Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

MONARHII: Beatrice, nepoata reginei, s-a măritat

Păstrând distanţa (Foto: Agerpres – 3)

Prințesa Beatrice, fiica cea mare a Prin­țului Andrew și a Duce­sei de York, Sarah Fer­guson, s-a măritat, în sfârșit, cu dezvoltatorul imobiliar Edoardo Ma­pelli Mozzi, cu care se logodise încă din luna septembrie a anului tre­cut. Inițial, nunta fusese programată pentru data de 29 mai și ar fi trebuit să se desfășoare la Ca­pela Regală din Londra, fiind urmată de o recep­ție organizată în fru­moasele grădini ale Pa­latului Buckingham. Din cauza pandemiei de coronavirus, nunta însă a fost amânată fără ca cei doi logodnici să furnizeze opiniei publice vreo dată anume pentru desfă­șurarea ei. În dimineața zilei de vineri, 17 iulie, cei doi tineri și-au unit însă destinele în cadrul unei ceremonii extrem de discrete, despre care presa nu a aflat decât ulterior. „Ceremonia privată de căsătorie a prinţesei Beatrice cu domnul Edoardo Mapelli Mozzi a avut loc la ora 11:00, vineri, 17 iulie, la Capela Regală din Royal Lodge, Windsor. La ceremonia desfăşurată în ca­dru restrâns, au participat Regina, ducele de Edin­burgh şi alţi mem­bri ai familiei regale. Căsătoria s-a desfă­şurat cu respectarea recomandărilor Gu­vernului”, a comunicat Palatul Buckingham. După cum se poate vedea în fotografiile date publicității, mi­reasa, în vârstă de 31 de ani, a fost îmbrăcată într-o rochie de tafta și a purtat o diademă cu diamante. Ambele obiecte au fost împrumutate de la Regina Elisabeta a II-a, care a purtat aceeași tiară la pro­pria ei nuntă, desfășurată în 1947. Așa cum e la modă, mai nou, mirii au preferat ca, în loc de cadouri de nuntă, să primească donații pentru două organizații caritabile.

Potrivit publicației „The Daily Mail”, circa 14 dintre invitați, prieteni apropiați ai cuplului, au petrecut după ceremonia religioasă împreună cu mirii, la Royal Lodge, o casă din parcul Windsor. Prințesa Beatrice le-a spus însă prietenilor ei că speră să-și celebreze mariajul cu o petrecere de proporții, de îndată ce cazurile de Covid-19 încep să se rărească și restricțiile vizând distanțarea sani­tară se vor relaxa. Până atunci, proaspăt căsătoritul Edoardo Mapelli Mozzi a simțit nevoia să facă un gest romantic. El a postat pe internet versurile unei cunoscute poezii de dragoste semnate de E.E. Cummings, intitulată „Îți port inima cu mine”. Du­pă cum amintește presa internațională, Prințesa Beatrice și proaspătul ei soț se cunosc de mai mulți ani, familiile celor doi fiind destul de apropiate. Edoardo Mapelli Mozzi are de altfel și un pic de sânge albastru, prin tatăl lui, care poartă titlul de conte. Tânărul dezvoltator imobiliar se poate lăuda și cu o avere considera­bilă, firma sa, „Banda”, aducându-i statutul de multimiliardar. Când anume a început relația amo­roasă a Prințesei Beatrice cu Edoardo Mapelli Mozzi nu se știe, dar cei doi au ieșit pentru prima dată în lume anul trecut, iar apoi au fost surprinși ținându-se de mână, în New York. În martie 2019, ei au dus lucrurile mai departe, afaceristul înso­țind-o pe Prințesa Beatrice într-o vacanță de familie.

Meghan Markle strică imaginea Casei Regale

Foto: Shutterstock

Ducesa de Sussex, Meghan Markle, a ținut recent un discurs video care a făcut valuri. După cum notează Politico.uk, în discursul dedicat luptei împotriva ine­galității de gen și de rasă adresat tinerelor din întreaga lume, ea a pus sub semnul întrebării „elitele”, gest care a fost interpretat drept o nouă înțepătură la adresa con­servatoarei familii regale britanice, cunoscută pentru rigoarea cu care urmează protocolul și tradițiile. În înregistrarea video a discursului, Meghan a îndemnat activiștii să-și continue lupta pentru lichidarea rasis­mului și a celor care se cred superiori prin nașterea în familii sus-puse. „Mulți dintre ei, mai buni sau mai răi, nu ascultă până nu sunt nevoiți să o facă”, a adăugat fosta ac­triță. Această afir­mație i-a iritat pe mulți. Un internaut a reacționat pe site-ul publicației Express, cerând ca familia regală bri­ta­nică să-i taie lui Markle orice susți­nere financiară, în vreme ce altul a atenționat că ame­ri­canca pune din nou la grea încer­care răbdarea Re­ginei și a familiei regale.

Meghan și Har­ry, care și-au anunțat la începu­tul acestui an in­ten­ția de a se retra­ge din rolurile su­peri­oare încredin­țate de familia regală, mutându-se în Ame­rica de Nord, au stârnit o vie nemulțumire în rân­dul admiratorilor monarhiei britanice, dar și al repre­zen­tanților presei. La începutul lunii iulie, jurnalistul Dan Wooton, de la publicația The Sun, a declarat în cadrul emisiunii „talkRADIO” că modul în care se comportă actrița și Prințul reprezintă „o rușine” și a mărturisit că i-ar plăcea să-l urce într-un avion pe prin­țul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, pentru a le aminti celor doi cine sunt: niște rebeli, întreținuți, totuși, din fondurile Casei Regale. „El ar apuca taurul de coarne și i-ar scutura. I-ar spune Prințului Harry să înceteze să se facă de râs, iar lui Meghan să nu-și bage nasul în lucruri la care nu se pricepe”.

Prințul Louis nu se împacă deloc cu distanțarea socială

Prințul William împreună cu cei trei copii

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a recunoscut public că cel mai mic dintre copiii ei, Prințul Louis, în vârstă de doi ani, întâmpină pro­bleme atunci când vine vorba de restric­țiile impuse de autorități, în con­texul pandemiei de coronavirus. În cadrul unei apariții la emisiunea „BBC Breakfast”, Kate a dezvăluit că mezinul ei nu păs­trează distanța față de ceilalți. „Louis nu înțelege distanțarea socială. Când iese, vrea să îmbrățișeze pe ori­cine și mai ales pe toți copiii mai mici decât el”, a mărtu­risit soția Prințului William. Ea a mai dezvăluit în cadrul emisiunii și alte lucruri despre copiii ei, vorbind în special despre nemăsuratul apetit al celor trei prințișori. „Copiii mei sunt ca niște gropi fără fund. Mă simt ca o mașină de hrănit, care func­ționează fără oprire”, a afirmat Kate.

Camilla, soția prințului Charles, a împlinit 73 de ani

Soția Prințului Charles, Ducesa de Cornwall, Camilla, a împlinit în data de 17 iulie, vârsta de 73 de ani. Cu acest prilej, Prințul William și Kate Middleton au postat pe internet o fotografie din luna februarie, în care apar alături de ea și de Prințul Charles, împreună cu un scurt mesaj de felicitare la adresa sărbătoritei. Cei patru au fost fotografiați ultima oară, în public, în martie. După ce au fost impuse restricțiile în vederea combaterii pandemiei, Prințul Charles și Camilla au rămas în reședința lor scoțiană, Birkhall, și s-au întors abia recent la Londra.

Camilla s-a născut în 1947, într-o familie nobilă, ca cel mai mare copil al primarului Bruce Shand și al soției sale Rosalind Cubitt, fiica baronului Roland Cubitt. Ea s-a măritat cu primul ei soț în 1973 și a avut cu el doi copii, înainte de a divorța, în 1995. Ulterior, Camilla s-a măritat cu Prințul Charles, de care o lega o veche poveste de dragoste, continuată și în timpul mariajului cu Diana, în aprilie 2005, moment în care a devenit Ducesă de Cornwall. La începutul acestui an, cuplul a sărbătorit cea de-a 15-a aniversare a căsătoriei.

Popularitatea Prințului Harry e la pământ

epa08395995 (FILE) Britain’s Prince Harry, Duke of Sussex (R) and his wife Meghan, Duchess of Sussex attend a creative industries and business reception at the High Commissioner’s residence in Johannesburg, South Africa, 02 October 2019 (reissued 01 May 2020). According to media reports on 01 May 2020, a judge at London’s High Court ruled against key claims in a lawsuit brought by the Duchess of Sussex against The Mail on Sunday. The Duchess of Sussex is suing Associated Newspapers, the British tabloid’s parent company, over privacy infringement and copyright breach after the Mail on Sunday published a private letter she sent to her father, Thomas Markle, berfore her wedding to Prince Harry. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA *** Local Caption *** 55752202

Un sondaj de opinie prezentat de publicația „Sun” relevă că popularitatea Prințului Harry s-a redus dras­tic în decursul ultimilor opt ani. Numărul celor care cred că nepotul Reginei Elisabeta a II-a ar reprezenta un câștig pentru Marea Britanie a scăzut de la 75 la 35 de procente. Dacă, în 2012, doar nouă la sută dintre respondenții sondajului „YouGov” îl priveau ca pe o povară, acum, cei nemulțumiți se ridică la 38 %. În ceea ce o pri­veș­te pe soția lui, Me­ghan, aceasta e privită de 51% drept o „povară” și de doar 24% drept un „câștig” pentru Coroană. Totuși, nimeni din familia rega­lă bri­tanică nu e zilele acestea mai puțin iubit decât Prințul Andrew. Fiul Reginei Elisabeta a II-a și fratele mai mic al Prințului Charles este implicat într-un scan­dal sexual de asemenea proporții, încât a fost nevoit să renunţe la atribuţiile sale regale. În urma evenimen­telor, nu mai puțin de 80% dintre respondenții son­dajului au afirmat că-l privesc pe Prințul Andrew ca pe o povară pentru Coroană.

Regina Elisabeta a II-a continuă în schimb să se bucure de o mare popularitate: 81% dintre britanici consideră că ea este un câștig pentru țară. Ea este urmată, în ordine, de Prințul William și de soția acestuia, Kate, ambii în vârstă de 38 de ani, precum și de moștenitorul tronului, Prințul Charles, în vârstă de 71 de ani.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian