Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sânziana Pop: mesaj „Din dosul ușii”

Stimați și foarte iubiți cititori ai „Formulei AS”,

Mesajul pe care vi-l adresez începe cu un cuvânt intrat în străvechimea re­vis­tei noastre, chiar din ziua ivirii ei pe pământ: „Mulțumim!”. Un cuvânt ro­mâ­nesc pu­ter­nic și încă viu, care nădăjduiesc să ex­prime deplin recunoștința mea și a co­legilor mei de redacție, față de fidelitatea pe care ne-o dovediți, chiar și în vre­mu­rile acestea sumbre, când viața noastră ame­nin­ță să se schimbe total. Cu atât mai mult vă mulțumim că ne cum­părați, că aveți în­credere în noi, că aflați un rost în pa­ginile revistei. Pe cât cerul ne va îngă­dui, ne vom strădui ca infor­ma­țiile pe ca­re vi le oferim și în vremea vii­toare să vă fie de folos pentru a vă ocroti sănătatea, min­tea și su­fletul. Asta ne dorim, de fapt, cel mai mult: să vă ofe­rim temeiuri de încredere și de liniște su­fletească, care să vă ajute să ieșiți din pa­ni­ca stârnită de coronavirus, o isterie cre­a­tă, în mare parte, prin exagerări ne­­ga­tive imense, difu­zate prin televi­ziuni și internet.

Fiți raționali și lucizi, oameni buni! Coronavirusul nu este o fatalitate. În via­ța noastră de toate zilele ne con­frun­tăm cu împrejurări mult mai grave și dure­roa­se, pe care nu le putem trata cu nici un me­dicament: moartea celor dragi, sufe­rin­țele fizice, despărțirile, pă­rin­ții aban­donați de copiii porniți spre o viață mai bună. Prin comparație, coro­na­vi­rusul este o provocare pe care trebuie să ne pregă­tim s-o învingem cu minte lim­pede, cu liniște și cu calm. Dru­mul pe care suntem e bun.

Problema reală cu care ne confruntăm este izolarea. Trauma celor patru pereți. Una e să „te în­chizi” într-o reședință cu curte și cu gră­dină, și alta să stai seches­trat, cu nevasta și doi copii, într-o garso­nieră de la etajul zece. Și una e să ai 35 de ani, și alta – optzeci, nouăzeci și să scrie pe tine „expirat”. Din păcate, re­comandările „militare” ale celor impli­cați în criza co­ro­navirus se opresc în pragul ușilor, din­colo de care suntem fă­cuți prizonieri. De ce nu fac recomandări și pentru singu­ră­tate, pentru lipsa comu­nicării, pentru dorul amarnic al bătrâ­nilor lipsiți de mân­gâ­ierile celor dragi. Poate cele din urmă.

Nu vreau să dramatizez, deși cred că pro­blema izolării la domiciliu poate să frân­gă vieți. O respectăm, firește, dacă nu există alternativă, dar e bine să știm ce înseamnă și pe plan sufletesc. În punctul acesta, le-aș sugera managerilor epide­mi­ei cu coronavirus, să-și modeleze vocea când apar la televizor, s-o lase să tre­mure puțintel, să exprime o fărâmă de compă­ti­mire și drag. Izolaților le place să fie mângâiați, nu amenințați.

În ce vă privește pe dvs., dragi cititori ai revistei „Formula AS”, sperăm din suflet ca împreună să ne păs­trăm neatinsă normalitatea, să ne bucurăm cât putem de viață, chiar și cu ușa închisă, și să ne punem toată nădejdea în Dum­nezeu.

19 Comments
  1. Frumos din partea Sânzianei ca poetesă și ca manager de revistă, să ofere asemenea gânduri în aceste zile. Viața este o încercare. Totul depinde de cum te aperi tu. Dumnezeu îți oferă rețeta pentru a scăpa de tentațiile și provocările vieții. Chiar și acestă izolare este bună, poate a venit momentul să deschidem în liniște Biblia și să aflăm de acolo, cum să facem să oprim răul în viața noastră. Așa să vă ocrotească Domnul oștiriilor.

  2. Doamnă Sânziana
    Frumos ați scris si corect ați punctat apăsarea izolării în micile locuințe de la bloc, în care stăm majoritatea dintre noi, cel puțin orășenii. N-are nici o legătură cu izolarea în vile cu curte, cu mai multe camere, cu bani destui ca să nu conteze suspendarea sau pierderea activității. Deși locuitorii vilelor cu grădină nu cred că își pun această problemă.
    Eu simt această apăsare din plin si dau dreptate celor care spun si ei ca e o piatră de încercare. Mă rog Domnului si Maicii Sale pentru răbdare.
    Poate Dumnezeu a permis situația curentă ca să învățăm din ea. Dacă vom pricepe ceva, asta e o chestiune individuală.

    Cu drag!

  3. Frumos spus, cu blândețe și compasiune veritabile, vremuri grele au nevoie de voci inspirate de îngeri. Sa na ajute Dumnezeu pe noi și poporul nost’ !

  4. Bună ziua stimate doamnă Pop !
    In ultima propoziție a mesajului D-vstra din acest articol „… și să ne punem toată nădejdea în Dumnezeu.” ați pus exact ” punctul pe i”.
    Multă sănătate, putere și un Paște fericit în pace și speranța în vremuri viitoare mai bune.!

    Cu stimă,
    Radu din Iași

  5. Vă multumim că existați dna Sânziana Pop!

    Să aveți sărbători liniștite, cu sănătate, pace și lumină!
    Să ne bucurați sufletele în fiecare zi , așa cum ați făcut și până acum , dumneavoastră și întreaga echipă.

    Cu drag ,

    Ionela N.

  6. Cuvinte f frumoase si cramponate in realitate , dna Pop . Din pacate , am ajuns la concluzia ca avem o guvernare cu prea putin simt al realitatii . Par niste elevi setati doar sa recite niste poezii invatate pe dinafara . Unde este inteigenta practica si emotionala ?

  7. O imensa apreciere si infinit respect pentru DOAMNA SINZIANA POP – care a promovat intotdeauna adevarul , bunul simt, compasiunea si mai ales dragostea de oameni!

    Va felicit pentru profesionalismul minunatei echipe dela FORMULA AS si …. va doresc din toata inima ca
    LUMINA INVIERII LUI ISUS, PACEA , BUCURIA SI SPERANTA sa va insoteasca pretutindeni!

    HRISTOS A INVIAT!

    Cu alese ginduri,
    Paula Stirbei
    Miami, Florida

  8. Imensa apreciere si infinit respect pentru OMUL -SINZIANA POP -care a promovat intotdeauna adevarul, bunul simt, compasiunea si mai ales, dragostea fata de toti semenii nostri!

    Calde si sincere felicitari pentru profesionalismul minunatei echipe dela FORMULA AS, revista mea indragita, care imi lumineaza saptmina de saptamina , mintea si sufletul, ridicindu-mi spiritul la inaltimi nebanuite!

    Fie ca LUMINA INVIERII LUI ISUS ,PACEA, BUCURIA SI SPERANTA sa va insoteasca pretutindeni , draga noastra DOAMNA SINZIANA!
    Sa ne traiti multi , multi si sa mergeti tot inainte, pe drumul cel drept pe care l-ati ales de la bun inceput!

    HRISTOS A INVIAT!

    Cu cele mai alese ginduri,
    Paula Stirbei
    Miami, Florida

  9. Draga Doamna Sanziana ,
    Vreau sa va spun cat de recunoscatoare sunt ca in aceste timpuri grele mai putem citi minunata FORMULA AS ! Ce ne-am face fara cuvintele calde de imbarbatare , fara vestile bune despre oameni speciali si despre faptele lor bune ? ! Eu va socotesc in LINIA INTAI de salvare a sufletelor noastre si a mintilor care altfel ar lua-o razna ! Apreciez enorm sacrificiul pe care-l faceti ca in aceste zbuciumate vremi draga noastra FORMULA AS sa apara pt. a fi citita de fidelii sai cititori !
    Va datoram un MULTUMESC din inima ! Sa va dea Domnul sanatate si putere de munca !

  10. HRISTOS A INVIAT!
    Voiam sa va multumesc frumos pentru ca existati ! Este cel mai bun ziar-revista pe care l-am cumparat si citit vreodata!
    Pe vremea cand nu aveam calculator era oaza mea de vise, de libertate, de povesti bine si frumos scrise, de adevaruri bine relatate; chiar si acum, dupa 18 ani de Franta, tot voi sunteti bucuria mea!
    Chapeau bas et merde!
    Imi ridic palaria in fata dumneavoastra, succes pe mai departe !
    Cu mult respect,
    Anemarie Trif, Franta

  11. Buna ziua,atat de mult ma bucur ca pot sa va scriu doua cuvinte. In primul rand ca va apreciez ffff mult si imi place foarte mult aceasta revista,o citesc de multi ani,insa nu am norocul sa o pot cumparat mereu pt.ca nu sunt in tara. Ad vrea sa va spun multe,dar nu vreau sa va retin. Ideea mea este sa facem tot posibilul sa fim uniti si preotii sa se ocupe mai mult de acest lucru. Va iubesc si na bucur ca existati. Sper sa ne mai auzim. Sanatate,soare in sufletul tuturor si sa ne auzim cu bine. Doamne ajuta!

  12. Doresc să vă trimit un material în care este inclusă o mică parte din prodigioasa activitate a revistei. Vă rog trimiteți-mi mailul D-stră. Cu mult respect Oarcea

  13. STIMATA D.na SANZAINA POP, NOI VA ” MULTUMIM PENTRU TOTI ANII IN CARE AM CITIT REVISTA CU ATAT DRAG.
    MULTA SANATATE SI PUTERE SA CONTINUATI SA NE FACETI PLACERE SI BUCURIE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian