Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Eu cred, ca mamă, în minuni”

Bună ziua! Mă numesc Jerlăianu Cristina-An­dreea și sunt mamă de doi copilași. Patrick, băiețelul meu în vârstă de 2 ani și 9 luni, s-a născut cu două sindroame genetice rare și nistagmus ocular, fapt ce i-a cauzat o hipotonie severă, ce încetinește dez­vol­tarea aparatului locomotor, cât și partea cognitivă. Pe scurt, nu poate merge singur și nu poate vorbi. Doctorii i-au dat şanse mari de îndreptare, dar numai urmând niște terapii foarte scumpe. Costurile lor sunt de 5000 lei/lună și trebuie făcute în mai multe orașe.

Terapiile lui Patrick os­cilează de la un oraș la altul astfel: la Cluj – Cuevas Me­dek (2 ore pe zi, de luni până vineri, 1500 lei/ săptămână + bani de cazare); la Oradea: Thera Suit (3 ore pe zi, de luni până vineri, 3000 lei/3 săp­tămâni), Logopedie, 1 oră pe zi, de luni până vineri, 1500 lei/3 săptămâni; la Alba-Iulia: Centrul de Recuperare „Maria Beatrice”, program de luni până vineri incluzând pachetul complet de terapii zilnice (kinetoterapie, vojta, balance suit, masaj, logopedie, terapie ocupațională, mecanoterapie, electrice, hidroterapie), unde costul este de 8000 de lei/lună. În final, sperăm și într-un transplant cu celule stem. Dar pentru ca visurile noastre să se împlinească, apelăm la generozitatea dumneavoastră. Costurile sunt prea mari pentru noi.

Să îl ajutăm să meargă şi să spună, inclusiv dvs., „Mulţumesc!”. Pare o adevărată minune, însă eu cred, ca mamă, în minuni. Vă mulțumesc!

Cont bancar deschis la Raiffeisen Bank, titular cont JERLĂIANU CRISTINA-ANDREEA , cont lei RO18RZBR0000060020879319

JERLĂIANU CRISTINA-ANDREEA – Strada Marmurei nr. 39 bis, sector 1, București, tel. 0721/92.81.76

„La 80 de ani, n-are locuință și niciun venit”

Distinsă doamnă Sânziana Pop,

Onorată revistă „Formula AS”,

Dacă în urmă cu trei ani apelam la ajutorul dvs. pentru repararea bisericuței noastre din satul Richiș, județul Sibiu, ajutor pe care n-ați întârziat să ni-l acordați și pentru care vă mulțumesc din nou, în­drăz­nesc să vă aduc în atenție un caz social al unei femei în vârstă de 80 de ani, din localitatea noastră.

Este vorba de doamna Spârlea Teodora, o femeie foarte săracă, fără locuință, fără niciun venit, căreia-i este extrem de greu să-și asigure traiul cotidian. Dânsa are o fiică, la fel de săr­mană, care îngrijește doi copii abandonați de mama lor, singurul venit fiind aloca­țiile acestora. Poate sunt oameni de bine care ar dori și ar putea să le ajute pe cele două femei, mamă și fiică. Întrucât cele două sunt prea puțin știutoare de carte, eu, ca preot paroh, pun la dispoziție contul bancar al parohiei noastre. Orice sumă care intră în cont pentru Spârlea Teodora va ajunge la ea, fără întârziere.

Vă mulțumesc anticipat pentru tot ajutorul și rog pe milostivul Dumnezeu să vă răsplătească tot binele pe care, cu dragoste de semeni, îl faceți!

Parohia Ortodoxă Română Richiș, Banca BRDE, filiala Mediaș, cod IBAN RO41BRDE 330SV16161603300

Cu mulțumiri și deosebită considerație,

Preot MARIUS BĂCILĂ, Parohia Ortodoxă Richiș, județul Sibiu

„Am o infecție care îmi amenință vederea”

Stimată doamnă directoare,

Bună ziua. Mă numesc Rusu Angela, am 65 de ani, și în urmă cu un an am contractat un virus la ochiul stâng. Am mers la medic și mi s-a pus diagnosticul de cheratită herpetică. Tratamentul instituit nu a dat rezultate, a venit pandemia, și eu am rămas fără speranță de vindecare, pentru că s-au închis toate cabinetele medicale și spitalul. Boala a avansat, am ajuns la urgență, și m-au trimis la un spital din Roman, eu fiind din Piatra-Neamț. Dar deși am stat internată 10 zile, tratamentul nu a dat rezultate. După ce s-au deschis cabinetele medicale, am mers la o clinică privată, la Iași, toată vara anului trecut. Mi s-a pus o lentilă de protecție, dar boala recidivează permanent. Cumpăr tratamente, cumpăr lentilă te­rapeutică, pe care o schimb în fiecare lună. Rezul­ta­tele sunt nule. Am consultat 6 medici, cu aceleași re­zultate. (Vă trimit toate documentele pen­tru con­fir­mare. Nu mai pot suporta această infecție care mi-a agravat starea de sănătate. Am făcut depresie. Vă rog din tot sufletul să mă ajutați să pot merge la Bucu­rești, la doamna doctor Monica Pop. Nu am posi­bi­lități materiale, pensia nu-mi ajunge la câte medi­ca­mente iau. Sper din toată inima că veți face ceva și pentru mine. Boala se poate duce și la celălalt ochi și mi-e frică să nu orbesc. O am pe mama, de 93 de ani, care este îngrijită.

Vă mulțumesc și mă voi ruga bunului Dumnezeu să vă binecuvânteze cu mult har. Sunteți ultima mea speranță!

RUSU ANGELA – str. Adâncata, nr. 3, bl. F34, sc. B, ap. 22, Piatra-Neamț, jud. Neamț, tel. 0742/80.77.76

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian