Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de panarițiu” (Răspuns pentru M. M. – Pitești, F. AS nr. 1184)

Foto: Shutterstock

Vă recomand o rețetă care în cazul meu a avut efect. Se ia un litru de apă, care se lasă să cloco­tească, apoi se lasă să se răcească. Se dizolvă în apă 8 tablete de Cloramină. Cu această soluție se ban­dajează degetele afectate, ținându-se bandajul umed cât mai mult. Se vindecă după câteva zile, o săp­tămână, în funcție de cât de avansat este pana­rițiul. Cert este că nu mai rămân semne (eu având 1/2 din unghie scoasă prin operație chirurgicală, iar acum nici nu se vede vreun semn). Sper să vă fie de ajutor!

GETA – București

„Vă rog să mă ajutați! Sufăr de schizofrenie” (Răspuns pentru L. R. – București, F. AS nr. 1465)

Vă scriu cu emoții, pentru că și eu am suferit de aceeași boală, în urmă cu 14 ani, și datorită bună­tății Domnului Dumnezeu, m-am vindecat. Șansa mea a fost să întâlnesc o doctoriță care trata pe cale naturală, și de la început îți spun că te poți vindeca, dacă vei avea voință, credință și dacă vei persevera. Am făcut tratamentul și am vegheat cu grijă „să scap” de tot ce slăbește sistemul nervos (m-am pre­dat Marelui Medic, Domnul Iisus): neliniște, ură, răutate, mânie, ceartă, clevetire. Mă rog Domnului să-ți dea tărie și curaj, pentru că eu am fost mai rău decât tine: îmi tremurau amândouă mâinile și piciorul stâng, nu pu­team să stau în picioare decât câ­teva minute.

Iată tratamentul:

* Cura de sucuri: 500 ml suc de morcov, 300 ml suc de țelină, 150 ml suc de varză albă crudă, 90 ml suc de castravete, 90 ml suc de păstârnac (rădăcină), 60 ml suc de pătrunjel (rădăcină), 30 ml suc de gulie, 30 ml suc de salată, 50 ml suc de sfeclă roșie, 250 ml suc de mere, 30 ml suc de cartofi. Sucul de sfeclă nu se amestecă cu cele­lalte, se bea singur sau cu morcov. Cel mai important suc pentru tine este cel de țelină (care în­tă­rește sistemul nervos) și cel de păstârnac, care ajută în tul­burările mintale. Cantitățile de mai sus sunt necesare pentru o zi. Cura durează 2 luni.

* Cura cu boabe de ienu­păr. Durata curei este de 23 de zile. Boabele se mestecă și se înghit. În prima zi se iau 4 boa­be, a doua zi, 5 boabe, iar apoi zilnic se crește doza cu câte o boabă până în a 12-a zi, când se iau 15 boabe, iar din a 13-a zi se scade cu câte o boabă zilnic, până se ajunge la 4 boabe în a 23-a zi.

* Suc de orz verde, 3 pahare pe zi.

* În loc de medicamente, se folosește următo­rul ceai: 20 g coada-calului, 20 g urzică, 20 g coa­da-șoricelului, 20 g salvie, 10 g ienupăr, 10 g pelin, 20 g tătăneasă. Se amestecă toate plantele și din amestec se ia o linguriță și se infuzează în 250 ml apă clocotită. Se beau trei căni pe zi. Se adaugă bitter suedez, 1 linguriță la cană.

* Ceai de coji de mere. Cojile de mere (se pot folosi și uscate) se fierb 3-5 minute (o linguriță cu vârf de coji la 250 ml apă). Se beau 3 căni pe zi.

* Polen, câte 4 lingurițe dimineața și la prânz.

În timpul tratamentului, n-am consumat carne, cafea, alcool, oțet, zahăr, murături, pâine albă (am înlocuit-o cu graham), iar în loc de zahăr – miere.

Iată ce am mâncat:

* Dimineața: am ras 3-4 mere pe răzătoare și conținutul l-am amestecat cu tărâțe (5-6 linguri) peste care am pus 5-6 nuci pisate și miere.

* La prânz: am făcut salată din crudități (mor­cov, țelină, varză, păstârnac, ceapă, andive, roșii, ardei – în funcție de sezon). Salata am mâncat-o cu grâu încolțit și, uneori, cu brânză de vaci proaspătă, făcută în casă.

* Seara – fructe sau salată de fructe, brânză de vaci cu smântână (nu se folosește unt), lapte prins amestecat cu tărâțe de grâu. Dacă vei reuși să consumi tărâțe de grâu, zi de zi, cu siguranță vei învinge boala (conțin tot complexul de vitamine din gama B). Eu m-am simțit mai bine după trei săptă­mâni, și deși greutățile nu m-au ocolit, n-am mai făcut recădere, slavă Domnului!

ICA – Slobozia

„De doi ani sufăr de conjunctivită” (Răspuns pentru MARIA S. – București, F. AS nr. 1501)

Stimată doamnă, suferința ochilor beneficiază de multe rețete naturiste. Vă voi recomanda câteva, eficiente și ușor de aplicat.

* Spălături cu: albăstrele, fenicul, gălbenele, pătlagină, traista-ciobanului, silur, sulfină, soc. Se fac infuzii și, după strecurare, se vor aplica com­prese sau se fac băi oculare.

* Apiterapie    – miere polifloră diluată cu apă dis­ti­lată în proporție 1:1 (comprese sau chiar spă­lături, de 3 ori pe zi).

Este absolut nevoie ca în timpul tratamentului, pentru o mai rapidă vindecare, să luați mai multe vitamine.

* Sucurile de morcovi, pătrunjel, salată, spanac, ceapă sunt de neînlocuit și vor favoriza o vindecare mai rapidă.

* Ceapa, usturoiul, țelina, consumate în canti­tăți mari, vă întăresc imunitatea.

* Medicina chineză propune ca remediu suplimentar masarea lobului urechii, zilnic, 5 minute, precum și umblatul desculț pe pie­triș mărunt.

Rămâne să alegeți dvs. ce re­medii doriți să folosiți.

EUGEN G. – Alba Iulia

„Caut un tratament naturist pentru polipi pe colon” (Răspuns pentru DUMITRU M. – Arad, F. AS nr. 1508)

Sunt punguțe de mucoasă care ies prin orificii de mici dimensiuni, din peretele colo­nu­lui. Pre­zența mai multor di­verticuli este denumită diverti­culoză, o boală care apare de obicei la vârste medii, după 40 de ani. O dietă bogată în fibre va ameliora simptomele și va împiedica progresia bolii, însă nu va face să dispară diverti­culii/polipii existenți. Trebuie consumate preponderent alimen­tele bogate în fibre (ca de exemplu tărâțe de cereale), pâine integrală, pește, fructe. De cele mai multe ori, diverticulita ușoa­ră poate fi tratată cu antibiotice și dietă (fără carne prăjită, brânzeturi fermentate, grăsimi, bău­turi acidulate, cafea). Tratamentul constă în: Ibutin 300 mg, 1 capsulă de 2 ori pe zi, 14 zile; Normix 200 mg, 2 capsule la 8 ore, 7 zile; Eubiotic (sau orice alt protector al florei intesti­nale), 1 capsulă dimineața. Tratamentul se repetă trimestrial, până la dispariția diverticulilor/ polipi­lor. Ca adjuvant al rezolvării acestei probleme se pot utiliza și urmă­toarele: Intern: se bea ceai de coada-calului, coa­da-șoricelului, pătlagină, urzică și gălbenele – 1 linguriță de amestec la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni. Clisme: în fiecare zi, cu ceai de urzică sau pătlagină.

Vă doresc sănătate!

MANUELA R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian