Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Se poate scăpa definitiv de herpes simplex?” (Răspuns pentru PARASCHIV T., F. AS nr. 1451)

Foto: Shutterstock

Herpesul este o boală nevin­de­ca­bilă. Totuși, pot să vă indic un re­me­diu care vă va ajuta în com­baterea simp­­tomelor ne­plă­cute aso­ciate acestei boli. De la cele din­tâi sem­ne că ar urma să apară o nouă erup­­ție (mân­cărime, arsuri lo­cale), tamponați ime­diat locul cu tinc­tură de propolis, procu­rată de la ma­ga­zinele „Api­cola”. Vă pot spu­ne din proprie ex­pe­riență că o sin­gură apli­cație a tincturii oprește pe loc evo­luția erup­ției. Us­tu­ră pu­țin imediat după aplicare, dar re­zul­tatul es­te ga­ran­tat. Erupția nu se mai produce și jena locală dispare ime­diat.

E. M. – Slatina

„Caut un remediu pentru diaree cronică” (Răspuns pentru BARBU S. – București, F. AS nr. 1452)

Se bea ceai de ștevie sălbatică sau mă­ceșul-calului – 1 lingură de plantă la 250 ml apă (infuzie), de trei ori pe zi, înainte de mese. Dieta ali­men­tară este foarte importantă: totul fiert – supă de legume cu mult mor­cov (totul pasat), zeamă și orez fiert, la discreție. Tre­buie fă­cu­tă o coprocultură, să nu aveți dia­ree de la un mi­crob sau sal­monela.

* Se pun comprese calde pe ab­do­men și se bea ceai de men­tă cu melisă, în loc de apă. Sănătate!

PETRU V. – Brașov

„Am candidoză bucală” (Răspuns pentru ANCA – București, F. AS nr. 1458)

Pentru rezolvarea problemei dvs., urmați tra­ta­mentul de mai jos, care are puternice efecte anti­candidozice și vă va ajuta să vă repuneți or­ganismul în parametrii nor­mali de func­țio­nare.

* Proposept (de la Apicola) – sugeți de trei ori pe zi câte un comprimat; după ce l-ați terminat, nu mâncați și nu beți ni­mic timp de jumătate de oră.

* Tinctură de Echi­nacea (tot de la Apicola sau magazinele de pro­duse na­turale) – 10 zile, de trei ori pe zi, câte 30 pi­cături înainte de me­se, și încă 20 de zile, de două ori (di­mi­neața și seara) câte 30 picături, înainte de mese.

* Ar­gilă (de la magazinele de produse naturale) timp de o lu­nă – câte o linguriță pe zi, dimineața, cu jumătate de oră îna­inte de masă. Ar­gila trebuie pusă de cu seara în pu­țină apă, într-un vas de sticlă sau por­țelan; dimineața, o veți agi­ta puțin și o veți bea pe toată; dacă rămâne un rest în pahar, mai adăugați puțină apă și beți tot.

* Apă de gură „Floral” (de la Apicola) diluată în ceai de găl­be­nele; faceți gargară și vă clătiți gura de mai multe ori pe zi.

* Consumați cât mai multe fructe și le­gu­me proaspete, nu fu­mați, nu consumați produse ali­men­tare care conțin subs­tan­țe chimice sintetice (coloranți, aro­matizanți, con­ser­vanți etc. – în general „E”-uri).

CRISTINA A.

„Am fost diagnosticată cu polimialgii și osteoporoză” (Răspuns pentru MIRELA – Craiova, F. AS nr. 1478)

Răspunsul meu se referă la osteoporoză – o boală a oaselor fragile, o boală groaz­nică, schilo­di­toare și chinuitoare. Această maladie cauzează o slăbire gravă a oaselor, ducând la pier­derea masei osoase de până la 30-40%. Mai multe fe­mei mor din cauza fracturilor legate de osteo­poroză de­cât de cancer mamar, uterin și de col la un loc. Femeile cele mai predispuse la osteoporoză sunt cele care nu fac exer­ciții fizice, sunt mici de statură, au boli de rinichi, fu­mează și beau alcool, folosesc steroizi sau medicamente pen­tru tiroidă. Pentru cei care su­feră de fractură de șold, par­tea cea mai traumati­zantă este pierderea in­de­pen­denței. Cauza majoră este alimentația fără crudități și lipsa mișcării. Obiceiurile noastre alimentare duc, du­pă 40-50 de ani, la probleme mari de sănătate. Medicii au hotă­rât că femeile trecute de menopauză trebuie să facă tra­tament cu estrogen pentru prevenirea deteriorării oa­selor, dar estrogenul nu poate să înlocuiască țesu­tul osos care s-a pierdut deja înaintea tratamentului. Creșterea artificială a nivelului de estrogen la fe­meile trecute de menopauză este împotriva naturii. Aceasta poate duce la hipertensiune, coagularea anormală a sângelui, cancer, boli de ficat și de ve­zică biliară. În schimb, progesteronul extras din plan­te are un rol vital și unic în tratarea os­te­o­poro­zei. El poate remedia cantitatea de țesut osos pier­du­tă. O plantă tânără, puternică, poate da mai multă să­nă­tate decât 10 farmacii la un loc. Căutați în far­macii naturiste comprimate cu progesteron natural. Nu­mai că eu vă propun să aveți o altfel de alimen­tație: o ali­men­tație na­turistă, bogată în enzime și calciu. Aceasta vin­decă orice boală și dă putere organismului. Cel mai la în­demână produs bogat în calciu este laptele, dar nu lapte pasteurizat sau fiert. Consumați zilnic lapte crud și veți simți o schim­bare în bine a stării dvs. de sănătate. (Pen­tru un om cu o alimentație normală, suplimentele de cal­ciu nu protejează împotriva osteoporozei. Persoanele tre­cute de menopauză nu asimilează decât 4% dintr-o doză nor­mală de carbonat de calciu. Oamenii sănă­toși ab­sorb 22%.) Borul este un alt element esențial în lupta îm­­po­triva osteoporozei. Ajută organismul să rețină cal­ciul din ali­mente și crește nivelul de es­trogen natural. Le­gumele crude, algele, nucile, me­rele și strugurii, toate con­țin bor. Și vitamina D este necesară pentru absorbția cal­ciului. De­­ficiența de vitamina D poate duce la pierderi grave de țe­sut osos. Magneziul și borul pot influența în mod na­tural nivelul de vitamină D din or­ga­nism. Re­nun­țați la tot ce este gă­tit și vă veți vindeca cu siguranță.

S. B. – București

„Am mâncărimi în zona anală și mi se exfoliază pielea” (Răspuns pentru VALI – București, F. AS nr. 1497)

1. De multe ori, leacurile cele mai simple sunt și cele mai efici­ente. Vă recomand să vă spălați de două-trei ori pe zi cu ceai concen­trat de pelin (dimineața și seara). Re­nunțați la orice săpun în favoa­rea ceaiului. În scurt timp, veți observa rezultatul. Multă sănă­tate!

AURA O. – Brăila

2. Am suferit de prurit în zona anală și un medic mi-a prescris 1 tabletă de Claritine zilnic, iar ca unguent, Ni­do­flor. M-am vindecat după 10 zile de tratament. Sunt mulți ani de atunci și nu am mai avut probleme. Multă să­nă­tate!

ELENA T. – București

„Am varice și nu mă pot opera” (Răspuns pentru DRAGOȘ L. – Hunedoara, F. AS nr. 1498)

Stimate domn, vă re­comand un produs care con­ține hirudină (o substanță izo­lată din saliva lipi­to­rilor) care împiedică for­marea chea­gurilor, are efect anal­gezic și de dilatare a ca­pi­la­re­lor arteriale, exer­citând un efect complex asupra venelor va­ri­coase. Produsul se numește Vein­ca­re. Multă sănătate.

DORIN D. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian