Cum să ne îngrijim pielea corpului?

Redactia
Pielea corpului rămâne proas­pătă și întinsă dacă veți recur­ge zilnic la peeling.

Ce e bun pentru ten e la fel de bun pentru trup. Chiar dacă pielea dvs. nu ajun­­ge să facă puncte negre sau coșuri, une­ori de­vine mată și flască. A­tunci e vre­mea să recurgeți la peeling. El înlătură ce­lulele moar­te de la suprafața epider­mei, aju­tân­du-le pe cele de dedesubt să se matu­rizeze. Pielea își recapătă rapid pros­peți­mea.

Diferite tipuri de peeling

* Produse din co­merț - procu­rați-vă din ma­gazinele de cos­metice o cremă sau un gel care conține parti­cule mici de nisip. Se masează pe pie­lea u­medă, apoi se clă­tește tot corpul.
* Mănușa de sfoară sau de lufar (bostan) - se folosește când faceți baie sau duș, pentru fre­carea inten­sivă a pie­lii de pe întregul corp. După fiecare în­trebuin­țare, mănușa se spală și se usucă.
* Peria moale - cumpărați o perie cu păr natural, care nu zgârie pielea. Se în­moa­ie în apă și se freacă bine, mai ales pi­cioarele, mâinile și pântecul, unse în prea­­labil cu un gel de duș. Pielea trebuie să se înroșească ușor. Apoi clătiți-vă abun­dent.
* Sarea de mare - este un mijloc ideal de îngrijire a pielii corpului. Pu­neți un vas cu sare de mare pe mar­ginea băii sau lân­gă duș. Înainte de a vă spă­la, îmbi­bați pe­ria ume­zită sau palma în sa­rea de mare și frecați-vă pes­te tot. Clătiți-vă apoi din abun­den­­ță.
* Sare și untdelemn - fa­ceți un amestec de sare de mare și untdelemn de măs­li­­ne, unge­ți-vă pe corp, fre­ca­ți-vă cu mă­nu­­șa sau cu o perie moale, lă­sați compozi­ția să ac­ționeze câ­te­va mi­nu­te pe piele, apoi clă­tiți-vă.
Un sfat: pielea dvs. va deve­ni mă­tăsoasă în scurtă vreme, dacă înainte de ba­ie sau duș vă masați corpul cu ulei de măs­line, recurgând abia apoi la un peeling.