Stăpâna cea bună

Cititor Formula AS
Numele meu e Azorica.

Cu "a", nu cu "ă", pentru că sunt fetiță. Sunt o cățelușă frumoasă și harnică. Așa spun oamenii despre mine. Locuiesc cu stăpâna mea într-o curte frumoasă și mare, cu pomi, cu flori, iarbă și unde mai locuiesc și alte animale. Chiar și pisici. Dintre toate ani­ma­lele, eu sunt singura care stă legată în lanț. Stă­pâna îmi dă mâncare, îmi dă apă, vorbește cu mine frumos, nu mă bate, dar mă ceartă. Și asta numai din cauza pisicilor. Însă eu am răbdare și îndur totul, pentru că la sfârșitul săp­­tămânii vine acasă adevărata stăpână, stă­pâna cea bună. Așa-i spun eu și o să vedeți de ce.
În primul rând, îmi dă drumul din lanț. Apoi începe pregătirile pentru excursie. Pornim să străbatem împreună împrejurimile satului. Stă­pâna culege flori și plante medicinale, eu alerg prin iarba împestrițată de flori, sperii veverițele în pădure, mă tăvălesc pe mușchiul verde și moa­le. Stăpâna se ascunde după copaci, iar eu o caut până o găsesc. Să vă mai spun cât sunt de fe­ri­cită? Cu brațele pline de flori și cu ruc­sacul plin de plante medicinale, ne urcăm pe un platou la mar­ginea pădurii, străjuit de un stejar uriaș. Ma­re, mare cât dragostea mea pentru stăpâna cea bună. Nu spun bine, dragostea mea pentru stă­până nu are margini, dar stejarul se termină aco­lo unde începe cerul. În dreapta platoului izvo­răște un firicel de apă, ce se pierde la vale prin­tre ferigi. Sub stejar luăm gustarea. Toate bu­nătățile se împart în mod egal. Apoi, stăpâna bea apă, după care îmi dă să beau și eu, din pumnii ei. Are un gust extraordinar! În timp ce stăpâna se așează pe spate și ațipește, eu o veghez. Se pot întâmpla atâtea! Când se trezește, mă ia în brațe, își lipește capul de capul meu, spunân­du-mi "pui mic". Atunci eu îmi țin respirația, închid ochii și rămân nemișcată, pentru ca aceste clipe să nu se sfârșească.
Asta le doresc tuturor cățeilor din lume! S-o întâlnească măcar o dată pe stăpâna cea bună. Să bea apă din pumnii ei. Să-și lipească capul de ei. Să-și țină respirația, pentru ca acele clipe să nu se termine niciodată. Cu multă dragoste,

FLORIANA - Brașov