Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Disperarea mă va duce în mormânt”

Foto: Shutterstock

Întregului colectiv de redacție al revistei „Formula AS”, La mulți ani!

Sunt o femeie de 82 de ani, biruită de boli. Su­pra­viețuiesc cu un singur rinichi, în urma unei ope­rații de cancer renal. În 2005, am suferit un AVC, am rămas dependentă de pat și de o persoană care mă îngrijește și pe care trebuie să o plătesc cu 40 de lei, 4 ore pe zi, și tot atât noaptea, când vine să doar­mă cu mine, dacă îmi este mai rău. Mă mișc cu greu, doar cu cadru metalic. Sunt disperată. Soțul mi-a de­cedat mai bine de două luni, el era baza veniturilor, avea pensie mai bună și ne descurcam. Acum, eu am pensia de 1605 lei, cu care îmi e imposibil să plătesc toate facturile legate de locuință, hrana și pe femeia care mă îngrijește. Am rugat-o să mă aștepte cu banii, că pe moment nu-i am. Am apelat la „Asis­ten­ța socială locală”, mi-am făcut dosar să-mi gă­seas­că Primăria asistență socială, au trimis dosarul la Direcția Județeană, dar mi s-a spus că durează cel puțin 2 luni și ceva şi să aștept răspunsul. Fără cineva care să mă ajute nu pot trăi, nu pot face nimic singură. Din disperare, apelez la oamenii de bine care pot să-mi întindă o mână de ajutor ca să pot plăti femeia până îmi va veni rezolvarea cu dosarul. În cel mai rău caz, m-aș întoarce la un Centru de asistență socială, dar nu sunt locuri!

Vă doresc din suflet un an binecuvântat tuturor și-mi pun nădejdea că va exista cineva care să mă scoată din disperarea care mă va duce în mormânt.

MAIOR ELEONORA – str. Primăverii 17, sc. 1, et. 1, Sighișoara, jud. Mureș, cod 545400

„Vreau să le ofer copiilor mei o viață decentă”

Stimată redacție,

Mă numesc Cicu Cristina-Adriana, sunt din Bo­toșani și am 5 copii. Soțul meu m-a părăsit în urmă cu doi ani. Motivul pentru care vă scriu este că am nevoie de ajutor. Locuiesc într-o casă cu chirie, dată de primărie, dar are nevoie de multe reparații, și cu ve­nitul pe care îl am (alocația copiilor) nu îmi per­mit să le plătesc. (Fotografiile pe care le atașez arată mizeria în care trăim.) Eu muncesc cu ziua, pe unde găsesc. Am pancreatită acută, am fost operată de pietre la fiere și nu pot face mult efort. Dar, cu toate acestea, vreau să le ofer copiilor mei o viață cât de cât decentă. Vă rog din suflet, dacă se poate să mă ajutați! Vă mulțumesc!

CICU CRISTINA-ADRIANA – str. Popa Șapcă nr. 39, Botoșani, jud. Botoșani, cod 710312, tel. 0758/84.85.97

„Băiatul meu și-a pierdut mințile. Adună gunoaie din tomberoane”

Stimată doamnă Directoare a revistei „Formula AS”,

Subsemnata Stoicănescu Luminița din comuna Olanu, vă rog frumos să luați în considerare urmă­toa­rele: vin în fața dvs. cu o solicitare de ajutor, pen­tru a depăși situația gravă în care mă aflu de circa cinci ani. Fiul meu cel mare, Jidoveanu Ionuț, este foarte bolnav, suferă de tulburare obsesiv-com­pul­sivă și are mare nevoie de un specialist psiholog, care să-l ajute să treacă peste aceste traume. Se chi­nuie din anul 2015, de când a fost lovit de o mașină. Manifestările bolii sunt groaznice: umblă toată ziua să caute gunoi pe afară, după care îl așează în tom­beron cu mâna. Merge prin ploaie, prin zăpadă, umblă desculț, dezbrăcat, nu mai judecă, nu mai știe ce face, se supără și face scandal, îmi spune că nu poate să se abțină, că nu face niciun rău. M-am îmbolnăvit din cauza lui, nu mai pot trăi așa, să alerg după el și noaptea, că plea­că și atunci din casă, să caute gunoi. Mai am un băiat de 10 ani, nu mai suportă ce face fratele lui mai mare, spune că ne putem îm­bol­năvi de la gunoiul pe care îl cară în casă, că e plin de microbi. Ne este frică. Nu ne ajută nimeni. Nu am soț, a decedat de mult. Am fost cu bă­iatul cel mare la un medic specialist și i-a dat me­dicamente, dar nu se cunoaște nimic. Medicul spe­cialist a spus că trebuie dus de ur­gență la un doctor psi­hiatru, ca să-l examineze. Vă implor, ajutați-mă! E tânăr, are 23 de ani, a terminat liceul cu 12 clase, a luat toate examenele, și-a luat baca­laureatul, a în­vățat bine, și-a făcut dosarul să mear­gă la Şcoala de poliție, la Academie, la Bucu­rești, a luat examenul, mai avea unul și intra. Tocmai când să meargă la ul­ti­mul exa­men, la București, i s-a întâmplat accidentul.

Vă implor, oameni buni, cititori ai acestor rân­duri, nu mă lăsați să mă chinui singură cu el, nu mai pot, îl am și pe cel mic de crescut. Ajutați-mă cu un medic! Vă trimit actele medicale doveditoare. Vă mul­țumesc frumos!

STOICĂNESCU LUMINIȚA – comuna Olanu, bl. 1, et. 3, ap. 5, jud. Vâlcea, cod 277440, tel. 0746/31.17.75

„Sunt surdă complet. Am nevoie de un aparat auditiv”

Stimată redacție și stimată doamnă directoare Sânziana Pop,

Mă numesc Chirilă Aspazia și am domiciliul în orașul Botoşani. Până la vârsta asta, de 81 ani, am adunat multe boli și necazuri, iar acum am surzit complet, și nu mă mai înțeleg nici cu cei din familie, nici cu persoanele din afară, cu care intru în contact. Un aparat auditiv este foarte scump, și de aceea ape­lez la dvs. şi la cititorii dvs. pentru a-mi acorda un sprijin financiar. Vă trimit alăturat atât certificatul de surditate, cât și documentația pentru un aparat auditiv, stabilită în urma unei consultații. Sunt o cititoare veche a revistei dvs. și vă mulțumesc pentru tot ce scrieți în ea. Vă mulțumesc anticipat și vă doresc multă sănătate!

Cu stimă și respect,

CHIRILĂ ASPAZIA – str. Aleea Unirii 2B, bl. B3, et. 3, sc. B, ap. 25, Botoșani, jud. Botoșani, cod 710221

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian