
„În urma unei operații de apendicită mi s-a descoperit o boală gravă la inimă”
Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,
Dragă redacție,
Mă numesc Guncea Dan Ștefan, am 20 de ani și sunt student în anul II la ASE, cursuri de zi. Vă cunosc revista de mult, fiind publicația de suflet a mamei și bunicii mele. Aflându-mă într-o grea cumpănă a vieții, m-am hotărât să vă cer și eu, alături de părinții mei, ajutorul.
În urmă cu câteva luni, mi-au apărut brusc stări de oboseală marcată, amețeli și stări de leșin. Toate le puneam pe stresul muncii mele, lucrând part-time, pe timpul vacanței, și apoi învățând, să mă mențin printre studenții cu note mari la examene.
În urma unei operații de apendicită, cu început de peritonită, făcută la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, mi s-a depistat o malformație congenitală la inimă. După mai multe investigații, printre care și testul Holter și ecografie, s-a confirmat această malformație, care îmi dă o anomalie a pulsului. Pulsul oscilează între 48 și 160 bătăi, sub cinci minute, permanent. Mi s-a pus diagnosticul preexcitație ventriculară WPW tip B, cu recomandarea să merg la consult electrofiziologic sau cum este denumit în termeni medicali acest consult – ablație prin cateter – o intervenție complexă, ce implică puncționarea arterei femurale și ghidarea la nivelul inimii. După care se identifică zona de impuls anormal și se îndepărtează.
Singurul laborator dotat din țară, specializat în această intervenție (electrofiziologie) se află la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. După cum am fost informat, la acest spital sunt foarte puțini medici specializați într-o asemenea intervenție complexă, în plus, așteptările sunt lungi, e vorba de luni și chiar un an de așteptare.
Starea mea de sănătate se agravează pe zi ce trece, chiar dacă urmez în momentul de față un tratament specializat. Cu mare efort mai ajung din când în când și la cursuri. Tot doctorul cardiolog curant, Maria Magdalena Gurzun, de la Spitalul Universitar Militar București, mi-a spus și la ce riscuri mă expun dacă nu fac această intervenție: apariția fibrilației atriale și chiar mai rău.
Am fost îndrumat spre un spital din Germania, unde pot face această intervenție mai repede, dar costul este enorm: 20.000 lei, un preț peste posibilitățile financiare ale familiei. Îmi iubesc foarte mult părinții, le văd zbuciumul de a mă salva din suferință și disperarea că nu au posibilități financiare.
Apelez la sufletul dvs., doamna directoare Sânziana Pop, de a-mi publica și mie scrisoarea, apoi la cititorii minunați ai revistei, care au schimbat destinul crud al multor copii, tineri, și nu numai, așa cum îl am și eu acum. Ca să vă dovedesc seriozitatea cererii mele, atașez căteva diplome din anii de liceu, obținute pentru bună învățătură.
Ajutați-mă și pe mine, dragi cititori, cu cât de puțin!
Cu mult respect pentru tot ce faceți pentru oameni.
Am deschis cont în lei la Banca Raiffeisen, Filiala Zimnicea, titular cont Guncea Dan Ștefan, cont lei RO19RZBR0000060020466275, cont EURO: RO32RZBR0000060021477072
(Atașez acte medicale de la Spitalul Universitar de Urgență „Carol Davila”; copie C.I.; legitimații student.)
Vă doresc dvs., doamnă Sânziana Pop, colectivului redacțional al revistei și cititorilor un Crăciun binecuvântat și un an nou cu sănătate multă, bucurii și Dumnezeu să ne fie aproape! La mulți ani, revista noastră de suflet, „Formula AS”!
DAN ȘTEFAN GUNCEA – str. Mihai Viteazu, bl 11C, sc. A, ap. 2, Zimnicea, jud. Teleorman
(Dragă Dan, comunică-ne telefonul tău la redacție, pentru a-ți putea oferi câteva îndrumări medicale.)