Rețete cu Mentă verde și proaspătă

Iulia Vlad
- Cu condiția să fie proaspăt culeasă în crâng sau cumpărată proaspătă de la piață, menta con­ține ule­iuri aromate cu putere de "ilu­­mi­nare", atât a trupului, cât și a obra­zului. Cea mai bună reco­man­dare o reprezintă mireasma ei pi­pă­rată, care arată că frun­zele parf­uma­te și verzi au se­cre­te care me­rită descifrate. Atât în cana cu ceai, cât și pe obraz -

Tonic cu mentă

Ingrediente: 2 linguri frunze de mentă, o cană cu apă.
Puneți apa pe foc și când fierbe adăugați menta. Lăsați-o să dea în clo­cot și trageți vasul deoparte. Lichi­dul se lasă trei ore la infuzat, apoi se păstrează în frigider maxi­mum 4 zile.
Mod de folosire: Se pulverizează sau se aplică apa de mentă, dimineața și seara, cu un tampon de vată, pe ten, gât și decolteu. Tonifică și împros­pătează pielea obosită și îmbătrânită și combate tenul gras, cu pori dila­tați, coșuri și acnee. În cazul în care tenul are nevoie de revigorare în timpul zi­lei, o sim­plă pulverizare din spray-ul cu tonic cu mentă va fi minunat revi­gorantă. Poate fi pulverizat și peste machiaj.

Oțet de mentă

Ingrediente: 3 linguri cu frunze proaspete de mentă mărunțite, o cană cu apă, un sfert de cană cu oțet de mere.
Adăugați menta mărunțită într-o cană cu apă și lăsați-o la macerat 8 ore. Strecurați și amestecați apa cu oțetul de mere. Se păstrează la frigi­der 4-5 zile, în recipient de sticlă.
Mod de folosire: Aplicați oțetul de mentă cu un tampon de vată sau pulverizați-vă fața, în fiecare dimi­neață și seară, după demachiere. Are efect regenerant, calmant, îmbunătă­țește fermitatea pielii și reduce ridu­rile fine. De asemenea, este antiseptic și astringent și combate coșurile, ac­neea, tenul lucios cu pori dilatați.

Împotriva căderii părului și a mătreții

Iată un remediu ideal, în caz că doriți să opriți pierderea părului, să îi stimulați creșterea și să devină sănă­tos și lucios. Rețeta le este recoman­dată mai ales persoanelor cu păr gras și mătreață.
Ingrediente: 3 linguri ulei de nucă de cocos (45 g), 5 picături de ulei esențial de mentă, 2 linguri scorți­șoară pulbere (10 g) sau 4 picături de ulei esențial de scorțișoară.
Se amestecă bine toate ingre­dien­tele. (Uleiul de nucă de cocos trebuie să fie înainte topit pe aburi.)
Mod de folosire: Des­părțiți părul și distribuiți preparatul pe întreg scal­pul, în timp ce masați delicat cu vâr­furile degetelor, astfel încât uleiul să poată fi bine ab­sor­bit. Dacă aveți păr normal sau uscat, pu­teți întinde pe tot părul. La părul gras, este suficient un­sul la rădăcină. Apoi, acoperiți-vă ca­pul cu o folie de plas­tic sau cu un pro­­­sop, astfel încât căl­dura să dureze mai mult. Cel mai bine este să lăsați acest tratament pes­te noapte. Apoi spă­lați-vă părul cu șampon. Puteți fo­losi acest tratament o dată - de două ori pe săptămână, timp de o lună.

Cremă nutritivă cu mentă

Ingrediente: 50 g unt de shea, 40 ml ulei de migdale, 10 g ceară, 10 picături ulei esențial de mentă.
Mod de folosire: Se pun untul de shea și ceara pe aburi, amestecând, și când s-au topit, se iau de pe foc și se adaugă uleiul de migdale și uleiul de mentă. Se pune preparatul în reci­pient de sticlă sau porțelan și se păs­trează la rece. Crema (se aplică pe corp după baie) este foarte eficientă pentru îngrijirea pielii ofilite și îmbă­trâ­nite. De asemenea, combate um­fla­rea picioarelor și vergeturile.