
Există tratamente naturiste pentru afecțiunea de care suferiți. Totuși, esențială ar fi lichidarea factorului infecțios cronic, care întreține boala și o face să revină după orice scădere a rezistenței organismului, provocată de unii factori externi (frig, apă rece etc.). – Pentru evitarea acțiunii nocive a acestor factori favorizanți, ar fi bine să purtați permanent tampoane de vată în urechi, iar după spălarea urechilor să eliminați prin ștergere restul de apă care a mai rămas în ele. – Terapeutic, puteți utiliza cu succes propolisul sub formă de picături (circa 8-10 picături în fiecare ureche, de 3-4 ori pe zi), în concentrație de 10%. – Am avut în familie un caz asemănător care s-a vindecat cu altă soluție, care se poate prepara la orice farmacie, după următoarea rețetă: Rp. Cloramfenicol – 0,5 g, Hidrocortizon – 1 fiolă, apă distilată – 10 ml. Se aplică 8-10 picături în fiecare ureche, de trei ori pe zi. Cele două feluri de picături nu se vor aplica simultan, ci alternativ: 4-5 zile soluția de propolis, 4-5 zile soluția preparată. Sper să vă vindecați.
Valentin P. – Brașov
„Există tratament naturist pentru polip uretral?” (Răspuns pentru AURELIA S. – București, F. AS nr. 1435)
Și eu m-am confruntat cu aceeași problemă ca dvs., am avut dureri care s-au accentuat cu trecerea timpului, aveam impresia că vezica urinară nu se golea, aveam dureri la urinat, dureri de burtă, sânge-n urină, drept care am primit de la medicul de familie un tratament pentru infecție urinară. Într-un târziu, mi-am făcut o programare la o policlinică cu plată, la un urolog care m-a diagnosticat, în urma unui RMN, cu polip uretral. Înainte de procedura chirurgicală, a trebuit să urmez o terapie cu antibiotice și antiinflamatoare. Dar întrucât aveam o tuse suspectă, urologul m-a trimis la pneumologie, unde, după multe investigații, am fost diagnosticată și cu noduli pulmonari. Parcă nu era de ajuns polipul uretral! Până astăzi îmi sună în cap cuvintele spuse de doctorul urolog, când am ezitat să îi dau un răspuns legat de intervenția chirurgicală de extirpare a polipului, pe care mi-o propunea. M-a avertizat că există riscul de a bloca căile urinare și, cu timpul, se poate transforma din benign în malign. Citind în „Formula AS” despre beneficiile unor remedii din plante recomandate de d-na dr. Himovith, le-am comandat, le-am primit și am urmat o cură de 8 luni de zile. Odată cu primirea remediilor, am primit și recomandări pentru un stil de viață sănătos. Mi-a fost greu să adopt o alimentație aproape exclusiv formată din legume și fructe, dar cu timpul m-am obișnuit. În afară de respectarea cu strictețe a recomandărilor pe care le-am primit, am mai apelat la anumite procedee, pe care le-am primit de la diferite persoane: băi de șezut cu mușețel, gălbenele, propolis și rostopască, folosirea lenjeriei intime din bumbac, am renunțat la tampoane, absorbante, hârtie igienică parfumată, săpun parfumat, săpun lichid. Am adoptat un consum de lichide de 1,5-2 l pe zi, băutul zilnic de suc natural de afine roșii (merișoare) și coacăze, fără adaos de zahăr, un ardei roșu pe zi, varză, broccoli, conopidă, câte o cană de ceai din urzică și mătase de porumb, combinație de verdețuri transformate într-o băutură răcoritoare bogată în vitamina C. Toate acestea m-au ajutat enorm și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care mi l-a dat, de am scăpat de operație. Sunt sigură că dacă veți urma cura cu aceste remedii naturale vă veți bucura de sănătate, așa cum mă bucur și eu astăzi. Vă doresc multă sănătate!
NICOLETA I. – Cluj-Napoca, e-mail [email protected]
„De un an mă chinuie dureri de cap puternice” (Răspuns pentru OANA – Iași, F. AS nr. 1441)
În urmă cu foarte mulți ani, am avut și eu aceeași suferință, cu dureri de cap acerbe, care m-au făcut să mă internez la Spitalul 9, la neurologie. Mi s-au făcut investigații, ca să se afle dacă nu aveam sinuzită frontală și maxilară, de care suferisem în copilărie. Nu aveam sinuzită, în schimb, analizele de sânge au demonstrat că am lipsă majoră de magneziu și calciu. Medicul neurolog mi-a dat următorul tratament: – Timp de 10 zile (în fiecare zi) am făcut injecții în venă cu 1 fiolă sulfat de magneziu, 1 fiolă vitamina C și 1 fiolă calciu. După trei zile, nu am mai avut dureri de cap. Sfatul meu este să cereți medicului de familie să vă dea trimitere să faceți toate analizele și investigațiile pentru sinuzită. Dacă este cazul, chiar un CT cranian. Eu vă doresc multă sănătate și să auzim numai de bine. Cu dragoste,
GABI
„Am 60 de ani și sufăr de acnee rozacee” (Răspuns pentru CORNELIA – Tg. Jiu, F. AS nr. 1447)
Pielea dumneavoastră produce prea mult sebum. Excesul lui blochează porii pielii și determină apariția acneei. Alte cauze declanșatoare sunt cele produse de machiaj, rinichi sau ficatul dereglat, stres, expunere excesivă la soare. Atunci când fața vi se încălzește și se înroșește, încercați să vă răcoriți înmuind o bucată de material textil în apă foarte rece. Aplicați-o pe zonele afectate, timp de 10 minute. Aceasta scade temperatura și determină constricția vaselor de sânge.
* Folosiți ceaiul de mușețel, care are un efect antiinflamator. Puneți 3 pliculețe de ceai în 600 ml de apă fierbinte. Strecurați lichidul și-l lăsați să se răcească. Când fața se înroșește, înmuiați o bucată de tifon în ceai și aplicați comprese pe zona respectivă. Nu folosiți ulei esențial de mușețel, care este foarte concentrat și ar putea să provoace o reacție nedorită a pielii.
* Beți zilnic un litru de ceai de urzici (opărite), ceai de soc, de păpădie, brusture (alternativ).* Țineți regim alimentar, evitând mâncărurile condimentate, sărate, acre, băuturi acidulate, cafea, alcool.
* Folosiți doar săpun neparfumat, ori de câte ori vă spălați fața, apoi clătiți-vă cu puțină apă călâie, nu caldă.
* Stați departe de căzile de baie, căldura din acestea poate declanșa înroșirea pielii.
* Evitați expunerea directă la soare, mai ales în mijlocul zilei, când soarele arde cel mai tare. Lumina soarelui încălzește pielea, dilatând vasele de sânge de la nivelul feței, provocând episoade de rozacee. Dacă trebuie să ieșiți afară în soare, puneți o pălărie cu boruri largi, care oferă umbră pentru urechi, obraji și nas.
* Folosiți tot timpul creme de plajă ce conțin oxid de zinc sau dioxid de titan.
* Nu folosiți prosoape aspre, care pot provoca pătrunderea bacteriilor în piele. Utilizați tampoane cosmetice (dischete rotunde).
* Seara, aplicați pe față oțet sau suc de lămâie, pastă de dinți (alternativ) care sunt, de asemenea, eficiente.
* Cumpărați de la farmacie un produs care conține aloe vera sau stoarceți sucul de la o frunză proaspătă de aloe și aplicați-l pe zona afectată.
* Evitați stresul.
Vă doresc multă sănătate!
DANIELA STANCU – Balș, jud. Olt
„Doresc tratament pentru anexită” (Răspuns pentru FLORIANA B., F. AS nr. 1448)
1. În urmă cu 30 de ani, am suferit și eu de această afecțiune, așa că știu prin ce treceți. După multe tratamente medicamentoase nereușite, mi s-a recomandat fizioterapia. Medicul de la balneo-fizioterapie a fost de părere că e necesar și un tratament ginecologic, în stațiunile Lacul Sărat sau Amara. Am făcut un tratament la Lacul Sărat și am fost complet vindecată, scăpând definitiv de suferințe. Vă doresc multă sănătate!
LAURA – Brăila
2. Și eu am avut ceva asemănător și m-am vindecat complet printr-o metodă naturistă destul de simplă. Este vorba de spălături vaginale cu infuzie de gălbenele, între ciclurile menstruale (eu am repetat tratamentul de două ori, deci două luni consecutiv, cu întrerupere în timpul ciclului). Infuzia se face mai concentrată ca de obicei (eventual, se combină și cu mușețel). Rezultatele sunt incredibile. Eu aveam o metroanexită (unii au diagnosticat-o salpingită) de peste 10 ani. Nu am rămas însărcinată timp de 13 ani. Aveam dureri foarte mari la ciclu. Am apelat la medici, dar boala doar s-a ameliorat. La tratamentul cu gălbenele, durerile au cedat complet și după tratament, am rămas însărcinată (am doi copii). Când m-am prezentat la medic după prima naștere, l-am întrebat, de curiozitate, dacă mai am ceva la ovare. Mi-a spus că nu mai am absolut nimic. Încercați neapărat. Vă doresc din suflet numai bine.
ELENA H. – Iași
„Caut un remediu pentru diaree cronică” (Răspuns pentru BARBU S. – București, F. AS nr. 1452)
Bună ziua, am 45 de ani, mă numesc Meleșcan Elisa, sunt din Bacău, și știu cât de greu este să te confrunți cu această diaree cronică nevindecabilă. Zece ani m-am chinuit și eu, toți medicii au încercat tot ce au știut, dar nu mi-am aflat vindecarea. Într-o zi m-a sunat o prietenă și mi-a propus să mă adresez unei clinici naturiste din București: clinica „Lacrima naturii” (tel. 0744/87.01.94), despre care citise în „Formula AS”. Am sunat, și din prima lună de tratament am început să nu mai am scaune diareice. Nu pot să cred că toate medicamentele recomandate de medici nu au avut nici cel mai mic efect, iar tratamentul naturist administrat m-a vindecat rapid. Au trecut trei ani de atunci și nu mai am probleme. La început mi-a spus și ce alimente să evit, dar acum mănânc orice și nu mai fac diaree. Vă scriu, pentru că știu cât de greu este. Eu am mers la serviciu cu pampers, ani de zile! Cu rușine vă spun, dar o fac pentru că știu că sunt foarte mulți oameni care suferă de diaree cronică și doresc să știe unde găsesc leac pentru a se trata.
Cu respect maxim, vă mulțumesc că existați, și dacă este cineva care vrea lămuriri, poate să îmi scrie pe adresa [email protected]
ELISA MELEȘCAN