Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru RADU P. – Bocșa, F. AS nr. 1458: „Am un țiuit în urechi, în special noaptea”

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

Acufenele sau tinitus (vâjâituri sau țiuituri) sunt senzații sonore, care nu-și găsesc ori­ginea într-o sursă de sunet exteri­oară pacientului. Acufenele de care suferiți dvs. au o etiologie neurosen­zorială, fiind percepute drept sunete continue sau intermitente, egale sau pulsatile, vâjâit, țiuit, foșnet, șuierat etc. Adesea sunt însoțite de hipoacuzie neuro­senzorială (slăbirea auzului), vertij, tulburări de echilibru, grețuri, vărsături și transpirații. Stre­sul, hipertensiunea arterială, insuficiența circula­torie vertebro-bazilară, diabetul zaharat sau expu­nerea la zgomot și intem­perii, pot fi cauza sau fac­torul favo­rizant în declan­șarea acufe­nelor și tulbu­rărilor de echi­libru. Hiper­tonia muscula­turii cefei, pre­zentă în spon­diloza cervi­cală, modifică și ea acti­vitatea spontană a căilor ner­voase de la nivelul ganglio­nilor spinali cervi­cali către nucleii auditivi, cu apa­riția de vertij, hipoacu­zie, acu­fene, cefalee. Cu tra­tament, prog­nos­ticul vinde­cării acu­fenelor este bun (dispariția sau ate­nuarea zgomotelor), însă fără tra­tament, cu cât perioada de evoluție a unui zgomot otic este mai lungă, cu atât este mai puțin posibil ca acesta să dispară. Trata­mentul tini­tusului este complex, adesea indivi­dualizat și se poate schematiza astfel: exer­ciții fizice, aplicații locale calde (lumina infraroșie tip Solux), unde scurte, masaj cervical. Terapia medicamentoasă constă în perfuzii cu lidocaină, vitaminele B1 și B6, mezoterapie cu Ge­ro­vital H3, administrare orală de Ginkgo Biloba și Passiflora sau Valeriană (2 x 1 tabletă/zi).

Este utilă aromoterapia cu efect sedativ, seara, la culcare, cu „Ocnasept” spray (aerosol salin, 100% natural, cu extract din lavandă, busuioc, mentă, mușețel). „Ocnasept” poate fi comandat la tel 0722/20.27.36, tel: 0722/73.52.72 sau e-mail: [email protected]

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Fetița mea are giardia” (Pentru ANTONIA – Sibiu, F. AS nr.1500)

Ion Bobaru

De obicei, giardia cedează la cele două medi­camente menționate de dumnea­voastră. O cauză pentru nereușita tratamentului poate fi nerespectarea schemei de tratament. Ea presupune și tratamentul persoanelor care sunt în apropierea fetiței: părinți, frați, bunici, bonă etc. Ca terapie inte­grativă la medicația alopată, vă re­co­­mand ceaiul din scoarță de liliac. Dacă sunteți interesată de acest preparat, puteți face comandă la telefon sau e-mail. Expedierea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs, la pri­mi­rea coletului. La livrare, vă trimitem și modul de preparare și administrare a ceaiului.

„Fiica mea are colită cronică și elimină involuntar gaze” (Răspuns pentru CAMELIA, F. AS nr. 1501)

Simptomele prezentate de dvs. pot apărea și în cazul unei insuficiențe biliare sau pancreatice. Se vor evita mâncărurile „grele”care se digeră greu. Pentru colita cronică, la farmacia Faltis preparăm, în funcție de consistența scaunului, un Praf colo­nic cu substanțe antispastice, absorbante, „spărgă­tori” de gaze, ulei volatil de roiniță. Acest praf nu în­locuiește medicația clasică recomandată de medicii curanți. Dacă sunteți interesată de trata­men­tul nostru, puteți face comandă la telefon sau e-mail. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs la primirea coletului.

Dr. IRINA SPUDERCA – medic specialist MF, competență Ultrasonografie generală și consultații cu biorezonanță, Clinica Armonia Center București, tel. 0723/51.07.37

„Caut un remediu naturist pentru boala Crohn” (Răspuns SILVIA D. – București, F. AS 1495)

Boala Crohn apare ca rezultat al unor inflamații la nivelul mu­coasei intestinale și are totodată și o componentă autoimună. Regi­mul alimentar reprezintă un ele­ment important de care trebuie ținut cont în terapia acestei boli. Deși afecțiunea în sine nu are vindecare, totuși se poate ajunge, prin corectarea stilului de viață, la perioade lungi de acalmie. Pentru a nu se ajunge la obstrucții deter­mi­nate de îngustarea intestinului prin fibrozare este necesară men­ținerea în echilibru a inflamațiilor. Iată de ce, anumite alimente se vor exclude pe viață: făina albă de grâu, zahărul, anumite lactate. Totodată, trebuie urmărite și notate acele alimente ce nu sunt tolerate. Este vorba despre cele care, dacă sunt introduse în ali­mentație, modifică tranzitul intestinal, astfel încât apar crampe, diaree și chiar sângerări.

În cazul acestui diagnostic, importante sunt enzimele care trebuie să însoțească alimentele, pentru a asigura digestia optimă. Scopul regimului și terapiei naturale constă în scăderea inflama­țiilor la nivelul mucoaselor. În acest caz, foarte importante sunt probioti­cele. Acestea au capacitatea de a cu­răța mucoasele și de scădere a răs­punsului autoimun. Există studii care arată că im­portantă în păstrarea unui tranzit corect este și vita­mina D.    În cazul acestei afecțiuni este necesar ca vitamina D să nu fie administrată în formă uleioasă. Se recomandă și o hidratare foarte bună.    În funcție de simptome și de stadiul bolii, este bine de stabilit, împreună cu medicul, în ce procent este posibilă o terapie doar prin regim alimentar sau este necesară și o medicație corespunzătoare stadiului bolii. De exemplu, în situații cu sângerare, este absolut obligatoriu să fie introdusă medicația, până când se cicatrizează leziunea și dispar sângerările.

Pentru mai multe detalii dar și pentru un plan nutrițional complet, mă puteți contacta la numărul de telefon 0723/51.07.37.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Cum pot scăpa de ulcer și de dischinezie biliară?” (Răspuns pentru MIRCEA J. – Brăila, F. AS nr. 1502)

Ionel Sîntimbrean, fost deținut politic la Pitești, după eliberare, toată viața, a fost hrănit cu supe stre­curate și mâncare pasată. Avea melenă, ciroză, etc. L-am găsit în comă, îi curgea sânge pe ochi și pe urechi. Argila l-a vindecat complet de toate afec­țiunile; după o lună, a dansat la nunta unei nepoate toată noaptea și a mâncat din toate felurile puse pe masă.

Argila ALGO are efect bacteri­cid, antiseptic, cicatrizant, este pan­sa­mentul gastric ideal. Vă recomand să consumați 200 g argilă/zi, timp de 2 luni. Pentru refacerea florei intesti­nale, vă recomand un probiotic de calitate, de la firma Doterra (tel. 0740/59.18.74). Antibioticele pe care le luați tre­buie să fie înlocuite cu uleiul esențial de oregano, despre care am aflat din paginile revistei „Formula AS”. Garanția de vindecare este 100%, dar ținând cont de calitatea execrabilă a alimentelor, care conțin și antibiotice, 3 linguri cu argilă/zi, fără pau­ze, e ga­ran­ția unei sănătăți pe termen lung.

Pentru detalii mă puteți contacta la tel. 0788/23.38.73.

„Sora mea are doi noduli pe pancreas și e suspectă de cancer” (Răspuns pentru L.T. – Iași, F. AS nr. 1501)

Am o pacientă în SUA, care în urmă cu 15 ani a avut metastaze pe mai multe organe interne. Nu a suportat a treia ședință de chimioterapie și a ape­lat la o varianta naturistă: dieta fără proteină ani­mală și 200 g de argilă ALGO/zi. În 6 luni a fost complet vindecată. Proteina animală hrănește celu­lele canceroase. În lipsa acesteia, celulele canceroa­se mor de foame și argila le elimină. Este și acum perfect sănătoasă și arată cu 10 ani mai tânără.

Pentru argilă și alte sfaturi, vă rog să mă con­tactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Sufăr de gastrită atrofică cronică” (Răspuns pentru COSTEL – Iaşi, F. AS nr. 1457)

Luaţi seara, înainte de culcare, o lingură de ar­gi­lă pudră (de la firma Algo sau Favisan), împreună cu o linguriţă de Propolis glicolic, concentrație 40%. Înlocuiţi masa de seară cu 2-3 pahare de apă plată caldă sau ceai gastric cald și neîndulcit.

„După vărsatul de vânt, am dureri musculare” (Răspuns pentru ADRIAN C., F. AS nr. 1457)

Folosiţi intern ceai de Mentă, o cană de 3-4 ori pe zi, iar extern, preparaţi circa 250 ml de ceai triplu concentrat, tot din frunze de Mentă, în care, după ce-l strecuraţi, adăugaţi 2 linguri de Sulfat de Magneziu (sare amară) cu care vă masaţi în zonele musculare dureroase dimineaţa şi seara, eventual o dată şi peste zi, sau la nevoie, dacă durerile sunt ocazionale. Dacă această metodă nu aduce rezul­tatul dorit, contactaţi-mă.

„Sufăr de BPOC, cu capacitate respiratorie de 30%” (Răspuns pentru CORNELIA P. – Bucureşti, F. AS nr. 1457)

Trimiteţi-mi numele, adresa de poştă şi un nr. de telefon şi vă trimit gratuit un „Sirop Expecto­rant” preparat de mine, din componente naturiste, util pentru suferinţa dvs. respiratorie.

„Îmi lăcrimează ochii la lumină” (Răspuns pentru CORNEL – Braşov, F. AS nr. 1482)

Folosiţi un extract apos de Propolis, numit „Hi­drolat de Propolis”, din care vă admi­nistraţi o picătură de 3 ori pe zi, în am­bii ochi. Atenţie! La contactul soluţiei cu mucoasa oculară, o să simţiţi o oarece formă de usturime care dispare în câteva secunde de la administrare. Dacă nu găsiţi preparatul prin maga­zinele naturiste din Braşov, contactaţi-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian