Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Prietena mea a paralizat!”

Foto: Shutterstock

Dragi cititori ai revistei, vă rog să o ajutați și pe o prietenă de-a mea, în situația grea în care se află. Până acum doi ani era o femeie plină de viață, foarte activă. Mun­cea, își creștea copiii, își găsea timp să-și ajute și părinții. La un moment dat, a în­ceput să aibă simptome de greață, ame­țeli, stări de vo­mă, și după o vreme a paralizat. Diagnosticul pus de medici este de en­cefalo­mielopatie de natură inflamatorie versus tumo­ră. Starea ei la externare era destul de gravă, dar a făcut intens refle­xo­te­rapie și masaj și acum poate să stea rezemată și își folo­seș­te mâinile. Din păcate, de la bazin în jos nu s-a produs nicio ameliorare. Dacă s-a con­frun­tat cineva cu o astfel de problemă, îl ru­găm mult să ne vină în ajutor, scriindu-ne pe adresa revistei. Vă mulțumesc!

ANA T. – Brașov

„Sora mea suferă de artroză septică”

Sora mea are 22 de ani și suferă de artroză septică. A urmat diverse tratamente, vreme de mai mulți ani, fără vreun rezultat mulțumitor. Articulațiile tot umflate îi sunt, se plânge că o dor la mers. Vă rog, aju­tați-o cu sfaturi avizate. Am încre­dere că există măcar un leac care o va face bine. Mulțumesc!

IOANA B. – Pitești

„Nu scap de tuse, după mai multe răceli”

Dragă redacție, mă numesc Alina și am 37 de ani. Vă scriu în speranța că voi primi ajutor de la cititorii revistei. În ultimul an am tot avut răceli, cu febră și cu tuse. Tuse pe care și în acest moment o am. Am fost la doctor, dar cu toate tratamentele urmate nu-mi trece. Dacă cititorii dumneavoastră mă pot ajuta cu vreun sfat sau cu vreun tratament naturist pentru tuse sau pentru imunitate, le-aș fi tare recunoscătoare. Vă mulțu­mesc anticipat și vă urez un an minunat!

ALINA C. – Craiova

„Am o roșeață pe labele picioarelor”

Am fost diagnosticată cu purpură „în șosete”. Pe lateralele labelor picioarelor am punctulețe roșii. Am urmat tratamentul prescris, dar fără rezolvare. Am și mâncărimi mari. Doresc lă­mu­riri despre această boală și sfaturi de tratament. Mulțumesc.

LAVINIA – Deva

„Am dureri mari la ciclu”

Aș vrea să mă ajutați într-o proble­mă mai delicată. Am 24 de ani. Am fost la diverși me­dici ginecologi și într-un final am aflat că am chisturi pe ovare, mai pro­nunțate fiind pe cel stâng. Am luat Ciprinol, Betadine (ovule) și Yas­min. Nicio schim­bare, ba mai mult, se ridică alte și alte întrebări legate de niș­te simptome ciudate și supărătoa­re. Când apare menstruația, apar și niște dureri cum­plite de spate, mai ales în zona rini­chilor („ca de ferăs­trău”) și la ovare. Simptomele le am cu 3 zile îna­inte, dar când sunt la ci­clu, durerile se a­gra­vează și am fri­soane. Asta pățesc de un an. Vara tre­cută am stat în casă cu ciorapi și vestă de lână, în pat cu plapumă și pătură, și tot aveam frisoane. Singura alinare la durerea mea este câte un Nurofen forte, atât cât își face efectul. Ceea ce vreau este un răspuns sau un sfat! Pentru că nu mai suport du­rerile! Mulțumesc anti­cipat!

ELENA M. – Galați

„Am rămas cu usturimi de cap după parakeratoză”

Dragi cititori, vă rog să-mi dați și mie un sfat. În urmă cu doi ani, mi-au apărut pe pielea capului niște bubițe și mi-au căzut smocuri întregi de păr. Am fost la medic și mi s-a pus diagnosticul para­keratoză. Mi-a fost prescris un unguent și bubi­țele au trecut, părul mi-a crescut din nou, dar cum ating scalpul în acel loc, mă doare și mă ustură. Ce tratament aș putea să fac? Cu mulțumiri,

ANCA V. – București

„Fiica mea este anorexică și are doar 41 de kg”

Vă scriu cu speranța că mă veți învăța cum să-mi ajut fiica, în vârstă de 19 de ani, care a fost diag­nosticată cu anore­xie. Am consultat, în mai multe rânduri, mai mulți medici, dar nu am ajuns la niciun rezultat. Refuză tra­tamentul și dialogul cu medicii. Are doar 41 de kilograme, la 1,75 m și tot i se pare că e grasă. Îi rog pe părinții care s-au confrun­tat cu această si­tuație să-mi spună cum au reușit să-și vindece copiii. Vă mulțumesc și vă doresc sănă­tate.

OANA S. – București

„Cum pot scăpa de ulcer și de dischinezie biliară?”

Vă cer și eu ajutorul, pentru că am mare încredere în remediile naturiste publicate în re­vista dvs. Sufăr de mulți ani de ulcer și de dischi­nezie biliară. Am nevoie de sfaturi și tratamente naturiste, pentru că am urmat tratamentele alo­pate prescrise de medici, dar ca rezultat, am avut doar o scurtă ameliorare a sufe­rinței. Cum pot scăpa de ulcer, odată pentru tot­deauna? Vă mul­țumesc și aștept recomandările citi­torilor, dar și pe cele ale spe­cialiștilor care vor binevoi să-mi răspundă.

MIRCEA J. – Brăila

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian