Săptămâna 19-25 iulie

Tana Rosca
Mercur merge în continuare de-a-ndărătelea pe cer, ieșind vineri din Leu, pentru a intra în Rac. Vom deveni mai puțin preocupați de comunicarea de­fectuoasă cu persoana iubită sau copiii, ori mai puțin nehotărâți cu privire la cineva din trecut care ne mai bântuie amintirile și cineva cu care tocmai începuserăm o apropiere. Mercur retrograd în Rac ne duce atenția către familie, unde s-ar pu­tea să avem de pus la punct niște chestiuni cu cei mai tineri membri ai acesteia ori să ne pregătim să fa­cem niște reparații prin casă. Micul benefic, Ve­nus, tot în Rac ne înlesnește rezolvarea tuturor pro­ble­melor, a celor casnice și familiale deopotrivă. Mar­te și Jupiter fac un tandem armonios, care-i fa­vo­rizează pe cei îndrăzneți. Cei care își doresc mai mult pot face o mișcare îndrăzneață înainte, în afa­ceri, în privința studiilor sau a relațiilor cu străi­nă­­tatea. Începutul e bun, consecvența face diferența.

Semnele cardinale:

BERBECII ies în față, în special cei care activează într-un domeniu creativ se pot face remarcați mai ușor ca oricând. Suc­cesul poate veni și la examene. Cu cei de-acasă aveți însă de discutat chestiuni din urmă. E bine să puneți la punct și ce trebuie aranjat prin casă.
RACII nu prea știu cât de concilianți ar trebui să fie față de partenerul de cuplu ori de asociere. Pe de o parte doriți să păstrați pacea, pe de altă parte, vă pot deranja încă anumite comportamente ale sale. Lucrul în echipă merge atât de bine încât vă pot crește veniturile.
BALANȚELE au dificultăți în privința felului în care ar trebui să discute cu șefii. Gândiți-vă la intervalul 6-28 martie și vedeți ce nu ați spus atunci. S-ar putea să fi venit momentul să o faceți și să iasă bine. Talentele dvs. sociale vă aduc din ce în ce mai multe aprecieri.
CAPRICORNII au ocazia de a se îm­pă­ca cu partenerul lor de cuplu ori de afa­ceri. Există însă o condiție: să fiți deschiși la ceea ce au ei să vă spună, chiar dacă vă critică. O fac fără răutate. Vi se poate oferi o ocazie de a în­cepe sau extinde o afacere cu rezultate excelente.

Semnele fixe:

TAURII se reîntâlnesc cu persoane, pe care nu le-au văzut o vreme, probabil din martie. Unii dintre cei cu care vă ve­deți vă pot reproșa că nu le-ați răspuns la telefoane sau mesaje. Un bărbat din familie ar putea veni cu o idee de afacere; s-ar putea să fie una bună.
LEII sunt plini de vitalitate, cu Marte în semnul lor. În special dacă sunteți pe cale să începeți o relație romantică ori vă doriți un copil, acest interval vă este pro­pice. Se poate însă ca succesele dvs. să declanșeze niște invidii și bârfe.
SCORPIONII ezită în privința unei călătorii pe care și-au dorit-o inițial mult. Dar iată, se ivesc probleme sâcâitoare, ca­re vă pot determina să renunțați. Cu răbdare însă, le puteți depăși. Nu veți mai crede că șefii nu vă apre­ciază suficient când primiți o mărire de salariu.
VĂRSĂTORII fac bine dacă ur­mea­ză inițiativele propuse de partenerul de cuplu ori de asociat. Poate fi vorba și des­pre cooptarea unor prieteni într-o acțiune, ce se anunță reușită. Cu colegii vă înțelegeți bine, în măsura în care nu reluați subiecte de ceartă.

Semnele mutabile:

GEMENII ar trebui să se uite înapoi, către luna martie, să vadă dacă nu cumva au rămas în urmă cu niște plăți ori docu­mente referitoare la bani. Cineva din anturaj sau par­tenerul vă propun să participați la ceva intere­sant.
FECIOARELE sunt puse pe critică, în special la ocazii sociale. Fiți reținuți, pen­tru că se poate să răniți vreo prietenă care chiar nu merită asta. Dar supărarea nu ține mult. E foarte posibil ca cineva din străinătate sau o rudă prin alianță să vă pre­gă­tească o surpriză.
SĂGETĂTORII care aveau impresia că planurile lor stagnează de câteva luni se pot trezi că ele se deblochează deodată. Vi se oferă prilejul să arătați ce puteți, eventual să plecați la studii în străinătate.
PEȘTII se întreabă de ce strădaniile lor pro­fesionale nu dau roade. Ei bine, în­ce­peți să vedeți rezultate. Se poate ca un co­leg mai ambițios să vă ajute să vă mobilizați. În amor se pare că persistă o situație ambiguă, cu cine­va care vă vrea și nu prea.