Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Combaterea diareei

Odată, când călătoream cu un autobuz interur­ban, majoritatea călătorilor s-au scandalizat, deoa­rece șofe­rul oprea deseori pe parcurs, cobora și intra într-o po­rum­biște sau crâng, pentru câteva minute. Când l-au luat toți la întrebări, omul ne-a spus că de câteva zile este stri­cat la stomac și n-are ce face. Atunci, unul dintre călători i-a spus să opreas­că la primul salcâm întâlnit în drum. A cobo­rât, a luat vreo 8-10 frun­zu­lițe de sal­câm și i-a spus șoferului să le mestece bine și să le în­ghită. De unde pâ­nă acum oprea ma­­și­na la fiecare sfert de oră, după acest leac, două ore și jumătate (până la sfârșitul cursei) n-a mai oprit deloc. Am băgat asta la cap și de atunci, ne­nu­măratelor persoane pe care le-am auzit plângân­du-se de diaree, le-am re­co­­man­dat frun­zele de sal­câm, care au dat întot­dea­una rezultate bune, de la copii mici până la oameni bă­trâni. Deci: 8-10 frunze de salcâm crude se mestecă bine și se în­ghit, iar din acel moment pacientul se con­sideră vinde­cat. Mai știu încă un leac pentru dia­ree, tot așa de sigur, probat de mine în aproape 50 de ani. Într-o jumă­tate de litru de apă se pune o linguriță cu vârf de ceai negru, care se fierbe până ce lichidul ajun­ge la jumătate (circa 125 ml). Se bea călduț, în două reprize, neîn­dulcit, în interval de un sfert de oră. Din acel mo­ment, pacientul se consideră vindecat. Ambele rețete pen­tru diaree sunt simple, nu costă nimic și sunt la îndemâna oricui. Merită să încercați.
Ing. ION M. - București

Un remediu împotriva parodontozei

În afara utilizării unor paste de dinți mai costi­si­­toa­re, care conțin și substanțe active împotriva pa­ro­don­tozei, iată un mijloc de tratament profilac­tic și cura­tiv, ieftin și eficient care, pe lângă fortifi­carea și dezinfectarea gingiilor, elimină și durerile provocate de această afecțiune: se iau 10 tablete de Aspirină și se zdrobesc pentru a obține un praf cât mai fin. Pra­ful rezultat se amestecă bine cu o lin­gu­riță de sare de bucătărie și cu o linguriță de bi­carbonat de sodiu. Cu aceas­tă combinație, aplicată pe periuța de dinți, se fac spălături de două-trei ori pe zi.
VALENTIN - Timișoara


Rețetă pentru creșterea părului
- Numai pentru brunete -

Se umple o sticlă cu gura largă (de lapte) cu nuci verzi, până la gât. Se toarnă deasupra ulei de măsline și se lasă la macerat două săptămâni. Cu emul­sia formată, se unge pielea capului (se fac că­rări), apoi se înfășoară părul într-un prosop fierbin­te (înmuiat în apă clocotită și stors). Pro­sopul nu se lasă să se răcească. Este o metodă sigură.

Rețetă contra căderii părului

Se pisează bine o căpățână mare de usturoi sau două mai mici într-o piuliță de lemn. Se adaugă o sticlă mare de ulei de ricin sau două mici și aceeași cantitate de rom. Se pun toate într-o sticlă închisă la culoare și se lasă la ma­ce­rat 48 de ore, agitându-se din timp în timp. Cu toată soluția rezultată se fac masaje la rădăcina părului, apoi se acoperă părul cu o pungă din plastic și peste ea se înfășoară capul cu un prosop fierbinte. Se stă așa timp de trei ore, vreme în care se încălzește mereu prosopul ca să nu se răcească. (Pro­sopul se poate încinge și cu ajutorul fierului de călcat.) Tratamentul se face o dată pe săptămână. Este verificat de o colegă care în urma unei boli rămăsese fără smocuri în­tregi de păr. După tratament, rezultatul a fost miraculos.
RODICA I. - București


Tratarea ochilor cu sevă de viță de vie

Când se curăță vița de vie de lăstari, primăvara, și se taie corzile, din locul tăiat picură o anumită sevă. Aceasta se strânge în sticle, care se fixează astfel încât incizia care ze­muiește să intre pe gâtul sticlei. Cinci sticle de sevă ajung pentru un trata­ment de câteva luni. Seva nu se alterează dacă este ținută la temperatura de maximum 8°C. Trata­men­tul e următorul: în fiecare dimineață se pune în palma foarte curată o cantitate suficientă de sevă, pentru ca ochii să poată fi spălați prin clipire, de cel puțin 20 de ori. Pro­cedeul se repetă și seara, dar nu clipind, ci aplicând peste pleoapele închise două tampoane sterile îmbibate în sevă. O soră de-a bunicii mele a folosit acest tratament până la 74 de ani, timp în care nu a fost bolnavă de ochi și nu a purtat ochelari niciodată. Tratamentul se face în fie­care an, pri­mă­vara, cel pu­țin câte două luni, fără nicio zi de întreru­pe­re.

Leac pentru vindecarea otitei medii

Când se află în fază pri­mară, otita necronicizată se poate vindeca cu ulei de can­delă. În cazul când ea nu arde tot timpul, așa cum ar fi normal, se aprinde sea­ra, se ros­tește o rugă­ciune către Iisus sau Fecioara Maria, cu rugă­min­tea de îndepărtare a bo­lii, apoi se ia ulei cu pi­peta din can­delă și se pune în ure­chea bolnavă. Se înfun­dă con­duc­­tul auditiv cu o bucățică mică de vată și ne culcăm pe pernă pe urechea cealaltă. Să credem cu toții că Dumnezeu, în marea Lui bunătate, ne vin­decă. Și să nu uităm că Iisus a fost păl­muit și scui­pat și nu a spus nimic. A făcut asta ca noi să ne pu­tem vindeca.
CONSTANȚA F. - Piatra-Neamț


Rețetă pentru curățirea fierii

Întrucât enorm de multă lume suferă de fiere, vin și eu în ajutorul celor suferinzi cu o rețetă na­turistă care mi-a fost de mare folos. Pentru tratament e nevoie de 1/4 l ulei de măsline și 1/4 l zeamă de lămâie. Se amestecă amândouă bine de tot (se formează o emulsie), cantitatea se împarte în patru pahare egale, care se beau pe stomacul gol, unul câte unul, în decurs de o oră (la interval de 15 minute). Se bea pri­mul pahar, se stă culcat pe partea dreaptă 15 minute, apoi al doilea și următoarele, procedând în același fel. După ultimul pahar, se stă pe partea dreaptă 15 minute, apoi se fac rostogoliri pe covor (pe pântec și spate) vreme de 15-20 de minute. Apoi se poate mânca. A doua zi și în cele urmă­toare se va eli­mina răul din fiere (mâl), pe care o să-l vedeți cu ochii dvs. Pentru curățirea com­pletă, tratamentul se repetă încă o dată, la interval de o lună. Nu există efec­te ne­gative, ci doar o ușoară jenă în zona fierii, care este solici­tată mai mult.
PAULINA C. - București


Rețetă contra lichidului la genunchi și a altor probleme ale articulației

Sunt o fidelă cititoare a "Formulei AS" și am învățat multe din această revistă. La rândul meu, consider de da­to­ria mea să fac public un tratament simplu, dar foarte efi­cace pentru articulația genun­chiului. Pentru acesta, e ne­cesar ca persoana bol­navă să stea așezată pe un scaun vreme de 7 mi­nute, timp în care trebuie să-și balan­seze pi­cioarele din genunchi, înainte și înapoi. Această mișcare tre­buie efectuată dimineața, imediat după tre­zire. După trei săptămâni de tratament rezultatul este vi­zibil. Din ar­ti­culații dispar lichidul (dacă genunchiul a fost umflat) și du­rerea. Mersul redevine normal. Este bine ca procedeul să dureze cel puțin trei luni și să fie reluat periodic. Dă re­zul­tate la toate vârstele. Bolnavul care efec­tuează acest tra­ta­ment va renunța cu siguranță la cel me­dicamentos sau la operație. Dă re­zultate excelente, veri­ficate la noi, în familie.
DOINA P. - Sfântul Gheorghe, jud. Covasna


Sucul de morcovi vindecă tumorile canceroase


O rudă apropiată, aflată de multă vreme în luptă cu cancerul, a izbutit să-l țină în frâu și să rămână în viață bând o cană de suc de morcovi pe zi, vreme de o lună de zile (dimineața, pe stomacul gol). Rețeta nu este nouă. În car­tea sa, "Hrana vie, o speranță pentru fie­care", Ernst Gün­ter recomandă același procedeu, dar în alte dozaje, și anume: 10 pahare de suc de morcovi vreme de o lună de zile. Dacă în timpul curei apa­re o pigmentare în porto­caliu a te­gu­mentelor, se întrerupe cu­ra și se reia după depigmentare. Men­ționez că mama unui copil ce suferea de o supu­rație cronică rebelă a recurs la același pro­ce­deu naturist (160 ml suc de morcovi pe zi) și copilul s-a vinde­cat. E bine ca în lupta cu boala să fo­lo­sim toate mijloacele nenocive, absolut naturale și fără ur­mări secundare, pe care natura ni le pune la dis­poziție.
FLORIAN B. - Călărași


Rețetă contra crăpăturilor din călcâie

Multe femei au probleme cu crăpăturile din călcâie și mulți ciorapi se rup din cauza aceasta. Din câte trata­men­te am încercat și din câte alifii am folosit, nu mi-a ajutat niciuna. Vindecarea a venit prin ținerea picioarelor în urină caldă, seara, înainte de culcare (se recoltează urina de peste zi și se încălzește). Într-un timp scurt, călcâiele me­le au devenit de mătase. Tratamentul este valabil și pen­­tru bătăturile adânci și dureroase din talpă, dar du­rea­ză ceva mai mult.
prof. MARIA T. - jud. Mureș