Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Fetița mea are nevoie de o nouă operație la picioare”

Bună ziua,

Mă numesc Ureche Nicoleta și locuiesc în com. Rătești, jud. Argeș, împreună cu fiica mea, Cornea Denisa, în vârstă de 14 ani. În numele ei vă scriu și această scrisoare. Acum ceva vreme în urmă, am mai primit ajutor de la Fundația revistei și cititori. Acum apelez din nou, fiindcă fiica mea are urgentă nevoie să repete o operație la ambele picioare. Pe prima a făcut-o când era mi­că. Are șoldul deplasat și un picior mai scurt. Poartă corset și orteze. Noi trăim doar din aju­torul meu social și alocația fetei, deoarece ta­tăl ei ne-a părăsit. Apelăm, din nou, la bună­tatea ci­titorilor dvs., pentru a ne ajuta să putem face operația.

Vă mulțumesc că mi-ați citit povestea. Să aveți sănătate ! Dumnezeu să vă ocrotească.

URECHE NICOLETA-MARIANA – sat Rătești, nr. 199, jud. Argeș, cod 117610

„Am nevoie cu disperare de ajutor”

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop, și dragi cititori ai revistei „Formula AS”,

Vă cer iertare că am îndrăznit să vă scriu și să vă cer ajutor, dar disperarea mă obligă s-o fac. Nu mai am nicio speranță la bine. Provin dintr-o familie numeroasă, în total 13 frați, dintre care o singură fată. Părinții noștri munceau de di­mi­neața până seara, pentru a ne asigura traiul de zi cu zi, dar pe când eu aveam vârsta de aproape 5 ani, mama a murit de o boală cruntă. O mare lovitură pentru o familie cu atâția copii. Tatăl meu, care nu s-a plâns niciodată de vreo boală, a murit și el, după 6 luni. Am rămas singur, res­ponsabil pentru frații mei mai mici, eu fiind cel mai mare. La 15 ani, am început să merg la mun­că, ca să le pot oferi fraților mei măcar pâinea de zi cu zi. Așa au trecut anii, de-am ajuns un om ratat și foarte bolnav, în vreme ce frații mei au crescut, și-au terminat școala, și-au făcut câte o meserie, mulți dintre ei s-au căsătorit și-au făcut familii frumoase, cu copii. Mai puțin unul dintre ei, care a avut probleme de sănătate încă de când era mic. Are și acum nevoie de ajutor permanent, având 250 kg. Singurul lui sprijin sunt eu. Tot din cauza situației care o trăim, m-am îmbolnăvit și eu de o boală urâtă și dureroasă: psoriazis vul­canic, zici că pielea, pur și simplu, îmi explo­dea­ză și tot corpul meu este numai rană. Ca și când nu ar fi fost de ajuns, am făcut și diabet. Nu mai pot munci, cum am muncit până acum, iar traiul îm­preună cu fratele meu este foarte greu. Noi avem un venit foarte mic, pentru han­dicapul fra­telui meu: 400 de lei care nu ne ajung nici pentru medicamente. Apartamentul nostru confort doi este vechi și nu a mai fost renovat de mult timp. O ducem foarte greu, dragi cititori, de aceea v-am și scris ca bunul Dum­ne­zeu să vă în­drep­te bu­nătatea spre mine. Am ne­vo­ie cu disperare de aju­to­rul dum­nea­voas­tră!

Dumnezeu să vă dea multă sănătate și tot binele din lume! Cu multă stimă și respect,

JURCA IOAN – Str. Batiz, nr. 15, bl. D5, sc. A, ap. 3, Hunedoara, jud. Hunedoara, cod 331149

„Tot ce am pe lume este ea”

Mă adresez dumneavoastră în speranța de a găsi ajutor. Fetița mea, Olteanu Andreea-Alexan­dra, în vârstă de 14 ani, suferă de epilepsie cu cri­ze generalizate, tulburare globală de dez­vol­ta­re și comportament. Vă rog din suflet să-mi oferiți posibilitatea să pot plăti orele de terapie re­comandate de medicul de specialitate. Trata­men­tul recomandat necesită costuri pe care eu nu mi le pot permite. Are nevoie și de un aparat dentar (din cauza bolii, nu poate mesteca), care se ri­dică la o sumă de bani pe care nu o am. Men­­țio­nez că sunt o mamă singură, deoarece ta­tăl fetiței ne-a părăsit.

Vă rog cu multă speranță să-mi ajutați copila să meargă și să vorbească. E tot ce am pe această lume. Vă mulțumesc din suflet, cu stimă și res­pect,

Am cont în lei deschis pe numele meu, PROBOTEANU IONELA-LUMINIȚA, la B.R.D., RO22BRDE030SV71497150300.

PROBOTEANU IONELA-LUMINIȚA – Str. Stejarului nr. 4, bl. A27, sc. A, et. 3, ap. 15, Pitești, jud. Argeș, telefon 0751/92.58.70

„La 85 de ani, nu mai pot să sparg lemne”

Către doamna director Sânziana Pop,

Subsemnata Andronache Lili, cu domiciliul în Brăila, str. Eftimie Murgu nr. 136, vin cu o ma­re rugăminte la dvs.: la 85 de ani, câți am, nu mai am putere să sparg lemne. Locuiesc cu sora mea, în vârstă de 75 de ani. Suntem bolnave amândouă. Ne-ați mai ajutat, și cu sprijinul dvs. am reușit să reparăm camera în care stăm, dar dorim să tragem și gaze. Ne-ar trebui și un ara­gaz (cel pe care îl am la butelie e foarte vechi, are numai un ochi) și un calorifer. Să mă iertați că îndrăznesc să vă solicit încă o dată ajutorul, dar altă posibilitate nu am. Îmi pun nădejdea că acei oameni care ne-au ajutat prima oară o vor face din nou.

Cu stimă și respect pentru redacția revistei „Formula AS”.

P.S. Vă iubesc mult. „Formula AS” e revista mea de suflet!

ANDRONACHE LILI – str. Eftimie Murgu nr. 136, Brăila, jud. Brăila, cod 810179

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian