ROBBIE WILLIAMS - "Va fi show-ul vieții voastre!"

Dana Ene
- Nici nu s-au stins bine ecourile festivalului "Electric Castle", și Clujul se pregătește pentru o nouă dezlănțuire muzicală - UNTOLD. De data aceasta, petrecerea se va încinge chiar în inima orașului de pe Someș, în primul weekend al lunii august -

Cea de-a cincea ediție a festivalului UNTOLD adună, deopotrivă, nume mari din muzica interna­țio­nală, dar și din cea românească, precum: Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas&Like Mike, 3 Are Legend, Nicky Romero, Steve Aoki, Busta Rhymes, Smiley, Subcarpați & Grup Iza însă marea surpriză a ediției o reprezintă pre­zența cele­brului Robbie Williams. Englezul revine în țara noastră du­pă o pauză de patru ani și promite că va susține la Cluj un show in­cendiar, din a cărui pro­ducție fac parte peste 50 de muzicieni și dan­satori. "Salutare, România, sunt Robbie Williams și abia aștept să vă întâlnesc la Cluj, la cea de-a cincea ediție a Festivalului Untold! Va fi show-ul vieții voas­tre, ne vedem în august!", afirma cântă­re­țul într-un mesaj video adresat fanilor lui de aici.
Robbie Williams a concertat pentru prima dată la noi în 2015. Spec­tacolul a făcut par­te din turneul "Let Me Entertain You". A cân­tat atunci în Piața Con­stituției din Capitală, în fața a 65.000 de fani. Spre bucuria celor pre­zenți, el a interpretat atât melodiile lui cu­nos­cute, cât și câteva hituri celebre ale unor coloși precum: Queen - "Bo­he­mian Rhap­sody", Frank Sinatra - "My Way" sau George Michael - "Freedom".
Membru de bază al trupei Take That, alături de care a devenit cele­bru, Robbie Williams cântă solo cu mare succes de aproape 25 de ani. A lansat de unul singur 11 discuri, iar 10 dintre ele au ajuns pe primul loc în topurile britanice. Azi, Robbie este cel mai bine vândut cântăreț din țara lui natală și deține o mulțime de premii: 18 Brit Awards, 12 premii ECHO (Germa­nia) și 3 premii MTV Europe. A reușit să intre și în Cartea Recordu­rilor, căci a vândut într-o sin­gură zi mai mult de 1,6 mili­oane de bi­lete pen­tru tur­neul său mondial ("Close En­coun­ters Tour" - 2006) și a fost desemnat "Cel mai influent artist" al anilor '90.
Showman desăvârșit, Robbie Wil­liams a reușit să se mențină în pas cu vremurile și să-și păstreze aproape fanii, într-o perioadă de aparentă acalmie muzicală. Au tre­cut trei ani de la lansarea discului de studio "The Heavy Entertain­ment Show" (2016), dar în acest răstimp el a mai scos două albume, dintr-o serie de trei - "Under The Radar", albume dedicate fanilor săi fideli care îl urmăresc pas cu pas, zi de zi, online, în concerte. Cel mai nou album "Under The Ra­dar Volume 3" - a fost lansat chiar anul acesta, pe 14 fe­brua­rie. Discu­rile nu s-au vân­dut pe căile cu­nos­cute, prin librării sau magazine, ci au putut fi co­man­date exclu­siv pe pagina oficială de web a artistului, întărind astfel legătura dintre acesta și admiratorii lui. "Sunt extrem de bu­curos că am lansat discu­rile astea. Ele con­țin melodii necunoscute sau versiuni necu­noscute ale unor melodii cunoscute, pe care fanii mei nu au avut oca­zia să le asculte până azi. Eu sunt tare mân­dru de toate cân­tecele astea și îmi face o plă­cere nebună să le împărtășesc cu ei", declara artistul.

Un familist convins

În ultimii ani, Robbie a redus semnificativ nu­mă­­rul concertelor, nu din lipsă de spec­tatori, ci pen­tru că preferă să dedice mai mult timp fami­liei și în special copiilor lui. "Copiii mei mi-au dat lumea cu fundu-n sus. Pentru familia mea aș vrea să fiu cel mai bun. M-am schim­bat enorm - am renunțat la țigări și am învățat o mulțime de chestii noi, iar acum am obi­ceiuri sănătoase pe care vreau să le transmit mai departe și copiilor", scria el zilele trecute pe Twitter.
Adio, deci, petreceri nebu­ne! În locul pozelor cu fani pe­trecăreți, Robbie postează zil­nic scene casnice, cu el jucân­du-se împreună cu cei mici. Soția lui, actrița americană cu ori­gini turcești Ayda Field, l-a îmblânzit de tot. Cei doi au împreună două fetițe: Theo­dora (7 ani) și Colette (10 luni), și un băiețel de 5 ani, Charlton.
Dar chiar dacă s-a mai do­mo­lit, Robbie nu a renunțat de tot la muzică, având grijă să țină concerte mai aproape de casă. Acum, pentru că locuieș­te la Los Angeles, a susținut o serie întreagă de spectacole, cu casa închisă, în Las Vegas. În cazuri excepționale, cum este turneul de anul acesta, Robbie țintește spre orizonturi mai largi. Este și cazul concertului de la Cluj, în cadrul festi­valului UNTOLD, care se desfășoară în peri­oada 1-4 august, pe Cluj Arena.
(Robbie Williams va urca pe scena principală a fes­tivalului în ultima zi. Puteți găsi bilete de o zi, inclusiv pen­tru concertul britanicului. Acestea au prețuri cuprin­se între 502 - 893 lei VIP și pot fi procurate online pe myticket.ro.)