Rețete cu CIREȘE și VIȘINE

Iulia Vlad
- O cale simplă, sănătoasă și gustoasă de a slăbi -

* Consumați un kilogram de ci­reșe sau vișine, în mai multe porții, două zile pe săptămână. Cei care nu suportă cruditățile pot consuma com­pot de vișine fără zahăr. În afară de fructe, în aceste zile aveți voie să consumați doar li­chide: ceai și cafea neîn­dulcite, și apă, cel puțin 2 litri. În celelalte zile mâncați cumpătat, fără excese.
* Înlocuiți o masă pe zi, de pre­ferat masa de prânz, cu o porție de cireșe sau vișine. În timpul acestei cure, masa de seară trebuie să fie "la jumătate", fără pâine sau paste.
* Beți o jumătate de pahar cu suc proaspăt de vișine, la care adău­gați o jumătate pahar apă minerală, de două ori pe zi, cu o oră înainte de ma­să.
* Codițele cireșelor, prin efectul lor diuretic, sprijină slăbitul. Fier­beți două mâini de codițe de cireșe într-un litru și jumătate de apă, timp de 5 minute. Lăsați decoctul acoperit 15 minute, apoi strecurați. Se beau 3-4 căni pe zi.
* Lăsați la macerat două mâini de codițe de cireșe într-un litru de apă, timp de 12 ore. Se stre­coară macera­tul și se bea pe parcursul zilei.
Pentru rezultate satisfă­că­toare în ceea ce privește pierderea în greutate, se face o cură timp de o lună. După o lună faceți o pauză de o săptămână, după care dieta se poate relua.