"Omagiez omenia cultivată în «Formula AS»"

Cititor Formula AS
Stimată d-nă Sânziana Pop,

Trebuie de la început să vă mulțumesc pentru ideea genială de a fi început această revistă, "For­mula AS", și pentru curajul de a fi mers mai de­parte, prin hățișurile lumii mercantile (de astăzi!). De ase­menea, trebuie să vă felicit pentru ex­traor­dinarul me­saj de omenie pe care-l trans­miteți și care se con­tu­­rează, parcă, mai îndrăzneț acum, în pa­ginile pe care atât de multă lume le citește cu avi­ditate.
Mărturisesc, apoi, că apelând la remedii natu­rale, la rețete de frumusețe și moduri de a ajunge la ea, pe mine m-ați cucerit de la primul contact cu revista, încă de acum câțiva ani. Pot spu­ne, deci, că urmăresc cu ex­trem de mult interes toate nou­tățile oferite și, pur și simplu, mă fac feri­cită, știind că cineva se ocupă, totuși, de soarta noas­tră, că preo­cupări ale sufletului meu sunt îm­păr­tășite și de alt­cineva și chiar puse în practică, cu profesio­na­lism și dăruire, căci dă­rui­rea se simte efectiv, în toate su­biec­tele prezen­tate.
Mărturisesc, de ase­me­nea, că sunt o feministă aproape înrăită, însă, fiind puțin cam timidă, n-am dat până acum nici un semn de viață și m-am lă­sat, să spun așa, "călcată în picioare" chiar de pro­priile mele sentimente. Și dacă ar fi, dacă ar exista un partid al femeilor, care să militeze, nu doar pentru scuturarea jugului preju­de­căților, dar și al propriei inerții, n-aș ezita să ader. Admir femeile mândre, în sensul bun al cuvântului, fe­meile al căror cuvânt este cuvânt, care nu se lasă călcate în picioare de so­cie­tate, de bărbați, care nu cad pradă bârfelor și unor sentimente ostile. Nu vreau să fac apologia femeii, ci vreau să vă mulțumesc pentru elibe­ra­rea pe care o simt efectiv citind această revistă. O ușurare, o ră­su­flare "din rărunchi", pen­tru vise­le pe care le-am con­strâns atâta timp să rămână în­chi­se și care, eliberate într-un fel, îmi permit să gân­desc și să gân­desc îndrăznind.
N-am crezut niciodată că o simplă revistă te poate face să nu te mai gân­dești la re­­sem­nare, ci, dimpo­trivă, te aju­tă să crezi că undeva, când­­va, partea din tine care dorește ceva se va desprinde din chingile care te inhibă. O simplă revistă, prin mesajele ei, îți transmite efec­tiv: "Da, se poate!", "Da, îndrăz­neș­te!"... Rea boa­lă e timi­di­tatea, fri­ca ascunsă între pă­tu­rile sufle­tului și ale minții, care îți ațipește creierii și inima. "Da, se poate!" Să vezi la un moment dat semenii în mișcare spre un punct comun - dorința de a oferi ceva frumos, com­pasiunea, iubirea, modestia, ome­nia într-un cuvânt.
Este extrem de mobilizator să observi cum din indiferență și apatie oamenii se trezesc îndrep­tându-și afecțiunea spre un trup căzut în suferință, spre un destin dramatic, încercând să sprijine, să aline împreună. N-am crezut că voi fi în stare să-mi uit pro­priile mele neîmpliniri, să trec peste ele cu bucurie, pentru a le întinde o mână de ajutor altora...
Omagiez, pe această cale, omenia cultivată și prac­ti­cată de revista "Formula AS", această lecție pu­blică de altruism și de generozitate "activă", atât de rar în­tâl­nită în ziua de azi. Oferta dvs. săptă­mâ­nală de bu­nă­tate ne ajută să ne regăsim în re­sor­turile pro­funde ale ființei noastre, să retrăim sen­timente ome­nești, pier­dute pentru mulți dintre noi.
Îmi doresc din suflet ca aceste umile rânduri să fie citite de colectivul de redacție și de d-na direc­toa­re a revistei, în semn de mulțumire profundă pentru în­drăz­neala de a deschide în presă un ase­menea drum. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
A dvs., pentru totdeauna,

ADRIANA A. - Sibiu