Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mi s-a pus diagnosticul de glioză”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, am 62 de ani și vă citesc re­vista cu interes. În luna Mai, după efectuarea unui RMN, am primit diagnosticul: focar de glio­ză înconjurând o leziune lichidiană corticală veche, localizată frontal dreapta, cu diametrul de 9 mm; moderată atrofie corticală simetrică di­fuză; to­pografie normală a structurilor mediene de sem­nal la nivelul parenchimului cerebral. De atunci fac tratament, dar ameliorarea este vagă. Mai mult, în ultima perioadă, simptomele s-au înmul­țit: la nivelul tălpilor simt când fierbinte, când rece, am înțepături (ca de ac) și furnicături în de­getele mâinilor și picioa­relor (mai rar, și în alte diferite zone ale corpu­lui), slăbiciune, oboseală, dureri de cap… Mai nou, am niște ame­țeli care uneori mă fac să-mi pierd echili­bru­l. Îi rog pe specialiștii dvs. să-mi spună ce este aceas­tă glio­ză și cum se poate trata, că eu până acum nu am auzit de boala asta. Vă mulțumesc anti­cipat!

GRIGORE T. – Brașov

„Am gonartroză și nu pot merge de durere”

Am 67 de ani și sunt un fidel cititor al revistei dvs. Vă scriu cu speranța că mă veți ajuta. De aproa­pe trei ani sufăr de gonartroză bila­terală. Medicul mi-a spus că am sub­țiate cartilajele și, în plus, am și ciocuri. Am făcut infiltrații și fizio­terapie, dar fără nicio ameliorare a durerilor. Merg în continuare șchiop. Există vreun tratament natural pen­tru refacerea cartilajelor și dizol­varea ciocurilor? Vă mulțumesc și aștept răspunsurile dvs.

CONSTANTIN M. – Timișoara

„Caut un leac pentru glomerulonefrită”

Sunt o fidelă cititoare, încă de la apariția revis­tei, și mi-am rezolvat multe probleme de sănătate prin intermediul ei. Vin acum cu rugămintea de-a mă ajuta în legătură cu boala de care suferă fiul meu, în vârstă de 40 de ani: glomerulonefrită. Caut un leac și mai multe informații despre aceas­tă boală. Vă mulțumesc că existați!

GABRIELA

„Fiica mea face crize epileptice secundare”

Fiica mea, în vârstă de 20 de ani, are diagnos­ticul de crize epileptice secun­dare și face trata­ment cu Depakine. Acest medicament i-a rărit crizele, dar nu le-a eliminat detot. De aceea, vă rog să-mi recomandați și un tratament naturist, pe care să-l facă în paralel cu cel alopat și, de ase­menea, un regim alimentar recomandat pentru această boală. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

CRISTINA D.

„Am varice și nu mă pot opera”

Stimată redacție, am 67 de ani, sunt diabetic și am varice pro­­nunțate pe piciorul drept. Am folosit tot felul de unguente na­tu­riste, fără vreun rezultat, și am decis să mă operez. Am fost con­sultat de un medic chirurg fle­bo­log și mi-a spus că nu mă poate ope­ra, pentru că am gli­cemia mare și exis­tă riscul apariției unor com­plicații (o­perația s-ar pu­tea să nu se închidă). Aș fi bucuros să aflu pă­rerea unor specia­liști sau a unor persoane care au fost în situația mea, pri­vind calea de urmat. Pentru că mulți citi­tori ai revistei și-au rezolvat probleme­le de sănă­tate cu ajutorul dvs., sper într-o veste bună. Cu mul­țumiri,

DRAGOȘ L. – Hunedoara

„Am diagnosticul balanită erozivă”

Am diagnosticul balanită erozivă și am fost cauterizat în luna septembrie de medicul derma­tolog. Nici până în prezent nu m-am vindecat și nu mă simt bine. Dacă știe cineva un tratament care să vindece urmările cauterizării, îl rog să mă ajute să scap de această boală. Vă mulțumesc!

DUMITRU S. – Drobeta Turnu Severin

„Mi s-a descoperit un polip cervical”

Mă numesc Diana, am 36 de ani și la ultimul control gineco­logic mi s-a descoperit un polip cervical. Medicul mi-a spus că ar tre­bui să îl cauterizeze, însă eu aș dori să știu dacă există vreun trata­ment naturist pentru înlăturarea lui. Vă mulțumesc!

DIANA

„Știe cineva un leac pentru sindromul picioarelor neliniștite?”

Am 59 de ani și sufăr de sindromul picioa­relor ne­liniștite. Boala se manifestă prin neliniște în picioare și câteodată și în mâini, fiind obligat să le mișc sau să merg ca să-mi treacă pe mo­ment. Apelez la anxiolitice din ce în ce mai mult, riscând depen­dența. Am încercat și tratamente naturiste, dar nu am găsit niciun medic psihiatru sau neurolog care să-mi prescrie un tratament eficient. Știe cineva un leac pentru această boală din cauza căreia nu pot să mă odihnesc?

PAUL T. – Buzău

„Fiul meu are acnee conglobată”

Fiul meu suferă de acnee conglobată de câțiva ani, iar tra­tamentele făcute – cu Roaccu­tane, apoi cu Sotret – nu au dat niciun rezultat. Are noduli ac­neici pe față, piept și spate. Au aspect de comedoane foarte mari și eliberează un lichid urât miro­sitor dacă sunt sparți. Dacă știe cineva un tratament naturist îl rog să îl ajute. Vă mulțumesc și aștept răspunsurile dvs.

LĂCRĂMIOARA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian