Imunitatea și plantele medicinale

Florentin Popa
- Produsele TELOM-R pentru reglaj imunitar -

Întărirea capacității de apărare a organis­mului este, fără îndoială, un "subiect fier­bin­te" în medicină. De imunitate depinde rezistența la răceli și eficiența tratamentului cu anti­biotice sau a vaccinurilor. Chiar și în prevenirea sau tratarea can­ce­rului, cheia este aceeași acti­vare imunitară. Ce poate face medi­cina naturală în acest do­meniu vom afla de la d-na dr. Cristina Negru, membru al echi­pei știin­țifice DVR Pharm, care a lansat gama TELOM-R, celebră pen­tru efectele excep­ționale asupra imunității.

"Imunitatea nu trebuie stimulată, ci reglată"

- Stimată doamnă, suntem în prag de sezon rece și ne așteptăm la un nou val de răceli. Cum putem stimula rapid sistemul imu­nitar?

- S-ar putea să vă surprindă, dar stimularea imu­nitară nu mai este de actualitate. Ultimele descoperiri medicale ne arată că ceea ce ne protejează cu ade­vărat de răceli nu este stimu­larea, ci reglarea imunității. Ima­ginați-vă imunitatea ca pe o imensă armată formată din celule de care cu toții dispu­nem. Din perspectiva științei de azi, marea pro­vocare nu este să facem această armată foarte nu­meroasă sau agresivă, ci ordo­nată și eficientă.

- Să înțelegem că marea noastră problemă nu e faptul că avem imunitatea scăzută, ci... dezor­donată?

- Lumea își imaginează că sistemul imunitar distruge foarte curat microbii și îi elimină, orga­nismul rămânând sănătos ca înainte. În realitate, de multe ori lucrurile sunt diferite: celulele siste­mului imunitar și anticorpii distrug nu doar mi­crobii, ci și celulele proprii - porțiuni întregi de țesut, afec­tându-ne puternic organismul, ceea ce duce la com­plicații majore.
Cum se știe, cea mai devastatoare boală infec­țioasă din istorie a fost gripa spaniolă, care a ucis 50 de milioane de oameni, mai mulți decât tot primul război mondial. Șocant era faptul că victi­mele preferate ale bolii erau adolescenții și tinerii, adică exact persoanele cu cel mai puternic sistem imunitar. Un secol mai târziu, cercetătorii și-au dat seama că exact sistemul imunitar puternic le-a fost fatal celor care au decedat în urma gripei spaniole. De fapt, supra-reacția sistemului imunitar a ucis mai mult decât virusul gripei spaniole în sine!

"Produsul nostru blochează infectarea organismului cu viruși"

- Recunosc că nu prea înțeleg: până la urmă, e bună sau nu imuno-stimularea?

- Un procent dintre noi, mult mai mic decât ne-am aștepta, are nevoie de stimulare imunitară. Din­colo de acest procent, cu cât sistemul imunitar va fi mai agresiv, cu atât acțiunea sa autodistructivă va fi mai mare. De aceea, marea provocare este să reglăm sistemul imunitar. Astfel, el va avea maxi­mă eficiență contra infecțiilor și nu va distruge chiar organismul pe care trebuie să-l protejeze. Așa că imuno-stimulatoare pure, cum ar fi planta Echi­nacea, trebuie folosite limitat. Efecte mult mai bune obținem cu așa-numita imuno-reglare. Produ­sul nostru de bază, numit Telom-R, conține în principal extracte cu efect imuno-reglator și doar în plan secund, imuno-stimulatoare.

- Telom-R este eficient în prevenirea îmbol­năvirii, în timpul epidemiilor de gripă?

- Telom-R vine cu un efect pe care medica­mentele de sinteză nu îl au: blochează infectarea organismului cu virușii care produc răceala sau gripa. El activează așa-numitele linii de apărare imunitară, care detectează virușii sau bacteriile patogene, anihilându-le înainte ca ele să invadeze organismul și să prolifereze.

- Câtă vreme trebuie luat Telom-R pentru a preveni răceala și gripa?

- Pentru prevenire, curele de creștere a imuni­tății trebuie să dureze minimum 28 de zile. Adulții și copiii peste 12 ani vor lua în acest interval de timp câte 1 capsulă, de două ori pe zi, dimineața și seara, pe stomacul gol. La copiii între 5 și 12 ani, o singură capsulă pe zi, luată dimineața, dă rezul­tate foarte bune în prevenirea răcelilor.

- Aveți soluții pentru preve­nirea răcelilor și la copiii sub 5 ani?

- Copiiilor sub cinci ani nu le recomandăm administrarea capsu­­lelor Telom-R, pentru că la vâr­sta lor au dificultăți la înghițire și sunt în pericol să se înece. Totuși, pentru copiii cu vârsta de peste 1 an, există siropul TE­LOM-R PENTRU COPII, care are același rol de reglare și sti­mulare a imu­nității. Cu acest sirop am obținut rezultate foarte bune și ca suport în vindecarea răcelii și gripei (mulți părinți ne-au mulțumit pentru efectul ex­cepțional al acestui produs împo­triva tusei).

"Administrarea Telom-R micșorează timpul de vindecare a gripelor și răcelilor"

- Telom-R are efect nu doar de prevenire, ci și de tratare a gripei sau răcelii deja instalate?

- Experiența acumulată de-a lungul anilor ne arată că administrarea Telom-R micșorează timpul de vindecare a gripelor și răcelilor. Avem pacienți care ne spun că au luat Telom-R încă de la primele dureri în gât sau de când a început curge­rea nasu­lui, iar viroza, pur și sim­plu, a dispărut ori a avut simptome mult mai blânde. E un fenomen obiectiv, datorat faptului că imuni­tatea reacționează mult mai prompt, mai eficient, datorită extractelor vege­tale din acest produs.

- Cum acționează produsul Telom-R contra cancerului?

- În primul rând ajută pacientul oncologic, sus­ținându-i funcțiile imunitare, cardia­ce și hepa­tice, foarte solicitate în această boală. Și mai face ceva foarte interesant: potențează efectul terapeutic al citostaticelor de sinteză. Așadar, este un produs natural care acționează excelent în tandem cu tratamentul oncologic prescris de medic. Iar faptul că avem un tratament care se armoni­zează cu cel medical clasic este de mare ajutor, pentru că nu pu­ne pacientul în fața unei alegeri imposibile: alopat sau natural.

"Administrarea TELOM-R în paralel cu chimioterapia și tratamentul chirurgical oncologic este de o eficiență surprinzătoare"


- Dar poate un pacient cu cancer să urmeze tratamentele alopate și naturiste în paralel?

- Experiența ultimilor ani ne indică faptul că administrarea TELOM-R în paralel cu chimiote­ra­pia și tratamentul chirurgical oncologic este de o eficiență surprinzătoare. Lent, dar continuu, tera­piile alopate anti-cancer sunt îmbunătățite, eficien­ța crescând la peste 50% în multe forme și stadii ale cancerului. Există însă o toxicitate ridicată a acestor tratamente, care pun în pericol viața celui tratat. Aici intervine Telom-R, care susține funcțiile vitale ale pacientului, pentru a putea duce la capăt tratamentul. Nu în ultimul rând, Telom-R are un efect antidepresiv și tonic psihic foarte puternic și rapid, esențial pentru pacienții oncologici. Produ­sul nostru mărește semnificativ șansele de reușită ale terapiei anti-cancer, fie că vorbim de intervenții chirurgicale, radioterapie sau cura cu cistostatice.

- Telom-R are și efecte anti-tumorale directe în cancer?

- Pentru efectul anti-tumoral direct am dezvol­tat un nou produs, special destinat afecțiunilor oncologice. Este vorba despre TELOM-R CITO, care se administrează împreună cu capsulele TELOM-R. Am dezvoltat acest produs adjuvant în tratamentul oncologic, datorită cererii foarte mari în acest domeniu, pe de o parte. Pe de altă parte, studiile despre efectele citostatice ale plantelor au avansat foarte mult. Acum avem la îndemână sufi­ciente informații științifice pentru a dezvolta astfel de produse.

- Ce efecte are TELOM-R CITO în afecțiunile oncologice?

- TELOM-R CITO are în compoziție extracte vegetale cu o varietate de efecte împotriva celule­lor maligne. Extractul de tămâie, de exemplu, are efecte demonstrate de inducere a așa-numitei "morți programate" a celulelor canceroase. Marea problemă a celulelor maligne este că nu se auto­distrug, la fel ca cele normale, ci tind să se dividă la infinit. Or, extractul de tămâie activează pro­gramul natural de autodistrugere a celulelor ma­ligne. La rândul său, extractul de turmeric previne apariția metastazelor, împiedicând migrarea celu­lelor maligne, în timp ce extractul standardizat de măslin este un puternic drenor limfatic, prevenind și ajutând la gestionarea așa-numitelor "prinderi ganglionare".

- Pentru bolile oncologice recomandați Te­lom-R CITO sin­gur, sau în combinație cu me­di­cația și procedurile medi­cale clasice?

- TELOM-R CITO a fost gân­dit astfel încât să nu interac­ționeze negativ cu medicamen­tele chi­mio­terapeutice. Am ajuns la formula TELOM-R CITO stu­diind plantele care au dat cele mai bune rezultate în potențarea tratamentelor anti-cancer. Mai trebuie să specific că adminis­trarea simultană de TELOM-R și TELOM-R CITO are efecte excelen­te asupra bolnavilor de cancer. Aceste produse po­tențează terapia clasică, dar totodată îmbunătățesc calitatea vieții și ajută la regenerarea fizică și emo­țională. Mulți pacienți și aparținători ne-au relatat că o cură cu produsele din gama TELOM-R au retrezit cel mai important lucru: voința de a trăi!


Relații suplimentare și comenzi pentru produsele Telom-R puteți face la tel. 0736.27.09.98 sau pe site-ul https://dvrpharm.ro/