
Stare de oboseală, slăbiciune generală, respirație dificilă sau senzația de lipsă de aer, amorțeală la nivelul membrelor, bătăi neregulate ale inimii – și lista de simptome identificate și comunicate obsesiv pe canalele mass media ar putea continua…
Problema cu aceste manifestări este că este cam aceeași pentru afecțiuni sau carențe diverse, iar atenuarea sau chiar eliminarea lor se tratează, potrivit reclamelor de tot felul, cu tot felul de suplimente, vitamine și ceaiuri…
Din păcate, aceste reclame contribuie la un comportament nesănătos al multor persoane: automedicația, urmată – în destul de multe cazuri – de agravarea problemelor de sănătate!
Revenind la manifestările sau semnele amintite la începutul articolului, acestea NU indică întotdeauna dezechilibre minore sau pasagere care se tratează cu suplimente după sfatul reclamelor!
Aceste manifestări pot fi semnele unei afecțiuni serioase care, netratată corespunzător, evoluează, ne alterează calitatea vieții, până la un nivel la care viața ne este amenințată!
Link video Ad Specialistul = https://youtu.be/84xS7-SIoJQ
Vorbim aici de Fibrilația Atrială!
Fibrilația Atrială este o afecțiune cardiacă des întâlnită, în care inima bate neregulat, aritmic. De cele mai multe ori, atunci când trec din ritmul normal al inimii în fibrilație atrială, pacienții simt palpitații, amețeală, respirație mai greoaie sau dureri in piept.
Din cauza fibrilației atriale se formează cheaguri de sânge pe pereții atriilor, care apoi se pot deplasa prin fluxul sangvin, blocând vasele de sânge. Astfel încep complicațiile care amenință viața!
Dacă acest lucru se întâmplă în creier, va cauza un accident vascular cerebral ischemic; în cazul în care cheagul ajunge la plămâni, va provoca o embolie pulmonară.
Importanța diagnosticării și tratamentului precoce al Fibrilației Atriale Un aspect esențial în gestionarea fibrilației atriale este diagnosticarea timpurie. Consultul de specialitate la medicul cardiolog permite diagnosticarea timpurie și inițierea tratamentului adecvat ce reduce riscul de complicații grave.
Tratamentul pentru prevenția AVC din Fibrilația Atrială constă în administrarea anticoagulantelor pe baza rețetei eliberate de medicul specialist. Terapia se urmează pe termen lung și este menită să prevină formarea cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de AVC.
Terapia anticoagulantă de ultimă generație folosește dabigatran, rivaroxaban, apixaban și edoxaban.
Acestea au denumiri comerciale diferite și sunt prescrise pe rețetă de medicul specialist. Odată inițiat tratamentul anticoagulant, el va trebui menținut toată viața pentru a asigura reducerea semnificativă a riscului de accident vascular cerebral la pacienții cu fibrilație atrială!
Dar există și o veste bună! Tratamentul anticoagulant este acum compensat, astfel încât pacienții pot urma tratamentul fără a face eforturi financiare majore.
Care sunt pașii pentru a beneficia de rețeta compensată anti-palpitații?
- Programați-vă la consultație la medicul specialist cardiolog. Acesta va efectua controlul de rutină și va prescrie medicamentul compensat în funcție de categoria de pacient în care vă înscrieți.
- Pe baza rețetei compensate de la medical specialist, farmacistul vă va oferi medicamentul cu preț redus.
- Pentru reînnoirea lunară a rețetei compensate, adresați-vă medicului de familie, având la dumneavoastră recomandarea pentru tratamentul anticoagulant prescrisă de medicul specialist. Pentru a afla detalii importante despre fibrilația atrială, tratamentul anticoagulant și rețeta compensată, vă invităm să vizitați și site-ul www.reteta-palpitatii.ro
Aveți grijă de inima dumneavoastră și a celor dragi în fiecare zi!