Săptămâna 9-15 august

Tana Rosca
Urmează un interval aglomerat. Pe parcursul unei singure zile, respectiv luni, nu mai puțin de trei planete schimbă locul și nouă norocul. Să le luăm pe rând: Mercur intră în Leu, ceea ce stimu­lează comunicarea pe teme creative sau cu copiii. Dat fiind că Soarele, Venus și Marte sunt deja în Leu, asta ne subliniază nevoia de a ne exprima cu emfază, de a face gesturi mai dra­ma­tice ca de obi­cei. Unora chiar le iese, cum ar fi semnele de foc (Leu, Berbec, Săgetător) și de aer (Gemeni, Ba­lanță și Vărsător). Marele benefic Jupiter revine în mișcare directă tot luni, ceea ce ne avantajează pe toți, pentru că depășim faza realizărilor limitate și începem să facem progrese. Efecte mai puțin plă­cute are intrarea lui Uranus în Taur în mișcare retrogradă, care ne poate zăpăci somnul, dar și relațiile de prietenie. În privința sănătății, toată lumea se poate resimți la nivelul gâtului (nu e bine să consumăm băuturi reci sau să stăm în curent), rinichii sunt mai sensibili ca de obicei, iar femeile pot avea probleme legate de ovare. Din punct de vedere al banilor, nu suntem inspirați.

Semnele cardinale:

BERBECII înregistrează un vârf de creativitate. O călătorie cu peripeții în­cepe să devină plăcută, de luni. Încercați să vă feriți de speculații bănești sugerate de prie­teni.
RACII au în cap tot felul de proiecte in­teresante și fezabile, cu privire la sporirea veniturilor lor. Dat fiind că lucrul în echi­pă merge mult mai bine de luni, aceste planuri pot începe să se concretizeze. Luni n-ar fi o idee bună să conduceți și nici să vă vedeți cu amicii.
BALANȚELE o duc grozav în mijlocul prietenilor. Și nu e vorba doar de dis­trac­ție, ci puteți participa la activități de grup, care vă oferă ocazia de-a vă etala talentele. Jupiter direct vă permite să reluați un studiu. Doar Uranus vă poate da peste cap o investiție, dacă vă pripiți.
CAPRICORNII se simt din nou ocrotiți, senzație pe care n-au mai avut-o din apri­lie. Cineva care vă poartă de grijă, un du­hovnic sau terapeut, vă redă credința. În amor, Uranus aduce turbulențe serioase.

Semnele fixe:

TAURII au oricum de furcă cu Ura­nus în semnul lor, dar aceste probleme se acutizează în weekend, când acesta le poate pro­voca insomnii și să-i facă arțăgoși. Pe o notă po­zitivă, o investiție începe să dea roade.
LEII sunt din ce în ce mai în formă, cu pleiada de planete în semnul lor. Fiți însă atenți, de miercuri încolo, să nu le dați peste nas altora cu calitățile dvs., chiar dacă toc­mai vi s-a deblocat un proiect care vă face vizibili.
SCORPIONII sunt foarte prinși și preocupați de carieră. Progresele pot fi semnificative, dar evitați discuțiile di­rec­te cu șefii miercuri sau joi. O creștere de salariu poate interveni începând de luni.
VĂRSĂTORII vor fi afectați mai mult decât alte zodii de schimbarea de di­recție a lui Uranus, care se întâmplă luni, în Taur. Nu e indicat să vă apucați să re­pa­rați apa­ratură electrică sau electronică prin casă și nici să in­vitați prieteni la dvs. Mult sprijin primiți de la par­tener.

Semnele mutabile:

GEMENII își regăsesc tonusul în privința ritmului alert al vieții de zi cu zi (vă întâlniți cu multă lume în diferite locuri), dar și a învățării. Mintea vă merge brici. Eventualele câ­râieli cu partenerul dispar de luni. Nu vă confesați prietenilor, căci unii se pot întoarce împotriva dvs.
FECIOARELE au parte de un weekend încărcat emoțional. De luni, aflați ce se vorbește pe seama dvs. - și bune, și rele. Anumite călătorii sau proiecte de studii se pot da peste cap din pricina retrogradației lui Uranus.
SĂGETĂTORII se bucură că marele benefic Jupiter își reia mișcarea directă în zodia lor. Și vi se descălcesc proiecte ce s-au încurcat prin aprilie. În cazul în care călătoriți, Mercur vă asigură că totul merge bine.
PEȘTII reîncep să rezoneze cu șefii lor, după vreo patru luni în care ei vă tot tem­perau inițiativele. De acum, totul poate merge uns, pentru că și atmosfera în echipă e cre­a­tivă și dinamică.