"Am fost diagnosticat cu insuficiență gonadală"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru A. M. - Dr. Tr. Severin, F. AS nr. 663)

Vă recomand un tratament sigur. Dimineața, înainte de masă, mâncați zece pastile de păstură și luați trei lin­gurițe de miere cu apilarnil. Înaintea mesei de prânz și a cinei, luați câte trei lingurițe de miere cu apilarnil. Dacă nu găsiți, puteți înlocui păstura cu două lingurițe de polen, iar mierea, cu apilarnil (drajeurile Apilarnil). Faceți irigații anale astfel: în 250 ml infuzie de gălbenele adăugați două-trei lingurițe de miere cu apilarnil (dar numai când tempe­ra­tura infuziei este apropiată de cea la care se poate fo­losi). În cel mult o lună veți scrie revistei "Formula AS" că gonadele funcționează normal. Să nu renunțați niciodată la mierea polifloră ca aliment.
Prof. VASILE ANDRIȚOIU - Târgu-Jiu, jud. Gorj

"Am o infecție cu coci gram pozitivi în cavitatea bucală"
(Răspuns pentru DUMITRU T., F. AS nr. 1086)


1. Vă recomand să folosiți spray-ul de Aloe First care are o mare eficiență în tratarea escarelor mucoasei bucale și ale faringelui, ulcerațiilor cronice, stomatitelor etc.
RODICA G. - Galați

2. Într-o sticlă de 250 grame se pun flori de sunătoare (nu se îndeasă) peste care se toarnă untdelemn de floarea-soarelui. Se pune pe baie de aburi timp de o oră. După răcire, se mestecă în gură timp de cinci minute, după care se scuipă. Separat, se ia câte o linguriță de ulei de trei ori pe zi, pe stomacul gol.
CONSTANTIN N. - Topoloveni, jud. Argeș

3. Clătiți-vă gura de trei-patru ori cu o soluție obținută din 2/3 tinctură de propolis și 1/3 apă. De cinci-șase ori pe zi clătiți-vă gura cu o soluție preparată din 50 ml oțet de mere și miere și tot de cinci-șase ori faceți gargară cu 50 ml apă în care dizolvați 50 g miere polifloră (cumpărați miere zaharisită, că e mai sigură). Între cele trei mese zilnice mestecați câte un centimetru dintr-un bastonaș de propolis natural. De mai multe ori pe zi clătiți gura cu o in­fuzie foarte concentrată din gălbe­nele sau mușețel. Intern, luați de trei ori pe zi un amestec din 40 picături tinctură de propolis și 60 picături de apă. În cel mult cinci zile veți fi vindecat. Toate produsele enume­rate le găsiți la apicultori sau la maga­zinele Apicola.
Prof. VASILE ANDRIȚOIU - Târgu-Jiu, jud. Gorj

"Nu simt niciodată plăcere în timpul actului sexual"
(Răspuns pentru MIHAELA, F. AS nr. 1213)


Și eu m-am confruntat cu aceeași problemă când m-am căsătorit. Deoarece era pe vremea regi­mu­lui comunist, nu prea existau soluții de rezolvare și, în plus, ră­mâneam în­sărcinată ime­diat. După primul chiu­retaj, mi-a fost teamă să-l fac și pe al doilea într-un singur an, așa că am adus pe lume o fetiță, și nu-mi pare rău. Dar după naș­tere, am mai făcut trei chiuretaje. La ultimul - după Revoluție și după trei ani de căsă­torie - mi s-a recomandat să-mi montez sterilet, în speranța că organismul nu-l va res­pinge. Acest minuscul obiect mi-a redat viața sexuală. De atunci, m-am convins că totul pornea din "com­puter", adică din creier. Teama permanentă de a rămâne însărci­nată, în ciuda răbdării și gingășiei soțului meu în prelu­diul ce pre­ce­da actul sexual, nu reușea să mă elibe­reze de orice alt gând și să mă lase să mă concentrez asu­­pra actului în sine. Un alt lucru care te va ajuta enorm este auto­sugestia, care are un rol extrem de important. De exemplu, eu îmi repe­tam în gând: "Ce bine mă simt! Este extraordinar!". Tre­buie să gonești din memorie orice alt gând legat de lipsa ba­nilor, de problemele pe care le vei avea de rezol­vat a doua zi sau supărările din ziua trecută. Mintea trebuie să-ți fie numai la actul sexual, la cât de mult îl iubești pe soțul tău, să-ți închipui că sunteți în mijlocul unui câmp cu flori și faceți dragoste, orice, numai să fie ceva frumos, care să te des­tindă. Nu trebuie negli­jat nici faptul că trebuie să te miști și să îți gă­sești singură punc­tele sensibile în inte­rio­rul vaginului, pe care el tre­buia să le atingă. Nu trebuie să îți fie rușine să-i spui dacă dorești să-și schimbe poziția pu­țin mai sus, puțin mai jos, după cum simți că ai nevoie sau să rămână nemișcat dacă "ai prins" poziția optimă. În plus, îți trebuie multă voință, chiar muncă in­tensă și să nu te aștepți ca aceste rezultate să apară "peste noapte". Eu am reu­șit după circa un an și pot spune acum că am or­gasm la fie­care contact sexual, iar "chinul" s-a trans­format în plă­ce­re. Spor la "muncă" și să auzim de bine!
CARMEN - Galați

"Caut un remediu pentru silicoză"
(Răspuns pentru ION F. - Petroșani, F. AS nr. 1244)


Silicoza se poate vindeca în maximum trei-patru luni, cu ajutorul podbalului, o plantă foarte eficientă în elimi­narea siliciului mineral acumulat în alveolele pulmonare. Se prepară o infuzie din două lingurițe frunze de podbal (Folium farfarae) la 250 ml apă clocotită. Se beau două-trei căni pe zi. Tratamentul durează maximum patru luni. Mare atenție pentru eventualii fumători: plămânul devine foarte sensibil după această eliminare a siliciului. În tim­pul tra­tamentului, se recomandă și ingerarea de trei ori pe săptămână a câte două lingurițe cu hrean ras mărunt, ames­tecat cu patru lingurițe cu miere.
SERGIU B. - București

"Am o piatră la glandele salivare"
(Răspuns pentru TINCA - Vaslui, F. AS nr. 1292)


Am suferit și eu exact de aceeași afecțiune, pe care am reușit să o vin­dec în câteva zile cu ceai de drăgaică (sân­ziene). Am luat rețeta din cartea "Sănătate din farmacia Domnului" de Maria Treben, care este o a doua "biblie" pen­tru mine. Am băut ceai de drăgaică trei zile și în a patra zi am simțit ceva sub limbă. Când am scos-o, era o pietricică cât o gămălie de ac. De atunci nu am mai avut probleme. Se opă­rește o linguriță cu vârf de plantă cu 1/4 l de apă. Se lasă să se infuzeze două minute, apoi se stre­coară. Se beau zilnic două-trei căni. Este foarte bun și în cancer de limbă, tumoră canceroasă la la­ringe, noduli în cerul gurii.
Cu mult respect pentru munca pe care o de­pu­neți, doresc multă sănătate între­gului colectiv și cititorilor dvs.
ECATERINA D. - Timișoara

"Fiul meu are boala Osgood Schlatter"
(Răspuns pentru IRINA - Timișoara, F. AS nr. 1315)


Vă recomand o alifie extrem de eficientă pen­tru umflături și dureri. Se pune la fiert un vas cu 200 ml lapte. Când fierbe, se adaugă trei fire de coada-calului, o lingu­riță de mușețel, trei linguri de mălai. Se amestecă imediat și se formează o pastă moale. Se lasă să se răcească, se întinde pe un tifon și peste ea se pune o pânză. Se aplică peste locul dureros și umflat și se învelește deasupra cu un material mai gros. Pasta se aplică de două-trei ori pe zi, iar noaptea nu se îndepărtează deloc. Cred că această rețe­tă o să-i fie de ajutor copilului.
V. F. - Făgăraș

"Am retracție mamelonară și un nodul la sân"
(Răspuns pentru S. R. - Brăila, F. AS nr. 1322)


Înaintea celor trei mese zilnice principale:
* Luați câte două lingurițe de miere cu lăptișor de matcă și câte două lingurițe de miere cu apilarnil.
* Beți un amestec din 30 picături de tinctură de propolis și 50 picături de apă.
* Înaintea mesei de dimineață, mâncați și două lingurițe de polen.
* Seara, la culcare, aplicați pe zona externă a sâ­nu­lui corespunzătoare nodulului un strat de unguent Nike­prop, gros de circa 2 mm. Aplicați o folie de plastic peste locul respectiv, prinzând-o cu leucoplast ca să nu cadă. În circa două săptămâni, nodulul dispare. Continuați proce­deul încă două săptămâni, dar nu mai mult.
Prof. VASILE ANDRIȚOIU - Târgu-Jiu, jud. Gorj

"Fiul meu a fost operat de cancer testicular"
(Răspuns pentru RALUCA G., F. AS nr. 1324)


În urmă cu trei ani, am fost diagnosticat cu aceeași boa­lă ca a fiului dvs. Am făcut șase cure de chimioterapie la Spitalul Militar Central din București, plus un trata­ment naturist, pe care vi-l prescriu mai jos. În prezent, mă simt foarte bine, stadiul bolii fiind remisie totală. Iată regimul:
* Amestec din ceai de coada-șoricelului, coa­da-calului, pedicuță, gălbenele, pufuliță (în cantități egale). Se bea zilnic.
* Regim alimentar: nu se consumă deloc carne, gră­simi, conservanți, alcool, tutun, cafea, oțet, zahăr.
* Cură de su­curi de legume (o dată la trei luni, durează zece zile). Se beau zilnic: suc din 1 kg de sfeclă roșie, 300 ml suc pătrunjel, 300 ml suc de mere, 300 ml suc de morcovi, 500 ml suc de țelină și păstură de albine.
* O dată la șase luni se face o cură cu spânz: în 1,250 l de apă fiartă se pun șapte lingurițe de spânz, se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se strecoară. Se iau progresiv: prima zi - 1 linguriță dimi­neața, 1 lingu­riță la prânz și 1 linguriță seara, crescând până la 20 de lingurițe în a 20-a zi. Faceți trata­mentul sub îndrumarea unui specialist fitoterapeut.
* Zilnic, infuzie de vâsc.
Îi doresc fiului dvs. multă sănătate.
CRISTIAN M. - Mangalia