Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Stau îngropată în greutăți”

Doamnă Sânziana Pop,

Sunt Răchițanu Adriana Nicoleta din Botoșani. Am 6 copii (4 fete și 2 băieți), iar mo­tivul pentru care vă scriu încă o dată (în anul 2017 v-am mai trimis o scrisoare prin care ce­ream ajutor) este fetița mea, Hrițcu Gabriela, care s-a îmbol­năvit foarte grav. Ea are 7 ani, este în clasa pregătitoare, iar domnul doctor la care am fost mi-a spus că fata mea suferă de artrită juvenilă și că trebuie să merg zilnic cu ea la spital, timp de o lună, pentru tratament cu perfuzii. Boala ei a apărut din senin: într-o zi, în timp ce o du­ceam la școală, a început să plângă și mi-a spus că o dor rău piciorușele. Îi era așa de rău, încât am învoit-o de la doamna învățătoare, am luat-o în brațe și am mers imediat la medicul de familie, și de acolo, cu trimitere, am ajuns la spital. I-au făcut analize, rezultatele i-au ieșit proaste, așa că am plecat urgent cu ea la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. După asta, a început pentru noi calvarul. Am stat internate în spitalul din Iași o perioadă lungă, timp în care doctorii i-au făcut tot felul de investigații, iar rezultatul a fost că boala se accentuase și trebuiau s-o pună pe perfuzii, dar și tratament pe care urma să i-l fac acasă (injecții, calmante și cre­me antiinfla­ma­toa­re). În lunile aprilie și mai, nu am mai putut ajunge cu fetița la Iași căci, din cauza pande­miei, autobu­zele nu au mai circulat, dar nu mai aveam nici bani. Din păcate, starea ei nu este prea bună nici acum, Gabriela plânge mai tot timpul că o dor piciorușele și mânuțele, eu i le masez cu cremă, dar banii noștri sunt așa de puțini încât nu reușesc să fac față tuturor pro­blemelor pe care le am. Am împrumutat în stânga și-n dreapta ca să-mi pot plăti statul în spital alături de ea, ne­mai­spunând că ceilalți co­pii ai mei au nevoie continuă de mâncare și haine. Sunt îngropată în greutăți. Îmi mai trebuie bani pentru tratament, pentru spital, cre­me și celelalte me­dicamente. Vă rog cu lacrimi în ochi să mă ajutați, căci numai dum­neavoastră mi-ați mai rămas drept speranță, alături de Dumne­zeu! Să­rut mâna!

RĂCHIȚANU ADRIANA-NICOLETA – str. I.C. Brătianu nr. 27A, Botoșani, jud. Botoșani, cod 710319

(Scrisoarea este însoțită de acte medicale do­veditoare.)

„Mama mea, lumina ochilor mei, este foarte rău bolnavă”

Dragă Fundație „Formula AS”,

Mă numesc Vasile Alexandra-Anamaria, am vârsta de 21 de ani și de câțiva ani o îngri­jesc pe mama, care este foarte rău bolnavă. Îmi este din ce în ce mai greu să fac față greutăților cu care mă confrunt. Pe lângă bolile mamei mele (lupus eri­tematos, Parkinson, hernie de disc), ne confruntăm și cu o mare lip­să de bani, căci veniturile noas­tre sunt mici. Am o pensie de 704 lei, la fel ca și mama, iar din banii aceștia puțini trebuie să achi­tăm chiria gar­sonierei, cu­ren­tul și cele­lalte utilități. Din cauza operației avută pe coloană, mama nu se mai poate mișca aproape de­loc, iar Co­misia medicală la care am dus-o i-a eliberat certificat de handicap de gradul 3. Vreau să vă mai spun că sunt elevă în clasa a XII-a la liceu, învăț bine, iar marea mea dorință este s-o pot ajuta pe mama, care este lumina ochilor mei, atâta timp cât mai este în viață! Nu vreau s-o pierd, nu­mai pe ea o mai am, tatăl meu a murit.

Vă mulțumesc din suflet!

VASILE ALEXANDRA-ANAMARIA – loc. Brad, str. 1 Iunie, bl. 13, sc. 1, et. 3, ap. 10, jud. Hunedoara, cod 335200, tel. 0732/99.91.48

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian