Săptămâna 14-20 iunie

Tana Rosca
Atunci când avem de-a face cu confruntarea dintre două tabere vrăjmașe, una formată din marele malefic Saturn și necruțătorul Pluton, pe de-o parte, având în colțul opus pe micul malefic Marte, alături de Nodul Nord (sensul vieții), e nevoie să luăm aminte la foarte multe. Poate fi vorba despre dispute legate de moșteniri sau alte bunuri deținute în comun de o familie, care pot degenera într-o dușmănie cruntă. Sau putem trece printr-un accident, la propriu, care poate afecta cu precădere capul ori genunchii. Cum să ne păzim? Deoarece conflictele directe nu fac de­cât să înrău­tă­țească lucrurile, e bine să recurgem la o persoană obiectivă, despre care știm sigur că nu va turna gaz peste foc. E de asemenea in­di­cat să facem un pas înapoi și să căutăm o for­mă de dialog care să în­locuiască vechile dis­cor­dii. Posibilitatea unei comu­nicări raționale este indicată de prezența Soarelui și a micului benefic Venus în Gemeni, care încura­jează o abordare re­zonabilă, mai ales până luni, când se va petre­ce Luna plină în Săgetător.

Semnele cardinale:

BERBECILOR le vine greu să se po­zi­țio­neze în cazul unui conflict familial. Încercați să acționați prin intermediari, direct nu vă iese. Mai mult, energia pe care o chel­tuiți vă poate afecta în mod semnificativ prestația profesională. Evitați bricolajul prin casă sau curte.
RACII prind curaj să-și exprime ne­mul­țumirile și chiar supărarea față de parte­nerul de cuplu sau de afaceri. Aveți însă grijă, pentru că în cazul în care ați acu­mu­lat prea multe frustrări, s-ar putea ca reacțiile dvs. să fie exagerate.
BALANȚELE își fac griji cu privire la niște resurse familiale sau responsabilități legate de cineva vârstnic din familie. Nu vă lăsați copleșiți de temeri, pentru că riscați să vă scape niște oportunități interesante în carieră. Poate fi vorba de ceva legat de străinătate.
CAPRICORNII țin un generic "nu" în brațe. Acesta lucrează împotriva dvs. O atitudine mult mai productivă este să luați în seamă ceea ce vă reproșează, probabil exasperați, unii amici. Pentru că pe aceștia sunteți mai înclinați să-i luați în seamă.

Semnele fixe:

TAURII au nevoie de prudență ma­ximă la drumuri, fie ele lungi sau scurte. La fel de atenți e cazul să fiți și în relațiile cu cei din anturaj, cu care vă puteți certa definitiv, dar și cu privire la opiniile pe care le expuneți public.
LEII care și-au încredințat secretele unor falși prieteni, probabil colegi, s-ar putea trezi trădați. Nu e idee bună să vă vărsați nervii pe colaboratori, efectele se pot înrăutăți și mai mult, afectându-vă și sănătatea.
SCORPIONII trec prin situații care le pot aduce aminte de suferințe vechi, poate chiar din copilăria mică. Din acest motiv, reacțiile dvs. pot fi dure sau ex­ce­siv de emoționale. Nu le reprimați, dar încercați să ve­deți ce e dincolo de ele.
VĂRSĂTORII se străduiesc să scape de urmările unor intrigi țesute cu abilitate la adresa lor de multă vreme încoace. Puteți ieși victorioși dacă nu aveți nimic de ascuns, sau înfrânți, dacă ați comis ceva reprobabil. Ali­narea poate veni de la o nouă dragoste ori un copil.

Semnele mutabile:

GEMENII reușesc să rezolve o mulțime de probleme, sub egida lui Venus și a Soa­relui în semnul lor. Atrageți cu ușu­rință simpatie, chiar o dragoste, vă exprimați auto­ritatea fără a leza pe nimeni.
FECIOARELE se găsesc în continuare la mijloc, între prietenii care nu pot să sufere persoana cu care sunt în relație și respectiva persoană, care ar dori să-i despartă de cercul de prieteni. De astă dată, niște relații se pot rupe definitiv.
SĂGETĂTORII se pot trezi cu acte de la auto­rități, prin care li se impun diverse dări. Dacă vi se pare ciudat, căutați printre documente, că poate găsiți ceva cu care puteți să dovediți contrariul.
PEȘTII beneficiază de o oarecare pro­tec­ție, fiindcă Neptun în semnul lor se înțelege bine cu Saturn și Pluton, cei supărați pe lume. Păstrați-vă neutralitatea în discuțiile cu amicii, evitați spe­culațiile și jocurile de noroc, și va fi bine.