Noutăți pe piața vaccinurilor - HELPVAXIN

Florentin Popa
- Un produs inovator pentru imunitate -

Vaccinarea este subiectul momentului, atât la noi, cât și pe plan internațional, provocând dezbateri între adepții și opo­zanții săi. Din păcate, publicul e pus să aleagă în­tre două sloganuri simpliste: "Vreți să fiți să­nă­toși? Vaccinați-vă!". "Vac­cinul reprezintă o ame­nin­țare". Pe cine să crezi? Din fericire, există însă și voci raționale, iar ele aparțin unor specialiști. Unul dintre ei este d-na dr. PAULA POPIEL, mem­bru al echipei științifice Bionovativ, care a scos de curând pe piață un produs revoluționar: HELPVAXIN.

Nu toate vaccinurile au eficiență maximă

- În ce tabără vă plasați, d-nă doctor? Este vaccinul folositor sănătății, sau nu?

- Vorbim de o procedură medicală care are deja circa 200 de ani vechime... În acest timp, cu ajutorul ei a fost eradicată variola, iar in­cidența poliomielitei a fost redusă aproape la zero. Dacă acum nu prea se vorbește despre aceste boli, care îna­inte secerau milioane de vieți, acest fapt se datorează, în primul rând, vaccinării. Este un adevăr științific de ne­con­testat!

- Să înțelegem că tabăra antivaccin bate câmpii?

- Nu are sens o discuție pro sau anti-vaccin. Și asta pentru că vorbim de medicină, care se bazează pe studii și dovezi concrete, nu pe "credințe", ca în cazul sectelor religioase. Avem enorm de multe studii științifice care arată că există boli în care vaccinurile au o eficiență de peste 80%. Pe de altă parte, în unele afecțiuni vaccinurile protejează într-o proporție de sub 50%. Ce înseamnă acest lucru? Că unele vaccinuri trebuie făcute neapărat, iar altele mai trebuie îmbunătățite, rezerva în folo­sirea lor fiind parțial justificată.

- Ați intervenit în războiul vaccinurilor cu un produs redutabil, HELPVAXIN. Care e rolul lui?

- În engleză, help înseamnă ajutor. Exact asta face produsul nostru: ajută organismul celor care se vaccinează. Capsulele HELPVAXIN, între al­tele, cresc imunitatea, ceea ce ajută organismul să recunoască tipul microbului invadator și să pro­ducă anticorpi împotriva lui. Ideea acestui produs a pornit de la studii care arată că administrarea unor plante, cum ar fi ginsengul coreean sau sibe­rian, crește rata de succes a vaccinării.

- HELPVAXIN are succes și în cazul tuber­culozei, o boală care face din nou ravagii, în po­fida campaniilor de vaccinare!

- Administrarea unor imunostimulatoare de calitate îmbunătățește răspunsul imun la vaccinare, inclusiv cea anti-tuberculoză. Recomand cura cu HELPVAXIN, începută cu două săptămâni înainte de vaccinare și continuată vreme de 6-8 săptămâni după această procedură. În acest interval, organis­mul are nevoie de ajutor pentru a produce acele arme chimice, anticorpii, eficiente împotriva baci­lului care a fost inoculat.

- Contestatarii spun că cea mai mare proble­mă a vaccinului este chiar reacția imunitară foar­te puternică pe care o produce și care poate afecta grav organismul. Iar explozia de boli auto­imune și alergice din ultimele decenii este pusă tot pe seama vaccinării intensive...

- Suprareacția imunitară a fost luată în calcul, atunci când a fost concepută rețeta HELPVAXIN. Acest produs revoluționar este construit, în pri­mul rând, pe ideea imuno-modulării. Foarte pu­țini specialiști înțeleg plantele imunomodu­la­toa­re, care temperează reacția sistemului de apă­rare al organismului, împiedicându-l să-și atace pro­priile țesuturi. Plantele au acest efect de pro­tecție, fără a scădea capacitatea de apărare în fața bolii, din contră! Studiile de medicină experi­mentală și clinice arată că specii ca astragalus, ginseng si­berian sau angelica de China au această acțiune de reglare imunitară, inclusiv în cazul vaccinării. Și toate aceste plante le regăsim în componența HELPVAXIN.

- HELPVAXIN poate fi folosit și în cazul sugarilor și al copiilor mici?

- Dacă vorbim de sugari, recomandăm admi­nistrarea HELPVAXIN mamei care alăptează, ime­diat după naștere. Aceasta, deoarece este știut fap­tul că laptele matern transmite în mod natural sub­stanțe cu rol imunostimulent și imunoreglator. O capsulă pe zi, luată de mamă, este suficientă, pro­dusul HELPVAXIN având în componență și prin­cipii active care stimulează lactația. La copiii de peste 5 ani, preparatul se poate administra fără pro­bleme. Atunci când copilul refuză capsula, ea se poate desface, se pune conținutul într-o linguriță, și se adăugă puțină dulceață parfumată - zmeură, căpșuni. În cazul în care nici așa capsula nu este acceptată, atunci recomandăm siropul HELPVAXIN. El se administrează din momentul diversificării alimentației, și până la vârsta de 5 ani. Acesta con­ține aceleași principii active ca și capsulele, dar într-o formulă mai ușor de administrat copiilor.

- În curând va începe campania de vac­cinare îm­potriva rujeo­lei. Mulți pă­rinți se tem că acest vaccin nu pro­tejează sau chiar are efectul opus! Este Help­va­xinul o speranță?

- Într-adevăr, există multe discuții despre rujeolă și vac­cinarea îm­potriva ei. Con­form datelor statistice, efici­ența acestei imunizări este de peste 90%, adi­că nu e per­fectă, dar oferă o protecție reală. HELPVAXIN este re­co­mandat să fie folosit co­relat cu toată gama de vaccinuri, inclusiv în cazul așa-numitului ROR, adică vaccinul împotriva ru­jeolei, oreionului și rubeolei.

- Alt vaccin tot mai vehement contestat este cel contra gripei. Studiile clinice arată o eficiență de doar 50% sau chiar mai puțin. Poate HELP­VAXIN să crească acest procent de imunizare?

- Există multe indicii științifice care ne fac să răspundem afirmativ la această întrebare. Totuși, nu putem spune cu cât crește procentul de reușită în cazul gripei. Asta, pentru că vaccinul anti-gripal este, de regulă, tetravalent, conținând patru tulpini virale, care au fost active în anul precedent. Marea problemă este că virușii gripali suferă foarte ușor mutații, apărând noi și noi tulpini în fiecare an. Cu toate astea, eu recomand HELPVAXIN-ul, deoa­rece are un foarte important rol de protecție a orga­nismului, conferit de imuno-modulatoarele din com­ponența sa. Trebuie înțeles că vaccinul este o procedură destul de solicitantă pentru organism. Mo­bilizarea sistemului de apărare, atunci când se­si­zează prezența unui microb, are o amploare im­presionantă. De aceea este necesară susținerea acestui proces - și nu doar cu HELPVAXIN. Se re­co­mandă și o alimentație sănătoasă, bazată în spe­cial pe fructe și legume proaspete și grăsimi nesa­turate, bogate în Omega 3. De asemenea, se reco­mandă somn suficient în perioada post-vacci­nare, evitarea sedentarismului, dar și a eforturilor foarte intense.

- O mare îngrijorare printre părinți o stâr­neș­te vaccinul hexavalent, care conține șase tul­pini microbiene. Este prea mult pentru organis­mul copiilor?

- Ca medic, interacționez mult cu asemenea părinți îngrijorați, care uneori refuză vaccinarea copilului. Le pot spune că deja avem un istoric de folosire a vaccinului hexavalent, iar imunizarea funcționează. Există, evident, și argumente pentru o vaccinare mai blândă, care să nu imu­ni­zeze si­mul­tan împotriva atâtor microor­ga­nisme. În țările europene, pentru pă­rinții îngrijorați, există posibi­litatea de a cumpăra așa-numitele monovac­ci­nuri, care imunizează împotriva unui singur tip de mi­crob o dată. Noi avem, într-adevăr, HELPVA­XIN, cu toată complexitatea sa de efecte. Totuși, ar ajuta foarte mult renunțarea la aceste abordări fa­na­tice anti- sau pro-vaccinare. A­ceas­­ta, pentru că zgomotul lor aco­peră cererile de bun simț, raționale. Avem nevoie de vaccinuri bune, adecvate cât mai multor tipuri de pacienți. De asemenea, avem ne­voie de tot mai multe studii și de aducerea în țară a celor mai noi metode de imunizare. Or, socie­tatea noastră, divizată artificial pe această temă, nu poate cere eficient aceste lucruri.

- Adeseori, vaccinările produc febră, dureri musculare sau de cap. Are Helpvaxinul eficiență și contra acestor neplăceri?

- Contra acestor simptome am creat un produs ajutător, numit HELPVAXIN FLASH. Și acesta este disponibil sub formă de capsule sau sirop, fiind administrat câteva zile înainte de vaccinare și încă șapte zile după aceea. Acest produs adjuvant conține extracte vegetale cu efect antiinflamator și antialgic. De regulă, combinăm administrarea pro­du­sului de bază HELPVAXIN cu HELPVAXIN FLASH, acesta din urmă adresându-se așa-numi­telor efecte adverse minore (frisoane, febră, dureri, stare de slăbiciune pasageră). Împreună, cele două produse sunt, probabil, una dintre cele mai bune formule pre și post-vaccinare din lume.

Produsele HELPVAXIN și HELPVAXIN FLASH pot fi comandate la tel. 0736.371.516 sau online, pe https://www.life-bio.ro/