Rețete de preparare pentru apa de flori

Redactia
COSMETICA NATURISTA

Apa de trandafiri

Ingrediente: 500 g petale de tran­dafiri (cei galbeni sunt mai parfu­mați), 30 g sare, 1/2 l apă minerală.
Mod de prepa­ra­re: zdrobiți într-o piu­­liță petalele de trandafiri. Ameste­cați-le cu sarea și apa minerală și lă­sa­ți-le la ma­ce­rat vreme de o săptă­mâ­nă, ames­tecând în fiecare zi com­poziția și presând cu mâna petalele. Stre­curați, puneți lichidul în sticlă și astu­pați-o cu un dop.
Este ideală pentru întreținerea tu­tu­ror tipurilor de ten. Se șterge fața sea­­ra și dimineața, după ce a fost de­ma­chiată.

Apa de lavandă

Ingrediente: 1 kg flori uscate de la­vandă, 1 l apă.
Mod de preparare: Puneți apa în­tr-o cratiță, fixați deasupra o strecu­rătoare care să nu atingă lichidul și puneți în ea florile de la­van­dă. Aco­pe­riți sita cu un ca­pac și puneți vasul pe foc viu, o ju­mătate de oră. Stre­cu­rați apa și pu­neți-o în flacoane în­chise e­tanș.
E foarte indicată pentru tenul gras, cu pori deschiși și înclinație că­tre co­șuri și puncte negre.