Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Caut planta numită silnic sau coarda-ielelor” (Răspuns pentru MARIN – Sibiu, F. AS nr. 983)

Anul trecut, la sfârșitul anului școlar, am făcut o excursie cu elevii în nordul Moldovei, la Mânăstirile Secu și Sihăstria. Pe marginea râului Secu-Neamț, se găsește din belșug această plantă. Eu am cules în cantitate mare, pentru că știu de la bunica mea că este bună de spălat pe cap.

ELENA C. – Iași

“Am diagnosticul de sindrom nefrotic” (Răspuns pentru DENISA F., F. AS nr. 1051)

Tratamentul naturist al acestei boli este de durată, dar, dacă este aplicat consecvent, dă rezultate spectaculoase. El nu trebuie să excludă tratamentul medical pe care îl urmați, ci să-l dubleze, dar trebuie să consultați în privința aceasta și medicul dvs. curant. Iată programul complet de tratare a acestei boli.

* Dezintoxicarea organismului și a rinichilor cu ajutorul sucurilor de legume, care se consumă imediat după preparare, căci altfel se oxidează. Beți suc de morcovi, sfeclă, pătrunjel, țelină, ridichi, păstârnac – cu puțin adaos de suc de mere, ca să le “îmblânzească” gustul. Se bea 1,5 litri de suc pe zi, excluzând alte alimente. Cura ține o săptămână.

* Polen de albine – 2 lingurițe pe zi, una dimineața și alta seara, amestecat cu miere polifloră (se iau înainte de masă).

* Dietă alimentară bazată exclusiv pe legume și fructe crude, timp de cel puțin o lună.

* Apilarnil și tinctură de propolis – din primul se iau 6-8 tablete pe zi, din propolis – 20 de picături, de trei ori pe zi, puse pe o bucățică de pâine, mestecată bine, apoi înghițită.

* Ceai renal – de la Plafar, câte două căni pe zi.

* Ulei de măsline – câte o lingură, luată seara. (Se va lua ulei presat la rece, este mult mai eficient.)

* Cărbune medicinal – vreme de 7 zile, câte două tablete după fiecare masă.

* Băi calde cu coada-calului, paie de ovăz sau flori de fân – doi pumni de plante, se pun seara în 5 litri de apă rece, a doua zi se fierb 5 minute, se strecoară și se adaugă în apa din baie, unde se va sta la temperatură de minimum 37°C, vreme de 30 de minute.

* Cataplasmele cu foi strivite de varză întregesc tratamentul. Vă doresc sănătate!

EUGEN G.

“Fetiţa mea răceşte foarte des” (Răspuns pentru GABRIELA D., F. AS nr. 1112)

Cum efecte fără o cauză reală nu pot exista, frecventele răceli de care suferă fetița dvs., caracterizate prin febră și impunând imobilizarea la pat, denotă că nu ați determinat până în prezent cauza reală a bolii și nu ați acționat eficient pentru eliminarea acesteia. Este mai mult ca sigur că are un focar de infecție latent la nivelul faringelui sau amigdalelor, sau ceea ce ar fi mai rău – chiar la nivelul traheei sau bronhiilor. În această situație, o simplă înghețată sau un pahar cu apă rece poate reactiva acest focar, provocând faringită, amigdalită sau bronșită acută. V-aș recomanda să apelați la serviciile unui laborator de analize medicale, solicitând efectuarea unui exudat faringian, care constă în prelevarea secreției de la nivelul gâtului și însămânțarea ei pe un mediu de cultură. După 48 de ore se va constata eventuala existență a unui factor patogen microbian, identificându-se cu precizie despre ce microb este vorba și la ce antibiotice este sensibil (antibiogramă). S-ar putea să fie vorba chiar de un streptococ hemolitic, care produce așa-numitul reumatism articular acut, Sokolski-Bouillaud și care, netratat corespunzător, poate afecta grav inima. Existența factorului infecțios poate fi pusă în evidență și printr-o altă analiză de laborator – VSH. Cu cele două rezultate ale analizelor de laborator, apelați neapărat la un medic competent, care să îi prescrie un tratament.

VALENTIN – Timișoara

“Pe tata îl ustură degetele în urma unor degerături” (Răspuns pentru VIORICA – jud. Bihor, F. AS nr. 1143)

1. M-am confruntat și eu cu aceleași probleme, cu mulți ani în urmă, în timpul studenției. Degerăturile de la călcâi erau foarte dureroase, iar unguentele folosite – ineficiente, până într-o zi, când un bătrânel, vecin cu noi, care făcuse războiul, mi-a spus cum s-a vindecat pe front de această suferință: cu fiere de vițel! Seara, se badijonează zonele afectate cu “bilă” (fiere de vițel), care se usucă și se lasă pe locul bolnav până dimineața. Eu am repetat tratamentul trei seri la rând și nu a fost necesar să-l mai continui. (Fierea se păstrează într-o sticluță la rece.)

LUCIA S. – Reșița

2. Cu mulți ani în urmă, m-am confruntat și eu cu această problemă, având degerături la ambele picioare. La încălzirea vremii, viața îmi devenea un calvar. Până în ziua în care un coleg, al cărui tată fusese pe front, mi-a dat următoarea rețetă: se vor ține mâinile în apă caldă cu săpun, lăsându-se să se înmoaie și să se deschidă porii, după care se șterg și se dau cu petrol. Se pune o mănușă sau se pansează mâna și se lasă așa, până a doua zi seara, când mâna se unge din nou cu petrol, fără a se spăla. Se va repeta procedura și a treia seară. În a patra seară se înmoaie din nou mâinile în apă caldă, cu care ocazie pielea degerată se descuamează. Dacă mai rămân zone bolnave, se va repeta procedeul încă o dată. Pe mine m-a ajutat și sper că-l va ajuta și pe tatăl dvs. Vă doresc sănătate și să auzim numai de bine!

CORNELIA C. – Timișoara

“Soţul meu are cangrenă şi nu vrea să se opereze” (Răspuns pentru M. B. – Toplița, F. AS nr. 1144)

În atenția tuturor bolnavilor cu cangrenă: aplicați pe locurile bolnave comprese cu urină, până la vindecarea totală. Așa mi-am vindecat eu soțul, salvându-l de operație și de amputarea picioarelor.

AURA C. – Roman, jud. Neamț

“Mama are depresie cu sindrom de anxietate” (Răspuns pentru EMIL F. – Bucureşti, F. AS nr. 1210)

Ca să-și domine anxietatea, o sfătuiesc pe mama dvs. să înceapă următorul exercițiu de respirație profundă: să inspire adânc, gradat, până când cavitatea toracică este cât se poate de bombată. Când a ajuns la maximum, să expire rapid. Exercițiul se face zilnic, timp de câteva minute. Dacă atunci când o cuprinde teama va folosi acest exercițiu, după zece respirații profunde teama va dispărea și își va putea stăpâni impulsurile emotive. Îi doresc sănătate mamei dvs.!

TEODORA – București

“Soţul meu a scăpat de tumoră la limbă, dar nu poate mânca” (Răspuns pentru IULIA C., F. AS nr. 1379)

Nu disperați! Suferința soțului dvs. se poate vindeca. Faceți o infuzie dintr-o linguriță de flori de sulfină la o cană cu apă clocotită, cu care, după ce o lăsați să se infuzeze 3-4 minute și-o strecurați, să-și clătească gura, ținând ceaiul cât mai mult pe limbă. Este un bun antiseptic, contribuind totodată și la închiderea rănilor. La fel de puternice sunt florile de sânziene, care vindecă chiar și cancerul la limbă. În paralel, să bea ceai de salvie – două căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masa de dimineață și de masa de prânz. (Se opăresc 5 grame de plantă cu o cană de apă.) Înainte de a-l înghiți, să țină ceaiul pe limbă.

EUGENIA S. – Iași

“Sufăr de hidrosadenită în zona axilară” (Răspuns pentru MIRCEA S. – București, F. AS nr. 1379)

1. Cu ani în urmă, și soțul meu a avut hidrosadenită. A suferit două intervenții chirurgicale, dar tot nu a scăpat de ea. Vindecarea completă a venit după ce o vecină (Dumnezeu să o odihnească!) ne-a dat următoarea rețetă: se amestecă miere de albine cu făină albă, până ce se obține o pastă destul de consistentă, care se aplică pe pungile de puroi. Deasupra, se aplică un pansament care se fixează cu leucoplast. Pansamentul se schimbă zilnic, după ce locul se spală cu ceai de mușețel și se aplică din nou amestecul de făină cu miere. Vindecarea survine în 7-10 zile. Vă doresc sănătate!

DANA S. – Timișoara

2. Am suferit și eu de aceeași boală, am tratat-o cu antibiotice, am făcut vaccin stafilococic și incizie, dar umflăturile cu puroi recidivau. În cele din urmă, am găsit în F. AS un tratament cu ajutorul căruia m-am vindecat. Aveți nevoie de drojdie proaspătă și de unguentul Mibazon, care se găsește la farmaciile veterinare. Timp de 10 zile, dimineața, pe stomacul gol, se ia o bucățică de drojdie proaspătă (cât o nucă) și se înghite. Cu unguentul se procedează în felul următor: se tamponează mai întâi locul respectiv cu alcool iodat, apoi se unge cu Mibazon, masând ușor (deși doare!), ca să intre în piele. Am urmat tratamentul încă o dată, după o pauză de o săptămână, și acum nu mai am niciun fel de probleme. Multă sănătate!

VIORICA – Iași

“Am mastoză fibrochistică bilaterală” (Răspuns pentru S. M. – București, F. AS nr. 1406)

Stimată doamnă, în revista “Formula AS” s-au publicat mai multe remedii pentru mastoza fibrochistică. Confruntându-mă cu aceleași probleme ca și dvs. (ciclul menstrual redus cantitativ și mastoză fibrochistică bilaterală), am încercat un remediu publicat în această minunată revistă, și anume: uleiul de luminiță. Ciclul menstrual mi s-a normalizat, iar durerile de sâni sunt suportabile. Luați două capsule pe zi o lună-două, până vi se rezolvă problema. Vă urez multă sănătate! Nu neglijați să faceți mamografie și să mergeți la control cel puțin de două ori pe an.

ADRIANA M. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian