Ochelarii și machiajul

Redactia
- Prin dioptriile ochelarilor, fardurile se văd mult mai tare și mult mai clar. Orice exces transformă frumusețea în ridicol. Iată de ce sfaturile stiliștilor sunt de mare folos -

Suferiți de miopie?

- Fiindcă prin sticlele ochelarilor dvs., ochii se văd mai mici decât sunt în realitate, ei trebuie să fie măriți.

Soluții:
* Fardați-vă pleoapele cu cu­lori deschise și lucioase. A­plicați pe ar­cadă o nu­an­ță ceva mai puter­ni­că: bej închis de exemplu, în timp ce pe pleoa­pa mo­bilă, aplicați bej deschis, scli­picios.
* Aplicați ime­­diat sub arcada sprân­ce­nei fie puțin fard de obraz, fie o culoare foarte des­chisă și strălucitoare. Ochiul pare mai mare și mai viu.
* Răsuciți-vă genele în sus, cu degetele sau cu un aparat spe­cial, apoi aplicați pe ele rimel din belșug. Și cel colorat în verde sau în albastru "dă" bine. În ce privește der­matograful sau eye-liner-ul, ele tre­buie aplicate în dungi extrem de sub­țiri, fiindcă mic­șo­rează ochiul.

Purtați ochelari pentru aproape?


- Pentru că prin intermediul lentilelor ochii se văd mai mari decât în realitate, e nevoie să fie micșorați.

Soluții:
* Fardul de pleoape trebuie nea­părat să fie mat (recomandă viza­giș­tii de la firma Lancôme). Sclipiciul face ca ochii să pară mai mari. Ca stil de fardare, se re­co­man­dă "ochiul dra­matic", cu mult ne­gru și fumuriu. Pe pleoapa mobilă se aplică farduri mate, închise, marginea ge­nelor se desenea­ză cu dermatograf de aceeași culoare, ducând linia spre tâm­ple, oblic în sus.
* Eye-liner-ul aplicat de jur îm­prejurul ochilor creează o im­presie de mai mic. El trebuie să fie în ton cu rama ochelarilor de vedere.

Sfaturi generale

* Rujul de buze trebuie aplicat având ochelarii pe nas? Atenție! Asta poa­te duce la excese, spune același sti­list de la Lancôme. Mai întâi aplicați ru­jul, apoi puneți-vă o­che­larii. În cazul când aplicați un amestec de cu­lori, luați pe pensulă o can­ti­ta­te infimă, alt­fel veți părea pic­tate ca niște clovni.
* Sprâncenele joacă un rol im­portant la purtătoarele de ochelari, de aceea trebuie să fie mereu pensate și accen­tuate foarte ușor.