"Caut un leac pentru panarițiu"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru SIMONA, F. AS nr. 917)

Vă propun un leac pe care îl știu de la o pro­fe­soară bătrână și pe care atât eu cât și alții l-am fo­losit cu succes. Se ia un albuș de ou care se pune în­tr-un vas curat și se amestecă cu așchii de săpun rase cu lama, mereu și mereu, ca la maioneză, până se obține o alifie ca pasta de dinți. Cu ea se ung de­getele bolnave. Are proprietatea de a coace și de a absorbi puroiul. Rana se întă­reș­te și se vindecă. Dacă este nevoie, se mai aplică o dată. (Iese multă alifie.) Eu am fo­lo­sit această pastă pentru absor­birea puro­iu­lui din furuncule, într-o vreme când eram în­vățătoare de țară și nu puteam să ajung la medic, la oraș.
JULIETA C. - București

"Sufăr de rău de mașină"
(Răspuns pentru D. P., F. AS nr. 918)


Vă sfătuiesc să vă operați de apendi­ci­tă. Am suferit și eu de acest rău din co­pi­lărie și până la vârsta de 22 de ani. Se ma­nifesta în orice mijloc de transport: că­ru­ță, tren, autobuz. Vomitam în perma­nen­ță, pe tot parcursul călătoriei. Medicamentele re­co­man­date de medici nu ajutau la nimic. La 22 de ani, după terminarea școlii, fiind re­par­tizată în București, a trebuit să folo­sesc mijloacele de trans­port în comun. Atunci am fost obligată să încerc sfa­tul medicului din comuna mea natală, și anume acela de a mă opera de apendicită. Nici un medic din oraș nu-mi re­comandase așa ceva. La dorința mea, fără să prezint vreun simptom de apendi­cită, m-am prezentat la spital și m-am ope­rat. La o lună de la operație, răul a dis­pă­rut total. Acum sunt un om normal, pot să circul cu orice mijloace de trans­port.
SANDA P. - București

"De trei ani mă chinuie dermatita seboreică"
(Răspuns pentru ALINA, F. AS nr. 1317)


Și eu sufăr de boala asta care s-a de­clanșat în adolescență și care durează până în prezent (am 32 de ani). Am fost la o grămadă de medici și am făcut o mulțime de tratamente; în urma acestor tra­ta­mente obțineam o vindecare de scur­tă du­rată, boa­la revenind de fiecare dată. Așa mi-am nenorocit părul, solu­țiile pe bază de alcool și acizi, și chiar șamponul cu Ni­zoral des­hidratându-mi firul de păr și us­cându-l până când aces­ta cădea. Dar cu timpul, am învățat să conviețuiesc cu boala și să o stăpâ­nesc prin mijloace relativ sim­ple și ief­tine, iar cu ajutorul lui Dumnezeu, părul îmi este din nou frumos și sănă­tos.
Iată sfatul meu: spălați-vă pe cap cu să­pun de sulf (se găsește la far­ma­cie) și clătiți-vă cu oțet de mere de la Api­cola sau făcut în casă (nu cum­pă­rați oțet de­cât de la Apicola). Puneți oțetul direct pe păr, nu în apă, și masați ușor (nu pu­neți mult oțet, eu pun în palmă de două ori, cât să acopăr toată suprafața capu­lui) apoi clătiți bine cu apă (dacă e posi­bil ultimul jet să fie rece pentru că asi­gură o mai bună iri­gare a pie­lii). A­cum urmează cea mai im­por­tantă par­te a tra­tamentului: luați de la biserică sau de la preot, niște apă sfințită; cu apa aceea vă spălați pe cap în fiecare dimineață în felul urmă­tor: puneți câteva picături de apă în pal­mă, fre­cați pal­mele și le treceți peste cap, prin păr, pe zonele afec­tate. În tot acest timp, spuneți: "Aghiazma ca apa este vă­zută, dar ne­văzut este Duhul lui Dumnezeu cu care m-am atins și m-a vindecat". Acest sfat l-am primit de la o persoană licențiată în științe economice și infor­matică, o per­soa­nă tâ­nără, dar cu anumite capacități dă­rui­te de la Dumnezeu. Nu sunt o bigotă, dar pot să spun cu mâna pe inimă că acest sfat și credința m-au ajutat.
MIRELA - Hunedoara

"Teama de moarte mă macină zi și noapte"
(Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1323)


Nu sunt medic, nici terapeut natu­rist, sunt doar o profesoară de franceză, care s-a confruntat cu aceeași problemă ca a dvs. Am reușit să mă vindec de anxietate după mulți ani, deci nu trebuie să vă pierdeți speranța, fiindcă fără spe­ranță, vindecarea întârzie. Pri­mul sfat pe care mă grăbesc să vi-l dau este că medica­men­tele singure nu prea ajută. Mai este necesară și cre­dința în Dum­nezeu, multă rugăciune, post miercu­rea și vinerea și neapărat să mergeți în fiecare vineri la slujba Sf. Maslu, la o mâ­năstire sau la o bise­rică. Vă sfătuiesc de ase­menea să luați zilnic un Rudotel (în două prize de câte o jumătate de pas­­tilă) și Ginseng, renun­țând, bineînțeles, la cafea. Cu spe­ranța că rezultatele nu vor în­târzia să se arate, vă urez multă sănătate. (Nu evitați plim­bările!) Cu multă considerație pentru întreaga redac­ție,
CLAUDIA S. - București

"Am bronșiectazie. Știe cineva un tratament eficient?"
(Răspuns pentru MARIANA - Aiud, F. AS nr. 1350)


1. Și eu am suferit ani de zile de bron­șiectazie și m-am vindecat cu remedii sim­ple: pulbere de mu­șețel și coada-șoricelului (plantele uscate se fărâmițează). Luați cel puțin trei lingurițe de pul­bere (amestecate în părți egale) pe zi, cu puțin ceai. În plus, con­sumați zilnic usturoi și legume proas­pete, pentru vitamine și minerale. Succes!
LAURA B. - Sibiu

2. Fo­losiți ca tratament intern tinctura de pro­polis, în con­centrație de 30% la 200 ml apă. Luați 15-30 picături pe zi, cu o oră înainte de mese, într-un păhărel de ceai sau de lapte căl­duț.
* Mierea de albine cu sulf: ames­tecați bine un kilogram de miere de albine cu 100 g sulf pentru uz intern. Lăsați să stea 3 zile, apoi luați zilnic câte 3 lin­guri, una după fiecare masă prin­ci­pală.
* Minu­nată e și patlagina. Luați 200 g frunze, 400 ml apă și 100 g miere. Fierbeți-le pe toate 30 de minute la foc moale, în­tr-un vas aco­pe­rit. Lăsați să se ră­cească, stoarceți plan­ta și stre­curați ceaiul printr-un tifon într-un pahar sau cană de sticlă. Beți șase linguri pe zi. Amestecul e valabil 3-4 zile dacă e ținut la temperatura camerei și 7 zile la frigider. Mai mult e toxic.
* Siropul de ceapă vă va ajuta neîndoielnic. Fierbeți într-un vas cu 300 ml apă 200 g ceapă curățită, spălată și tăiată mărunt. Puneți-i capac și țineți-o la foc domol până scade la jumătate. Stre­curați și adăugați 100 mg miere, după ce fiertura s-a răcit. Luați șase linguri pe zi. Se păstrează numai 7 zile la frigider.
* Beți zil­nic suc de morcovi - 200 ml, de țelină - 50 ml, de ridichi - 20 ml. E cam laborioasă re­țeta mea, dar dacă o urmați cu conștiin­ciozitate, vă veți face bine.
MARIANA S.

"Mi s-au depistat două hemangioame pe ficat"
(Răspuns pentru GEORGIANA - Vaslui, F. AS nr. 1357)


Vă recomand cu căldură, următorul tratament:
* Ceai de pedicuță - se fierb 250 ml apă, se toarnă peste o linguriță de plantă și se lasă 10 minute la infuzat (se bea o cană dimineața și una seara, înainte de masă cu jumătate de oră).
* Ceai de obligeană - 1 lin­gură de rădăcină de obligeană se pune seara la macerat, în 250 ml apă rece. A doua zi dimineața se strecoară, se încăl­zește pe baie de aburi și se bea câte o înghițitură, la mesele principale, cu jumătat de oră înainte:
- dimineața 1 înghițitură și una după masă;
- la amiază 1 înghițitură și una după masă;
- seara, 1 înghițitură și una după masă (de 6 ori pe zi, înainte și după masă).
* Ceai de urzică - 1 linguriță de plantă se opă­rește cu o cană de apă, se lasă 10 minute la infuzat și se bea (se poate consuma ceai de urzică și în loc de apă).
Toate ceaiurile se găsesc la magazinele Plafar. Multă sănătate!
ALEXANDRA DAMIAN - Botoșani

"Caut leacuri pentru gonartroză bilaterală decompensată"
(Răspuns pentru LILIANA - București, F. AS nr. 1368)


Dragă Liliana, în urmă cu circa 7-8 ani, am tre­cut și eu printr-o suferință de gonartroză bilaterală și o criză de lombosciatică de așa natură, că am fost luat cu salvarea de urgență. Am fost supus unor tratamen­te medicamentoase, care în cele din urmă mi-au provocat dureri de stomac. Am citit cu aten­ție toate sfaturile date prin inter­mediul "Formulei AS" și al Asului Verde, ajungând la concluzia unui tratament naturist, și anume:
* M-am împăcat cu mine însumi, cerând iertare lui Dumnezeu pentru toate păcatele mele.
* I-am iertat pe toți cei ce mi-au produs ne­plăceri.
* Am pus pe articulațiile genunchilor foi de varză zdrobite cu o sticlă, pe care le-am ținut de seara până dimineața.
* În cazul că pe piele apăreau ușoare mân­cărimi, le tratam cu alifie de gălbenele.
* Am ținut un regim cu sare redusă, fără bău­turi alcoolice, fără fumat și fără băuturi din comerț.
* Am folosit tinctură de ardei iute, pentru frecții locale, după rețeta farmacistului Bobaru din Brăila.
* Am evitat frigul și răceala.
* Am evitat eforturile mari, făcând gimnastică suportabilă.
* Am luat Celadrin și Roboflex.
* Am procurat acatistul Sfântului Nectarie taumaturgul pe care l-am citit seara și dimineața, dor­mind cu el sub pernă. După 5 ani, m-am bu­curat de o sănătate la care nu mă așteptam. Drept mulțu­mire, am fost și m-am închinat la mormântul Sfânt din Israel, unde am pășit pe urmele mântui­torului Hristos. Zilnic mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat de am scăpat de acele dureri groaz­nice și pot să fiu util pentru familie. Totul se face cu cumpă­tare, răbdare și credință în Dumnezeu. În caz că doriți și alte amănunte, mă puteți con­tacta la tel. 0770/60.28.90.
Dumnezeu să vă ajute! Cu drag,
PETRICĂ - Bârlad