Slăbiți cu hibiscus!

Iulia Vlad
O floare cu efect răcoritor, mi­nunată pentru zile caniculare de vară, vine în ajutorul doamnelor care vor să slăbească.

Arabii o numesc "karkadeh" și o beau transformată în ceai. Acrișor, revitalizant, ceaiul de hi­biscus este un elixir care înviorează cor­pul și mintea, și to­pește grăsimile. Poa­te fi ser­vit cald sau rece, amestecat cu alte ceaiuri sau cu suc de fructe. Ajută or­ganismul să ac­ce­lereze metabo­lismul și să îm­bunătă­țească digestia. Are și proprietăți detoxifiante și diu­retice, eliminând apa în exces din țesuturi.
Florile de hibiscus se găsesc la ma­­gazinele naturiste și în farmacii. Iată câteva sugestii de utili­zare:

* Ceai de hibiscus: pes­te 2 linguri cu petale de flori de hibiscus sau 2 pli­culețe cu hibiscus tur­nați o cană cu apă clo­cotită. Aco­periți vasul și lăsați planta 10 minute la in­fuzat, apoi strecurați. Apa se va colora întâi în violet, apoi în roșu. Se beau 4-5 căni pe zi.

* Macerat de hibiscus: peste 2 linguri cu pulbere de hibiscus adăugați o cană cu apă la tempe­ratura camerei. Lăsați la macerat cel puțin 7 ore, strecurați și beți. Se beau 3 căni pe zi.