"Am dureri foarte mari în zona lombară și la genunchi"

Cititor Formula AS
"Mai există speranță, când am carcinom scuamos de col uterin?"

La un consult ginecologic mi s-au descoperit un chist ovarian, o cervicită și polipi. Menționez că am 49 de ani. Am făcut analiza Papa­nicolau, care a ieșit astfel: ce­lule scuamoase atipice, fără a se exclude prezența unei le­ziuni intraepiteliale cu grad înalt. Valoarea markerului tu­mo­ral CA-125 a fost 7,2 u/ml. Diagnosticul final care m-a adus la disperare: carcinom scuamos microinvaziv de col uterin, prezent în limita ope­ratorie proximală (endocer­vicală) și la 2,5 mm de limita profundă de rezecție. Limita distală fără leziune intraepi­telială. Leziuni asociate: CIN2, CIN3, CIS cu extensie intragladulară. Invazia vasculară nu poate fi precizată. Mi s-a propus operația, fără citostatice și radioterapie, din cau­za chistului ovarian, sau acestea mai întâi, ca să se poată face intervenția, sau doar un tratament local cu citostatice. Sunt dezorientată și speriată. Nu știu cui să mă adresez pentru acest diagnostic și nu știu ce e mai bine pentru mine. Am speranța că această scrisoare va ajunge sub privirile citi­torilor și specialiștilor revistei. Poate totuși există speranță că se mai poate face ceva. Vă rog, ajutați-mă!
FLORICA G. - Satu Mare
(Luați legătura cu d-na Elena Spânu, de la cabinetul "Lacrima Naturii", tel. 0744/87.01.94. Tratează cancerul cu remedii scandinave.)


"Am dureri foarte mari în zona lombară și la genunchi"

Vă scriu aceste rânduri cu speranța că mă veți ajuta și pe mine, ca pe mulți alți cititori ai revistei, cu un sfat atât de necesar. Am vârsta de 75 de ani și din anul 2005 mă confrunt cu pro­ble­me de sănătate privind coloana lom­bară și genunchii. Am fost la mulți doctori, mi-au reco­mandat fiecare ce au știut mai bine: am făcut infiltrații la genunchi și la zona lombară cu Di­prophos, și am luat toate suplimentele alimen­tare prescrise. Am făcut la Spitalul Foișor tra­ta­mentul recomandat de doctorul ortoped - infil­trații la ambii genunchi cu Synovium. Nu am niciun rezultat.
După toate investigațiile (RMN, ecografii, radiografii) am hernie de disc, și la ambii genunchi nu mai am lichid sinovial. Durerile sunt foarte mari. Rugămintea mea este următoa­rea: dacă știe cineva vreo metodă de a scăpa de operație, sau vreun medic specialist, care să mă scape de aceste dureri, să îmi comunice prin intermediul revistei. Îmi este teamă de operație, dar îmi este și mai teamă că nu voi mai putea merge. Cu stimă și considerație,
GABI

"Nepotul meu suferă de epilepsie focală idiopatică"

Sunt o bunică greu încercată: nepotul meu de 8 ani a fost diagnosticat cu epilepsie focală idio­patică, în urma a trei crize parțiale. Menționez că momentan este în tratament cu oxicarbama­zepină, nu au fost depistate nici un fel de ano­malii la RMN, dar este un copil destul de agitat și neatent. Aș vrea să-mi recomandați un medic bun și sunt interesată dacă în astfel de cazuri este eficient vreun trata­ment naturist. Vă mulțumesc.
PARASCHIVA I. - Zărnești

"Soțul meu se îneacă din cauza unei secreții în gât"

Soțul meu, în vârstă de 58 de ani, se con­fruntă de câțiva ani cu o secreție vâs­coasă în gât. Cei câțiva medici ORL la care am fost nu i-au dat un diag­nos­tic pre­cis, spunând că nu are nimic sau pre­scriindu-i di­ferite me­dica­men­te care nu l-au aju­tat. A fost și la un medic aler­go­log, i s-au făcut analize și i s-a spus iarăși că nu are ni­mic. În schimb, el nu poate dormi noaptea de­oa­­rece se trezește din 1/2 în 1/2 de oră pentru eliminarea acestei secreții prin tuse, deoarece rămâne în gât și dacă nu o elimină se îneacă. A luat și medica­mente pentru flui­di­zarea acestei secreții, dar nu a ajutat la nimic. În spe­ranța că o să găsiți o re­zol­vare a situației soțului meu, vă mulțumesc!
TANIA L. - Călărași

"Îmi aud inima în ureche"

De circa un an de zile aud în urechi cum îmi bate inima (pulsul). Am fost la un medic ORL-ist și la unul cardiolog, dar fără rezultat. Am urmat mai multe tratamente cu Acouphenol, tot fără rezultat. Dacă știe cineva cum să pro­cedez ca să-mi dispară acest zgomot, îl rog să îmi scrie în re­vistă sau să mă contacteze, și îi mulțumesc anticipat. Cu stimă,
SIMION VIOREL - str. Alex. Marghiloman nr. 20, Buzău, tel. 0745/42.32.20

"Caut tratament pentru pierdere involuntară de gaze"

Mă confrunt de vreo patru ani cu o problemă penibilă: pierd involuntar gaze. Am 38 de ani și am făcut analize la scaun și o colonoscopie, dar nu s-a evidențiat nimic. Diag­nosticul a fost de sindrom co­lon iritabil și a rămas doar un diagnostic, pentru că doctorița a spus că nu are cum să mă ajute. Viața mea socială e foarte limitată și nu trece o zi fără să mă fac de rușine la muncă. Nu știu ce să mai fac, mă puteți aju­ta cu tratamente?
DORINA - Buzău


"Sora mea are miastenia gravis"

Sora mea, în vârstă de 65 de ani, are glaucom, hiperten­siune (care de la medicamentele pe care le ia s-a trans­format într-o tensiune prea mică și un puls de 60-70 bătăi pe minut, dar me­dicul nu îi schimbă trata­men­tul), colesterol crescut. De cu­rând a fost diagnosticată cu miastenia gra­vis. Vă rog spu­neți-mi dacă există tratamente alternative pe lângă cel clasic. Ce ar putea lua pentru o imunitate mai bună, având în vedere toate bolile pe care le are. Vă rugăm, ajutați-ne! Vă mulțumesc!
AURELIA

"Cum se poate trata granulomul inelar?"

În urmă cu doi ani am fost diagnosticată cu granu­lom inelar. Se află dispus de la cot în jos, pe partea ex­terioară a ambelor antebrațe. Am fă­cut tratament cu Diprosalic, Elocom și ceva ho­meopat. Nu mi-au fost de aju­tor. Ceea ce am putut observa este că pe perioada toamnei și ier­nii nu apare. Își face apariția cam de prin luna aprilie. Vă rog să îmi spuneți ce tratament natu­rist pot urma. Aștept cu nerăbdare răspun­sul cititorilor și specialiștilor dvs.
CRISTINA - Reșița

"Mă dor foarte tare călcâiele"

De ceva vreme mă dor călcâiele, dar nu osul, ci o durere de parcă aș avea plumb în gambe și ar apăsa pe călcâie; nu tot timpul, ci înainte de ploaie sau când e cald. Am vinișoare sparte, cir­culație periferică deficitară, nu sunt supra­ponderal, dar am hipotiroidie, urmez un trata­ment de ani de zile, dar aș vrea să vă rog să îmi spuneți și mie ce poate provoca acest disconfort. Vă mulțumesc!
SILVIU - Brașov

"Caut tratament pentru seboree și calviție"

Cauza principală a calviției este secreția abun­dentă de sebum, adică seboreea. Rog spe­cialiștii să ne comunice leacuri, remedii, pen­tru a combate seboreea și a elimina calviția. Cu mul­țumiri,
PAUL - Mangalia

"De unde pot procura și ce beneficii are Diafitosanul?"

În numărul 1370 iunie 2019, la rubrica "Ci­titorii mulțumesc pentru vinde­cări", am citit despre un produs cu numele Diafi­tosan, ce conține afine, cătină, me­rișor și negrilică, și care tratează dia­betul. Vă rog din suflet aduceți com­pletări, cum se proce­dează ca trata­ment. De unde se poate procu­ra? Eu am diabet de 17 ani cu insu­lină cu multiple complicații, neuro­patie, re­tinopatie, constipație, coles­terol și trigliceride mărite, hiperten­siune, tensiune oculară, și altele. Aștept cu nerăbdare infor­mații cât mai com­plete. Menționez că am colecția aces­tui ziar încă de la nu­mărul 514.
PARASCHIVA ȘELARIU - Fălticeni

"Sufăr de spondilită. Mă puteți ajuta?"

În urma unei analize specifice, am aflat că sufăr de spondilită, pen­tru care medicii mi-au prescris Sul­fasalazin. Însă eu sunt alergic la sulf și nu pot urma tratamentul. Mă poate ajuta cineva cu un tratament natu­rist? Cu respect,
GHEORGHE L. - București