Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Am fost diagnosticată cu tetanie paratireoprivă” (Răspuns pentru A. N. – București, F. AS nr. 1023)

Foto: Shutterstock

Pentru tratarea tetaniei este foarte important să se fixeze calciul în organism. În cazul în care cal­ciul nu este luat cum trebuie și cât trebuie, trata­mentul nu dă rezul­tate, așa cum ați semnalat și dvs. În plus, dozele zil­nice de calciu care de­pășesc 2.000 mg pot duce la hi­per­cal­cemii, constipații, infecții urinare și alte ma­nifestări de toxicitate. Earl Min­dell, în “Biblia vita­minelor”, ex­plică legătura strân­să din­tre minerale și vitamine. Aici se gă­sește și ex­plicația de ce nu fixați dvs. cal­ciul. Calciul se fi­xează numai în pre­zența vitaminelor A, C, D, a fierului, a mag­neziului și a fos­forului. La rândul ei, vitamina A își exercită efectele mai bine în prezența vitaminelor B complex, D, E, a cal­ciu­lui, fosforului și zincului. Vitamina C acționează în pre­zența vitaminei P (bioflavonoide, hesperidină (fruc­te de măceș). Vitamina D acționează eficient îm­preună cu vitamina A, C, calciu și fosfor, facilitând asimi­la­rea calciului. Pentru ca fierul să fie asimilat, este nevoie de cupru, cobalt, mangan și vitamina C. Fos­forul este necesar, dar în cantitate mică, deoa­rece prea mult fosfor împiedică fixarea calciului. Ali­men­tele au și ele un rol important: de exemplu, zahărul și grăsimile împiedică fixarea calciului. La fel și sucurile răcoritoare din comerț (care au prea mult fosfor). Pen­tru asimilarea magneziului, sunt necesare vitamina A, calciu și fosfor. Ţinând cont de aceste interacțiuni, încercați următorul trata­ment. Timp de 10 zile, nu mai luați niciun medi­cament, ca să puteți elimina to­xinele acumulate în organism. Începeți tratamentul cu Multivitamine (Multibionta – nemțesc sau Gin­savit – chinezesc) – un flacon, conform prospectului; 500 mg vitamina C cu fructe de măceș – 2/zi; Multimi­ne­rale (conține cele mai multe minerale chelatizate – se fixea­ză mai bine) – un flacon, conform pros­pectului. După terminarea acestor minerale și vita­mine, care “pregătesc terenul” pentru calciu și magneziu, se face următorul tratament, timp de trei luni continuu, cu trei luni pauză, apoi se repetă. Prima lună, timp de 10 zile: calciu lactic sau gluconat de calciu – 3×1/zi; vita­mina C 200 – 1/zi; vitamina A+D2 – 3×1/zi; Glubifer (fier) – 3×1/2 tabletă/zi. Următoarele 10 zile: Mag­nerot – 3×1/zi; vitamina B6 (sau Magne B6) – 3×1/zi. Ur­mează 10 zile pauză, apoi tratamentul se repetă timp de trei luni. De regulă, acest tratament se face primă­vara și toamna. De asemenea, folosiți mul­tă mie­re și polen (câte o linguriță zilnic, timp de 15 zile, apoi o lingură zilnic, timp de 15 zile), precum și mult pește proaspăt (numai macrou, heringi, sar­dine, somon, ton). Multă sănătate!

prof. MARIANA MARIAN – Cluj-Napoca

“Soțul meu are ulcer perforat și varice esofagiene” (Răspuns pentru S. T. – București, F. AS nr. 1057)

Pentru varicele esofagiene (și vari­cele la mem­bre­le inferioare), trata­mentul cu mărul-lupului dă rezultate de ex­cepție. Proce­dați astfel: luați o farfurie adâncă plină cu plantă bine mărunțită, din care ju­mătate o puneți într-un vas de sticlă, peste care turnați apă rece până se umple va­sul. Lăsați-l până dimi­nea­ța la macerat. Dimi­neața, se scurge ma­ce­ratul într-un alt vas. Planta macerată se ames­tecă cu restul de plantă rămasă în far­furie și se fierbe timp de 4-5 minute, se strecoară și se adaugă în apa de baie. Se stă în vană timp de 20-30 de minute. Plantele rămase de la fiertura pentru apa de baie se pun într-o pânză de bumbac moale și se aplică la o temperatură su­portabilă pe abdomen, torace și sub bărbie. Se acoperă cu o folie de plas­tic, apoi cu un flanel mai gros. Se lasă compresa toată noaptea. Pro­ce­deul se repetă în fiecare seară.

VASILE T. – București

“Mi s-a pus diagnosticul alopecie areata” (Răspuns pentru S. T. – București, F. AS nr. 1337)

Pentru întărirea rădăci­nii firelor de păr, în scopul evitării căderii lor, există o serie de tratamente naturis­te foarte eficiente.

* Faceți spălături cu ceai din rădăcini și frunze de urzică (Radix et folium Urticae), rădăcină de brus­ture (Radix Barda­nae), frunze de mesteacăn (Fo­lium betulae), cimbru (Her­ba Thymi vulgaris) – 8 lin­guri de plantă fierte într-un litru de apă. Puteți face spă­lături dintr-o sin­gură plantă sau din ames­tecul lor, cumulându-se astfel efec­tele terapeutice ale plantelor indicate. Multă sănătate!

DOINA S. – Timișoara

“Soțul meu se îneacă din cauza unei secreții în gât” (Răspuns pentru TANIA L. – Călărași, F. AS nr. 1373)

1. Am avut și eu probleme asemănătoare. Cău­tând un tratament naturist, am găsit o rețetă foarte efi­cientă, cu care m-am vindecat în trei zile. Se ia o lin­gură cu ulei de floa­rea-soarelui, se mestecă bine timp de jumătate de oră, apoi se scuipă (va fi încărcat cu o se­cre­ție de cu­loarea laptelui spu­mos). Imediat după ce se scuipă uleiul, se clă­teș­te gura și se face gargară adânc, cu o infuzie pregătită din urmă­torul amestec de plante me­dici­nale: coada-șoricelului (2 lingu­rițe), mușețel (2 lingurițe), păt­la­gină (1 lingură), flori de tei (2 linguri), rosto­pască (1 lingu­riță), peste care se toar­nă un litru de apă clocotită. Se infuzează zece se­cunde, după care se stre­coară și se lasă să se răcească, adău­gându-se o lin­gu­riță cu bi­car­bonat de so­diu. Pen­tru vinde­carea senzației de us­turime din gât, lăsați din când în când să alunece pe gât câțiva mililitri din acest ceai. Procedeul cu ulei se poate repeta de 3-4 ori pe zi, urmat neapărat de gar­gară. Această rețetă este valabilă și pentru ur­mătoarele boli: abcese dentare, afte, amigdalită, can­didoză bucală, laringită, stoma­­tită. Vă doresc vindecare grab­nică!

ELISABETA – Buzău

2. Cu mult timp în urmă, su­ferind de o secreție asemă­nătoare, m-am făcut bine folosind remedii na­tu­riste.

* De trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese, luați câte 40 de picături de tinctură de propolis 30% (se găsește în comerț) amestecate în puțin ceai călduț, plimbați bine lichidul în gură, apoi înghițiți-l.

* În fie­care seară, faceți inhalații cu ulei volatil de cimbru (gură, nas). La sfârșitul inhalațiilor, puneți o picătură de ulei de cimbru pe limbă și clătiți gura bine, apoi înghițiți (nu folosiți mai mult de o picătură, fiindcă pișcă foarte tare).

* Evitați consumul de lapte dulce și brânzeturi în perioada tratamentului.

* Beți zilnic 2,5 l ceai de coada-șoricelului și de urzică, alternativ.

Mult succes!

VERONICA B. – Brașov

“Caut un leac pentru Parkinson cu rigiditate” (Răspuns pentru CRISTI M. – Brașov, F. AS nr. 1399)

Vă recomand o rețetă cu efecte reale în boala Par­kin­son, pe care a folosit-o cu succes o cu­noș­tință a mea. Se ia o mână bună de frunze proaspete de mă­cri­șul-iepurelui, se spală și se dau prin storcătorul elec­tric. Din sucul obținut, se iau din oră în oră 3-5 picături di­lu­ate în ceai de coada-șoricelului. Ceaiul se pre­pară astfel: o linguriță cu vârf de flori de coada-șoricelului se opă­rește scurt cu apă fierbinte și se lasă la infuzat circa un mi­nut. În paralel, se fricționează coloana cu suc proaspăt de măcrișul-iepurelui și cu tinctură de coada-șoricelului, alternativ. (Dacă nu găsiți tinctura în ma­ga­zinele naturiste, v-o puteți pre­para și singur: se um­ple o sticlă de 1/2 l cu flori de coada-șori­celului, se ada­u­gă rachiu de secară sau de fructe de 38°-40° cât să le aco­pere, apoi se lasă la macerat la soare, timp de 14 zile.) Pe parcursul zilei, se aplică pe regiunea occipitală, timp de patru ore, comprese cu bitter suedez. Pentru rigiditatea membrelor, se fac băi de cimbru: 200 g cimbru sunt puse peste noapte la ma­ce­rat într-o găleată cu 6-8 l de apă rece. A doua zi apa se în­căl­zește, iar extractul este turnat în apa de baie. Durata băii să nu fie mai mare de 20 de mi­nu­te, iar inima să stea afară din apa din baie. Nu vă ștergeți după baie, ci stați în pat timp de o oră, îmbrăcat în halat de baie sau prosop, ca să trans­pirați. Să vă ajute Dumnezeu să vă recăpătați sănă­tatea!

IOANA C. – Lugoj

“Am o rană în talpă care nu se vindecă” (Răspuns pentru GINA P. – Galați, F. AS nr. 1448)

Nu am fost în situația de a nu mi se în­chide o rană, dar am încercat trata­mentul cu varză aplicată pe o arsură foarte gravă, care deja puroia și nu mai știam ce să-i fac. După aplicarea frunzelor de varză timp de vreo trei săptămâni, arsura s-a vindecat fără cicatrice, rămânând numai o ușoară decolorare a pielii în locul respectiv. Cum­părați verze cu frunze moi și cât mai verzi. Spălați bine frunzele și le ștergeți. Tăiați ner­vura mare, după care cu o sticlă le presați atât cât să le zdrobiți nervurile mai mici și să obțineți foile cât mai molcuțe și zemoase. Le puneți pe rană, cum se pune țigla pe casă. A doua frunză s-o acopere pe prima de la jumătate în jos, până acoperiți zona respectivă și împrejurul ei. Se acoperă cu o bucățică albă de bum­bac toată supra­fața acoperită de varză, după care se prinde locul cu un bandaj care să susțină totul. În timpul zilei, se schimbă bandajul la 4-6 ore. Ban­dajul de seara se poate lăsa până dimineața.În caz că vă irită sau vă jenează, nu bandajați rana cu varză pentru câteva ore, ungeți zona din jurul rănii cu vase­lină, după care reluați bandajul cu varză. Nu vă spe­riați dacă locul se va înroși și pare a se inflama la pri­ma ve­dere. După câteva zile, veți simți că lucrurile merg spre bine. Rana se va vindeca dinspre margine către interior și, spre final, va face coajă, pe care e bine s-o lăsați să cadă de la sine. Varza este o minune și se folosește în multe alte cazuri, care nu fac su­biectul nostru acum, dar am convingerea că vă va face bine. Merită în­cercat!

Vă urez sănătate la toți și aduc multe mulțumiri și aprecieri celor care fac să existe această revistă.

SANDA R. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian