Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Am diagnosticul de sindrom nefrotic” (Răspuns pentru DENISA F., F. AS nr. 1051)

Foto: Shutterstock

Sunt o cititoare fidelă a acestui ziar și astăzi m-am hotărât să dau răspuns doamnei Denisa. Am toată arhiva revistei de 10 ani. Soțul meu mă ceartă mereu că ocup spațiul inutil, dar ori de câte ori avem o problemă de sănătate, eu sau familia, găsim răspunsul potrivit în acest ziar-minune.

Vreau să vă spun cum am rezolvat problema grea cu care mă confruntam. În urmă cu ceva ani, am avut infecții urinare repetate, netratate cores­punzător, și într-o zi m-am trezit umflată. Diag­nosticul a fost de sindrom nefrotic urgent, cu reco­mandarea de începere a dializei. Normal, am refu­zat, ca oricare altul, când aude o astfel de veste, și am alergat la stiva de ziare din debara. Sincer, după vreo 10 minute de căutări și după o ruăciune, am găsit pe cineva care scria de Cabinetul naturist “Lacrima naturii”, unde se tratase. Am sunat și, cu bucurie și respect față de dumneavoastră, dragă redacție, și față de acest cabinet, vreau să mulțu­mesc din suflet. Creatinina mea, de la 5,6 mg a scăzut doar într-o lună la 2,3 mg, iar acum sunt fericită. Am analizele în limite normale și cu la­crimi vă mulțumesc că existați pentru noi. Trata­men­tul prescris cu atenție de doamna dr. Spânu Elena și regimul recomandat m-au ajutat enorm. Atât cu schema de tratament, cât și cu regimul alimentar am avut rezultate imediat. Tratamentul este adus din Finlanda, o țară curată, cu adevărat. Vă recomand să stați de vorbă cu dânsa (tel. 0744/87.01.94), iar dacă doriți să stați de vorbă și cu mine, ne putem scrie pe adresa de e-mail, pentru că acum sunt în Austria, la copii.

Cu drag vă ajut, că este groaznic, în ziua de azi, să ajungi la spital!

Cu respect,

LUCIA ȘTEFAN – e-mail: [email protected]

“De trei ani sufăr de acnee chistică” (Răspuns pentru ANDREEA S., F. AS nr. 1394)

Din cauza faptului că pielea dumneavoastră produce prea mult sebum (un lubrifiant uleios na­tural), excesul blocând porii acesteia – acneea chistică apare sub forma unor chisturi dureroase sau a unor noduli noduroși, duri. Fluctuațiile hormonale produse la pubertate, ciclul menstrual, sarcina, menopauza, toate acestea cresc producția de sebum, care de­ter­mină apariția acneei. Alte cauze sunt stresul, expunerea la soare.

Cei care suferă de acnee chistică trebuie să facă atât tratament clasic, cât și naturist.

– Spălați-vă pe față cu săpun anti­bacterian sau cu sulf, pe care le găsiți în farmacii. Seara aplicați pe față frun­ze de varză crudă, de pătlagină sau brusture, presate cu o sticlă.

– Tamponați zona afectată cu oțet de mere.

– Nu folosiți prosoape textile, ci șervețele.

– Ungeți-vă fața cu o cremă, o loțiune (lichid sau gel) care ajută la eliberarea porilor blocați, cum ar fi: Klimicin gel, Acne gel, pe care le găsiți în farmacii sau plafar.

– Beți multe ceaiuri 1 1/2-2 litri pe zi, din următoarele plante: urzică, zmeur, merișor, brusture (infuzie) în amestec sau separat, neîn­dulcit, în care adăugați puțină zeamă de lămâie.

– Consumați multe sucuri de legume (varză, castraveți, morcovi) și fructe (mere, pere), câte o sută de mililitri, înainte de mesele principale.

– Un excelent mijloc pentru curățirea sângelui este mierea. Luați seara, înainte de culcare, câte o lingură de miere, fără să mai consumați ceva.

– Din alimentație trebuie să reduceți consumul de grăsimi, conserve, produse de patiserie, ciocolată, zahăr, cafea, prăjeli, și să predomine o alimentație bazată pe cereale integrale, legume, fructe crude, pește, pui.

Sănătate și numai bine!

I. STANCU – Balș, Olt

“Cum să tratez o cistită cronică?” (Răspuns pentru V. M. – Brașov, F. AS nr. 1394)

Cistita este o inflamație a vezicii urinare. Dacă nu e tratată la timp, aceasta devine cronică. Aceasta necesită atât tratament intern, cât și extern. Intern: se iau câte 5 picături pe zi de tinctură de ienupăr, tinc­tură de coacăze negre, suc de afine.

– Consumați ceai de ur­zică, coada-șoricelului, coa­da-calului, merișor, ceai de crenguțe de vișin (o cană pe zi, infuzie).

– Beți apă în care puneți una-două lingurițe de oțet de mere.

– Un regim alimentar cu lactate, ouă, pește, carne de pasăre fiartă, legume, fructe proaspete.

– Eliminați grăsimile, mezelurile, prăjelile, zahărul, ciocolata.

Extern: faceți băi de șezut cu ceai din mai multe plante: mușețel, coada-calului, urzică.

– Băi calde la picioare timp de 20 minute în care adăugați puțin oțet.

– Puneți pe abdomen în locurile dureroase comprese cu bitter suedez.

Să auzim numai de bine!

I. STANCU – Balș, Olt

“De aproape doi ani, mă chinuie o tuse seacă” (Răspuns pentru MARILENA – Iași, F. AS nr. 1396)

Stimată doamnă, am citit apelul din revista “Formula AS” și știind suferința pe care o trăiți, vă recomand să faceți următoarele tratamente na­turiste.

– Cinci căței de usturoi, cu­rățați, se zdrobesc sau se taie felii. Se pun într-o cană de 250 ml cu lapte și se fierbe totul la foc mic, timp de 5 minute. După ce pre­paratul se răcește puțin, se strecoară și se bea odată tot laptele călduț. Tusea urmează să înceteze în scurt timp. Vă mai recomandăm ca într-o linguriță cu miere să picurați 2-3 picături de ulei esențial de eucalipt (de la Plafar), apoi o înghițiți cât mai lent.

Tratamentele au efect maxim numai dacă le faceți cu toată încre­derea! După vindecare, pentru a preveni orice răceală și viroză, tre­buie ca zilnic să înghițiți cu apă sau ceai câte 3-4 căței de usturoi (în­tregi sau sparți în două!). Acest puternic antibiotic natural vă ajută și la întărirea imunității.

Dorim sănătate deplină colec­tivului “Formula AS” în aceste mari încercări!

NICOLAE BICĂ

“Am fost diagnosticată cu boala Basedow în stadiu avansat” (Răspuns pentru CATI – București, F. AS nr. 1412)

În legătură cu întrebarea adresată revistei, pot s-o îndrum pe d-na Cati din București să achi­ziționeze cartea “Soluții contra Autoimunității – Metoda Myers”. Autoarea a suferit în tinerețe de această boală și dă soluții salvatoare. D-na Cati nu trebuie să se opereze, ci să țină acel regim și totul o să fie ok. Autoarea este un renumit medic în America.

Multă sănătate,

D. A.

“Am hipertensiune și îmi curge des sânge din nas” (Răspuns pentru ANTON T. – Bacău, F. AS nr. 1412)

Am și eu hipertensiune, cu valori mai mari, și mi-a curs sânge din nas. Și eu am făcut o legătură între cele două suferințe. Dar am mers la un cabinet ORL, unde mi s-au prescris un unguent nazal (preparat de farmacie după rețeta d-nei doctor) și o cură destul de lungă cu Tarosin. A trecut mai mult de un an de când nu mai sângerez. Deci, trebuie să consultați un medic ORL. Să­nătate!

ANGHEL

“Am amigdalită acutizată și nu vreau să mă operez” (Răspuns pentru CRISTIAN D. – București, F. AS nr. 1414)

Pentru diferite tipuri de infecții, deci inclusiv pentru amigdalita de care suferiți, se pot lua Biosept (antiviral) sau Biomicin (antibacterian), sub formă de capsule ce conțin extracte de plante cu efect antiviral și antibacterian; de regulă, se iau de trei ori pe zi, două săptămâni.

Vă recomand și consumul de usturoi crud. L-am încercat și eu, usturoiul fiind cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene. La o masă, e suficient să se mănânce trei fire subțiri de usturoi verde întregi (cca 10-15 cm) sau doi căței din că­pățână, țăiați mărunt. Ca să nu ardă la stomac, ustoroiul se mănâncă imediat după ce s-a mâncat ulei de măsline, eventual îmbibat într-o jumătate de felie de pâine – 5-10 cm (uleiul de floarea-soarelui nu are același efect, deci usturoiul va con­tinua să ardă la stomac).

De asemenea, usturoiul crud nu se consumă seara (după ora 18), pentru că tulbură somnul și adormirea, având un efect de agitare a organis­mului. O felie de pâine îmbibată cu ulei de măsline și usturoi se poate consuma chiar de două ori pe zi, la două mese, iar după o săptămână de mâncat zilnic usturoi crud ar trebui să se simtă deja niște efecte. Ar trebui să vă ajute și la digestie și ar trebui și să respirați mai ușor.

E important și ca organismul dumneavoastră să fie suficient hidratat; beți, deci, apă, circa 2-3 litri pe zi, începând cu momentul trezirii. Astfel, mu­coasele vor fi mai puțin uscate și veți produce suficientă salivă, usturoiul crud stimulând, și el, în mod vizibil, producția de salivă.

O bună igienă orală (a dinților și a limbii) poate să ajute, pentru că reduce numărul microor­ganismelor din gură care ajung în gât, dar și infla­mația produsă de organism, ca reacție la infecția cu microorganisme.

Dacă infecția dumneavoastră e bacteriană, mai există și varianta autovaccinului la Institutul Can­tacuzino din București. Sper să reușiți să scăpați de operație, dar și de infecție!

LUCIAN – Cluj-Napoca

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian