov, pătrunjel, țelină, rucola, zarzavaturi verzi, andive. În schimb, sunt contraindicate pâinea și orezul alb, cartofii prăjiți sau piure, dulciurile și sucurile dulci - cei mai mari inamici!

- Dar dacă pacientul diabetic nu are la înde­mână alimentele cu indice glicemic scăzut despre care vorbiți?

- Indicele glicemic reprezintă viteza cu care este asimilat zahărul din alimente de către orga­nism. Cu cât această viteză este mai mică, cu atât indicele glicemic este mai scăzut, iar zahărul e eli­berat mai lent în corp. Folosind alimente cu indice glicemic scăzut, pacientul diabetic nu mai are acele maxime periculoase ale glicemiei. În același timp, este mai protejat și de nu mai puțin periculoasa criză hipo-glicemică. Pentru pacienții care nu-și pot procura o hrană sănătoasă cu indice glicemic mic, echipa DVR a creat capsulele Konjak. Extrac­tul din această plantă conține fibre alimentare care rețin zaharurile în stomac și vor permite eliberarea lor gradată, lentă, în sânge. Se iau 2-4 capsule Kon­jak înainte de micul dejun, prânz sau cină, dar și la orice gustare, oricât de mică. Cu ajutorul acestui ex­tract foarte bogat în fibre, indicele glicemic al alimentelor ingerate este considerabil redus. De asemenea, Konjak ajută și la scăderea în greutate, în condițiile în care diabetul la persoanele obeze este mult mai greu de tratat.

- Reușiți tratarea diabetului la per­soa­nele supraponderale sau obeze?

- Pe de o parte, folosim produsul Kon­jak, despre care am vorbit. Pe de altă par­te, durata și intensi­tatea tratamentului creș­te cu cât pacientul diabetic are un surplus de greutate mai mare. La un diabetic normo­ponderal și nedepen­dent de insulină, pri­mele rezultate pozitive se văd după câteva zile de administrare a Telom-R Diab, însă la persoanele obeze, lucrurile sunt mai complexe. În aceste ca­zuri, asociem produsului nostru și capsulele cu o combinație de extract de anghinare și măslin. În tandem, cele două remedii ajută la scăderea gradată a glicemiei, în câteva săptămâni. După câteva luni se observă și scăderea valorilor colesterolului și ale trigliceridelor - foarte important, în contextul bolii diabetice.

- Ce recomandări aveți pentru cei ce se confruntă cu neuropatia diabetică, o complicație extrem de frecventă a bolii?

- Alături de Telom-R Diab, esențial pentru ține­rea sub control a glicemiei, recomand produ­sele pentru regenerarea nervoasă. Cele mai bune rezul­tate le-am obținut cu DVR-Stem Neuro, un produs pe bază de lecitină, lăptișor de matcă și ginkgo biloba. De asemenea, recomand cura cu lăptișor de matcă în miere (30%). Aceste remedii ajută la refacerea terminațiilor nervoase periferice și la recâștigarea sensibilității pielii, stimulând circu­lația sanguină. Cu aceste produse se țin cure suc­cesive de trei luni, cu 15 zile de pauză între ele. În plus, se fac aplicații cu crema Telom-R, pe zonele afectate. Varianta de cremă care conține extract de ardei iute dă rezultatele cele mai rapide, cu condiția să fie suportat efectul său rubefiant.

- Arterita obliterantă a diabeticilor poate fi ameliorată și ea cu medicamente naturiste?

- Depinde de gradul afectării arterelor. În sta­diile avansate, doar arterio-plastia chirurgicală dă rezultate. În fazele incipiente, însă, avem rezultate foarte promițătoare cu Telom-R Diab, asociat bal­neoterapiei. Un pacient diabetic cu arterită obli­terantă la membrele inferioare a urmat cura cu Telom-R Diab vreme de trei luni. În acest timp, a făcut aplicații cu crema Telom-R, dar și două săptă­mâni de mofete în stațiunea Covasna. După trei luni de tratament și-a stabilizat glicemia, putea merge peste un kilometru, fără a avea crampe la gam­bă. De asemenea, picioarele și-au recăpătat colorația normală, fiind mult mai bine irigate cu sânge.

- Aveți soluții și pentru pacienții diabetici hipertensivi?

- Bolnavul diabetic cu hipertensiune arterială poate folosi produsul Tensio, pe bază de extracte de păducel și talpa-gâștei, care reduce tensiunea arterială și-i stabilizează valorile. Experiența ne arată că Tensio poate fi folosit împreună cu medi­cația prescrisă de medic. Produsul nostru natural nu interferează negativ cu hipotensoarele de sinte­ză, ci chiar le eficientizează acțiunea. Astfel, hiper­tensivii, fie ei diabetici sau nu, care au atins dozele maxime de medicamente de sinteză, sunt ajutați din plin de Tensio.

- Cum pot fi ajutați diabeticii cu rinichii afectați de boală?

- De curând, am pus pe piață o formulă avansată din gama Telom-R, numită Nefro-Protect. Conține o substanță naturală extrasă din alge albastre, cu efecte de protecție a nefro­nilor din rinichi. Cu a­ceastă formulă, la care uneori asociem și cura cu argilă, am obținut rezultate promițătoare: stoparea degradării func­ției renale.

- Până acum am vorbit doar despre diabetul de tip 2, cel mai răspândit. Există speranțe și pentru per­soanele cu diabet de tip 1?

- În cazul diabetului de tip 1, reușim reducerea sau măcar menținerea dozelor de insulină la un nivel constant, dar și stabilizarea glicemiei, cu aju­torul Telom-R Diab. Or, este știut că la acest tip de pacienți, cu cât dozele de insulină sunt mai reduse, cu atât speranța de viață și calitatea acesteia crește. Nu în ultimul rând, avem rezultate pozitive în stoparea și ameliorarea complicațiilor neurologice, cardiovasculare și renale ale acestui tip de diabet.


D-na dr. CRISTINA NEGRU poate fi contactată la tel. 0736.270.998 sau la contact@dvrpharm.ro. La același număr sau pe www.dvrpharm.ro pot fi comandate produsul TELOM-R DIAB și celelalte prezentate în acest articol.