Răspuns pentru PETRE C. - Reșița, F. AS nr. 1369 - "Am dureri mari după operația de hernie de disc"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Uneori, intervențiile chirurgicale pe coloana ver­te­­brală, care vizează reducerea unei prola­bări a discului intervertebral sunt urmate de neplăceri postoperatorii, tra­duse prin dureri de diferite intensități, înțepenire și probleme de mobilitate (la mers, ridicare, așezare etc.).
După o perioadă de timp variabilă, în func­ție de severitatea afectării (pro­tru­zie, com­presie medulo-radiculară) și de pro­fe­sionalismul cu care s-a practicat intervenția, aceste simp­tome se atenuează, lă­sând loc, totuși, unei sen­si­bilități zonale, in­dusă mai ales de factori meteo­rologici (frig, ume­zeală), dar și de unele epi­soade de tuse sau strănut, ori ca urmare a unor mișcări bruște, necon­tro­late.
Medicina naturistă poate ajuta în cazul her­niilor de disc pre și post-operator, prin accelerarea procesului de vindecare și restabilire neu­romotorie, reducerea dureri­lor, pa­resteziilor și a iradie­rilor dureroase. În acest scop, folosiți următoarele re­me­dii:
* Ceară de albine și propolis - au fost și sunt uti­lizate în trata­mentul empiric al lombalgiilor și, mai ales, în trata­mentul herniei de disc, în stadiul subacut și cronic. Se aplică zilnic o cataplasmă din ceară de albine și propolis brut, topite în amestec pe baie de aburi, timp de 45-60 minute, pe zona lombosacrală, până la dis­pariția simp­tomelor.
* Apireven - unguent cu proprie­tăți antiinfla­matoare și analgezice, ajută la diminuarea durerilor cronice de origine traumatică și reumatică. Apli­carea locală (1-2 aplicații pe zi) reduce durerile osteo-articulare și restabilește mobilitatea coloanei, permițând totodată reducerea posologiei de medi­ca­­mente antiinflamatorii nesteroidiene. Tot sub formă de unguente, puteți utiliza două produse de uz veterinar - Osteocicatrat și Byxat, cu proprietăți antiinflamatoare, analgezice și mio­relaxante, indicate în patologiile reuma­tismale care au la bază stări inflamatorii, în procesele dege­nerative ale țesutului osteo-chondric (car­tila­ginos), în fisuri și fracturi post-traumatice sau consecutive osteoporozei.
* Iederă - indicat în mial­giile parestezice, sciatice, sacroiliace și reumatice, se utilizează sub formă de infuzie (2-3 căni pe zi) sau tinctură 10% din care se iau 2-3 lingurițe diluate pe zi, înaintea meselor principale.
* Extract de muguri de jneapăn - antiinflama­tor al cartilagiilor articulare și regenerator al țesu­tului osos, este indicat în trata­mentul artrozelor vertebrale, coxartroză, gonartroză, consolidarea fracturilor, osteoporoză. Se administrează câte 50 picături, diluate în 100 ml apă, de trei ori pe zi, îna­intea meselor.
Desigur că și alte remedii ca gheara-diavolului, un­tul-pământului, uleiul de sunătoare, oțetul de roz­ma­rin (pareze, paralizii) sau Ben-Gay (miore­laxant) se pot folosi cu succes, în funcție de evo­luția afec­țiunii.
Să auzim numai de bine!


Dr. LUCICA SIMA - ROMVAC COMPANY SA - Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro


"Nepoțica mea scrâșnește noaptea din dinți și are o infecție la urechi"
(Răspuns pentru IOANA - Suceava, F. AS 1362)


Stimată doamnă, în cadrul companiei Romvac s-a dezvoltat Departamentul de Cercetare-Dez­voltare Imunoinstant, unde se obțin produsele naturale din gama Imunoinstant. Principalul component biologic ce stă la baza acestora este Imuno­globulina Y - anticorp cu speci­ficitate înaltă. Produsele din gama Imunoinstant se caracterizează prin activitate antimicrobiană, antiinfla­matoare și imunomodulatoare, fiind de mare ajutor în prevenirea și combaterea infecțiilor cu germeni pato­geni. În cazul nepoatei dum­­neavoastră, produsele Imu­no­instant standard nu ac­țio­nea­ză direct și asupra bac­teriei Haemophilus in­fluen­zae. De aceea, medicul tera­peut re­comandă efectua­rea unui tratament perso­nalizat. Ast­fel, se pot obține produse cu imunoglobulină persona­lizată cu acțiune spe­cifică asupra bacteriei patogene iden­ti­fi­cate în ca­zul nepoatei dum­neavoas­tră. Pentru a demara acest protocol, este necesar în primul rând să vă programați pentru o consul­tație.
Multă sănătate!


Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

"Sufăr de rectită ulcerativă. Știe cineva vreun leac?"
(Răspuns pentru RADU T. - București, F. AS nr. 1374)


"Medicul mi-a spus că această boală nu se vindecă" - aud zilnic această sumbră afirmație atribuită medicinei alopate. Fie că e vorba de boli digestive, ciroze, insuficiență renală, calculi renali, diabet sau boli ale tiroidei, toate acestea nu pot fi vindecate cu medicamente de sinteză chimică. Acestea sunt otrăvuri, nu tratamente! Argila "ALGO" este un leac pentru toate aceste afecțiuni, deci și pentru boala dvs. Pe lângă suspensia de argilă (150 g pe zi) e necesar să mâncați efectiv "pastă de argilă", și boala dvs. se va vindeca în doar 3-4 luni, garantat! Pentru detalii referitoare la tratament, puteți să mă contactați la tel. 0788.23.38.73. Pentru a procura argila "ALGO" la preț de producător sunați la tel. 0258.86.56.77.


Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

"Mă doare piciorul după fractura de col femural"
(Răspuns pentru CRISTINA - Satu Mare, F. AS nr. 1363)


Sistemul osos este un țesut viu care se rege­ne­rează permanent printr-un proces de reînnoire com­binat cu distrugerea celulelor osoase prin respec­tarea unui echilibru natural la care participă în mod direct atât vasele de sânge, cât și nervii care străbat osul. Studiile arată că după vârsta de 30 de ani, osul începe să îmbă­trâ­nească, iar sub ac­țiu­nea unor factori favorizanți, ajunge la un proces avan­sat de degradare când se distruge mai mult os decât se poate produce. Un deficit prelungit de minerale, asociat de cele mai multe ori cu dezechilibre hormonale în cazul femeilor, predis­pun la fra­gilitate osoasă și reducerea rezisten­ței osului cu apariția osteopeniei, osteoporozei și odată cu aceasta, există un risc crescut de fractură. Cel mai des întâlnite consecințe ale fracturilor sunt: fragilitate osoasă, stare de oboseală, imobilizare și invaliditate care atrag după sine alte complicații, cum ar fi: crampe, amorțeală, atrofierea muscula­turii, defor­mare osoasă, tasarea vertebrelor cu scă­derea în înălțime, reducerea activității zilnice. Pro­cesul de recuperare în urma unei fracturi este lent, poate dura câteva luni și, din nefericire, se pot pro­duce recidive. În cazul fracturii de șold, se asociază din păcate și o rată crescută a mortalității în primul an de la fractură. Pentru a ne bucura de sănătatea oaselor până la adânci bătrâneți, este recomandat să evităm factorii favorizanți, preve­nind astfel fra­gilizarea oaselor. Expunerea la soare în primele ore ale dimineții, exercițiile fizice ușoa­re, alimentația bogată în vitamine și minerale sus­țin atât oasele, cât și musculatura. Un supliment natural unic în Europa, cum este OSTEOeffect, comple­tează nece­sarul de elemente esențiale siste­mului osos, preve­nind apariția fragilizării osoase și asigu­rând protec­ție chiar după instalarea meno­pauzei. Puteți com­pleta acțiu­nea sa anal­gezic-antiinflamatoare prin aplicarea locală a un­guentului Celadrin Extract Forte.
Multă sănătate!


Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com

"Cum pot scăpa de herpesul genital?"
(Răspuns pentru F.D. - București, F. AS nr. 1370)


Stimate domnule, vă sfătuiesc să folosiți un­guen­tul POCO. Vă veți unge cu acesta peste locul unde aveți herpes, cu un ușor masaj, de 2 ori pe zi, seara și dimineața, timp de cel puțin 20 de zile.
Dacă observați o ameliorare, continuați ungerea încă 20 de zile sau chiar mai mult, până la dispariția completă a herpesului. Dacă herpesul nu dispare, trebuie să consultați medicul, întrucât s-ar putea să fie un sifilis herpetiform.
POCO poate fi procurat telefonic.
Multă sănătate!

"Îmi puteți recomanda un leac pentru mastocitoză cutanată?"
(Răspuns pentru MARTA S. - Padova, Italia, F. AS nr. 1370)


Stimată doamnă, vă recomand un tratament cu unguentul naturist POCO. Vă veți unge cu acest unguent pe o parte din piele, unde leziunile (petele) sunt mai numeroase. Ungerile le veți efectua de două ori pe zi, seara și dimineața, cu un ușor masaj, timp de 20 de zile. Dacă observați o ameliorare, continuați ungerile peste toate petele, până la dispariția completă a acestora.
POCO este un medicament cu utilizări univer­sale brevetat ca invenție, care a dat rezultate spec­taculoase în numeroase cazuri în care alte trata­mente au dat greș sau cărora nu li s-a găsit încă un tratament.
POCO poate fi procurat la tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93 sau prin e-mail: mirceapocanschi@ yahoo.com.
Multă sănătate!