Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Sirop pentru vindecarea bronșitei astmatiforme și a anginei pectorale

Vă recomand o rețetă foarte valo­roa­să, care tra­tează cu certe reușite atât bron­șita astmatiformă și ast­mul, cât și an­gina pectorală. Cu ajutorul ei se vin­decă și bol­navii bătrâni, indiferent de vârstă.
Luați un kilogram de miere de al­bine, stoarceți în ea 10 lămâi și adăugați 10 că­pă­țâni de usturoi, date prin ma­șina de to­cat. Amestecați toate in­gredientele și lăsați-le într-un bor­can acoperit timp de o săptă­mână. Se ad­ministrea­ză câte pa­tru lin­gurițe o dată pe zi, încetul cu în­ce­tul, linguriță după lin­guriță. Nu să­riți zilele. Can­titatea respectivă tre­buie să vă ajungă pentru două luni de zile. Vă do­resc multă sănătate!

Rețetă pentru vindecarea durerilor de stomac

Soțul meu a suferit de ulcer duo­de­nal, mani­festat prin dureri mari de sto­mac, fiind programat pentru ope­rație. A refuzat, recur­gând în cele din urmă la sfa­turile unei femei bătrâne, care l-a în­­vățat să mă­nân­ce timp de un an de zile câte un cartof crud în fie­care dimi­neață, pe stoma­cul gol. Până vă obiș­nuiți cu gus­tul lui nu toc­mai plăcut, mân­cați un cartof cât o nu­că (o lună). În luna a doua, mân­cați doi car­tofi cât o nucă. În luna a treia, mâncați un car­tof cât un ou de găină. Nu se impune un re­gim foar­te strict, cu excepția renunțării la alcool, tutun și carne grasă de porc (in­clusiv mezeluri). În urma respectării acestei rețete, soțul meu a scăpat de ope­rație și azi e un om sănătos.
RADA B. - Sihlea, jud. Vrancea

Leac contra tusei

Se pun la fiert 300 ml apă cu o lin­gură cu chi­men, o lingură cu flori de tei, 2 cepe mici, 6 nuci (din care patru zdro­bite) și două linguri cu zahăr. Se fierb toate, până ce apa scade la jumă­tate, apoi se strecoară. Se iau seara câte 5 lin­guri, una la 10 minute de cealaltă. În caz că mai este necesar, se repetă tra­tamentul a doua și a treia zi.
MARCELA - Brașov

Rețetă de îngrășat pentru bărbați

Se recomandă cura de supraali­men­tație (adică 3500 calorii/zi) și con­sumarea zilnică a laptelui fortifiant.
Prepararea laptelui fortifiant: Se pune într-un vas smălțuit o jumătate de litru de lapte proaspăt, patru linguri drojdie de bere, o ceașcă cu lapte praf, o lingură bună cu miere de albine. Când s-au dizolvat, se adau­gă încă o jumă­tate de litru lapte proaspăt, continuând amestecarea. Este o băutură delicioasă, bogată în calciu, fier și toate vitami­nele, iar conținutul în pro­teine este egal cu cel a patru antricoate mari. Să se bea două pahare pe zi, unul între mese și altul seara, la culcare.
Să se consume zilnic 3500 calorii din: 100-120 g carne, ficat, lapte, brânză, ouă; glucide sub formă de zaha­ruri, dulciuri, făinoase, pâine, fructe dulci circa 500 g în 24 ore. Lipidele - 120-150 g sub for­mă de unt, smân­tâ­nă, frișcă, untde­lemn. Apor­tul de vitamine va fi asi­gurat prin fructe crude și legu­me, pâine integrală, fi­cat, iar cel de săruri mine­rale prin lap­te, brânzeturi, legu­me etc. Se reco­man­dă folo­sirea pole­nu­lui și a mierii de albine. Se iau 20 g polen/zi (o lingură de supă rasă) în cure de câte o lună, în fie­care tri­mestru, iar uneori tot anul, cu întrerupere de șapte zile din când în când. Mierea de albine să fie fo­lo­sită în loc de zahăr, între 90-150 g/zi.
GEORGETA P. - Mediaș

Cutia cu pietre de râu

Aduc prin aceste rânduri idei folositoare sănă­tății, chiar dacă nu sunt noi. Este vorba de cutia cu pie­tricele, foarte necesară și utilă în masajul tăl­pilor. Poate unii vor spune că există deja multe dis­pozitive din lemn, plas­tic și alte materiale destinate acestui scop, dar puțini știu că piatra ESTE VIE! Așa cum a afirmat Scarlat De­me­trescu în lucrarea sa "Din tainele vieții și ale univer­sului" și cum tind să ateste ultimele cerce­tări de laborator.
Este foarte indicat să se con­fecționeze această cu­tie din lemn, la dimensiunile de 30 x 40 cm, cu o înălțime de 12-15 cm, cu un fund bine fixat și care va avea 15-20 de găuri, între 5-10 mm, pentru scurgerea apei. În cazul în care con­fecționarea cutiei reprezintă o dificul­tate prea mare, se poate apela la un lighean de plastic, de dimensiuni apropiate, care poate fi găsit în comerț. Cutia se umple cu pietre de râu - dar nu colțuroase, ci cât mai rotunde - de mărimea unui ou de porum­bel sau a unuia de găină, lăsând 2-3 degete până la mar­ginea supe­rioară.
Cum se folosește? Locul cel mai indicat pentru această operație este baia. După ce pietrele au fost bine udate cu dușul, ne urcăm în cutie, stând în pi­cioare, pentru a exercita presiunea necesară masa­jului pe toată talpa piciorului și facem pași ca și cum am merge. Durata masajului poate varia între 5 și 15 minute. Pentru cei care fac pentru prima oară exer­cițiul, este indicat să ajungă progresiv la 15 minute, în două-trei zile. Pietrele se udă pentru a îndepărta even­tualele descuamări ale pielii pi­cioa­relor și toto­da­tă pentru descărcarea electro­statică a corpului. După pri­­mele două ședințe, avan­tajele sunt vizibile, și anu­me: dispar starea de oboseală și insomniile, tonusul ge­neral se schimbă radical, iar bolile care încă nu au ajuns să pună stă­pânire pe noi în totalitate vor bate în retragere. Toți cei care au folo­sit acest masaj sunt mirați de cum a putut să li se schim­be, în bine și atât de simplu, modul de viață.
SERGIU BOB - București