Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fratele meu are mari probleme cu spatele” (Răspuns pentru ELENA, F. AS nr. 1127)

Foto: Shutterstock

Dacă fratele dvs. nu are leziuni ale coloanei vertebrale, adresați-vă unui kinetoterapeut și solicitați câteva ședinte de elongații ale coloanei vertebrale, combinate cu tratament chiropractic. Ca unguent pentru masarea zonei dureroase, folosiți o pulbere de ardei iute combinată cu ulei de măsline, obținut prin presare la rece. Rezultate­le benefice ale acestui tratament apar în maximum două săptămâni. Vă doresc multă sănătate!

SANDU – Bacău

„La doar 23 de ani, am monturi dureroase” (Răspuns pentru DIANA, F. AS nr. 1318)

Foarte eficient este tratamentul cu Extract de muguri de plop. Eu i-am constatat efectul pe propria-mi piele, urmând tratamentul pentru alte afecțiuni. Eu am folosit tinctura (intern: tratamen­tul re­co­mandat pentru gută și reumatism).

A.G. – Piatra-Neamț

„Există vreun leac pentru blefarospasm?” (Răspuns pentru EUGEN R. – Brăila, F. AS nr. 1509)

* Magneziul este un mineral esențial pentru buna funcționare a mușchilor și ner­vilor. În com­binație cu calciul, acționează ca un tranchilizant (calmant) natural. Acționează în prezența calciului, fosforului, vi­ta­minei A.

Carența de magneziu în or­ganism provoacă carența de vita­mine B1, B2, B6, ducând până la convulsii și, totodată, provoacă contracția, zba­terea pleoapelor, respectiv blefarospasmul.

* MagneB6 (magneziu+B6), conform prospec­tului.

* „Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu”, Doppel Herz, 1 tabletă pe zi.

* „Multivitamine cu mul­timinerale”, Vita Max, 1 ta­bletă pe zi (se reia în fiecare primăvară și toamnă), conține 23 vitamine și minerale.

* B complex, 1 tabletă/zi.

* Tinctură din muguri de plop – 10 picături în 1/2 pa­har cu apă; tinctură de sună­toare, la fel.

* Alimentație 50-60% pe bază de legume și fructe proaspete, se exclud mezelurile, carnea grasă, prăjită, afumată, sucurile carbogazoase, tot ce conține coloranți, E-uri.

Sănătate multă!

MARIANA M.

(Răspuns valabil și pentru TATIANA – Bucu­rești, „Sufăr de blefarospasm”, F. AS nr. 1518)

„Transpir abundent, mai ales noaptea” (Răspuns pentru P. P. – Tulcea, F. AS nr. 1520)

Faceți analizele pentru diabet, analizele de laborator pentru Giardia (lamblii), paraziți intes­tinali. Analizele de sânge pun în evidență prezența toxinelor în organism ca urmare a prezenței para­ziților intestinali (euzinofile mărite).

* Carența calciului provoacă transpirație abun­dentă. Calciul acționează în prezența mag­neziului, fierului, fosforului, a vitaminelor D3 (!), E, A, C. Iodul controlează metabolismul, zincul și seleniul, acidul folic, vitaminele B1-B12 au rol deosebit. Mineralele și vitaminele nu acționează decât sinergic – împreună.

* „Multiminerale cu multivitamine”, Vita Max; Centrum etc. (primăvara și toamna), 1 tabletă pe zi, sau Hri Vitalion – 2 tablete pe zi.

* Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu, Doppel Herz, 1 tabletă pe zi.

* „Acid folic +    B1 + B2 + B3 + B5 + B6 + B7 + B9 + B12”, Doppel Herz, 1 tabletă pe zi.

* B12 injectabil – 2 fiole a 50 mcg (total 100 mcg) o singură injecție nedureroasă în mușchi, o dată pe lună, până la sfârșitul veții. Carența de B1 se resimte timp de 5 ani, provocând o depreciere a sănătății, inclusiv la nivel neurologic. În pre­zența acidului folic regenerează tot organismul. Nu are contraindicații.

* Frunzele de nuc (conțin iod) au un efect benefic. Puneți frunze de nuc într-o husă pentru pernă, sub cearceaf; aerisiți bine camera; folosiți lenjerie intimă și pentru pat numai din bumbac (etichetă 80-100% bumbac).

* Pentru ceai, folosiți frun­zele de nuc treptat, la început în doze moderate. Se amestecă 40 g frunze de nuc, 40 g coada-calului, 10 g frunze de salvie și se face ceai din 1 linguriță de plante la 250 ml apă fierbinte.

* Contra transpirației abun­dente nocturne: 20 g salvie, 20 g crețișoară, 20 g coada-calului. Se amestecă plantele, 2 lingurițe cu vârf la 250 ml apă fierbinte. Ceaiurile se beau 1-3 căni pe zi, timp de o săptămână și în conti­nuare, la nevoie. Puneți 2 cui­șoare și un vârf de scorți­șoară.

* Un pumn de frunze proaspete de nuc (sau o lingură de frunze uscate) + 200 ml apă se fierb la foc domol, până scade compo­ziția la 1/2. Se pune o lingură de miere. Timp de o săptă­mână se beau 100 ml pe zi. Contraindicații: diabet, hiper­tiroidie, ulcer duodenal (Bi­blioteca F. AS, 2012).

* Băi călduțe (apa să ajungă până la nivelul inimii, nu mai sus) cu frunze de nuc / coajă de stejar / busuioc / salvie / 2 căni cu sare io­dată / săculeț cu tărâțe. După baie îmbrăcați un halat, fără să vă șter­geți, și stați așa timp de o oră. Plan­tele se pot folosi în amestec, în prealabil sub forma unui ceai concentrat, care se pune în apa pentru baia cu plante.

* Peste zi și înainte de cul­care, pudrați corpul cu bicar­bonat de sodiu și pudră de talc, în părți egale.

* Dietă 50-60% cu vege­tale (fără mezeluri), legume și fructe, semințe de floarea-soa­relui, do­vleac.

Multă sănătate!

M. M.

„Sufăr de diverticuloză sigmoidiană” (Răspuns pentru MARIA R. – București, F. AS nr. 1521)

Stimată doamnă, aceeași boală o am și eu, și mă descurc cu ea, la vârsta de 83 de ani. Folosiți cu încredere produsul natural pentru constipație „Colon­help”, de la firma Zenyth, pe care îl găsiți la magazinele naturiste. Pe cutie aveți toate instruc­țiunile de folosire. Eu consum 2 lingurițe pe zi, amestecate cu apă, ceai, iaurt, cât cuprinde într-o căniță de cafea, dimineața. Toată ziua con­sum 2 litri apă, ceai și fac multă mișcare, gim­nas­tică. Multă sănătate!

MARIA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian