Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Mă zbat pentru ca fetele mele să-și termine școala și să-și facă un rost”

Stimată doamnă director Sânziana Pop,

Prin bunăvoința unei vecine, în urmă cu ceva timp am citit ziarul dumneavoastră și am rămas impresionată de câți oameni ați ajutat. Cele aflate îmi dau curaj să vin și eu în fața dumneavoastră, sperând că îmi veți întinde o mână de ajutor.

Mă numesc Tucă Cornelia, am 43 de ani, sunt din județul Teleorman, comuna Scurtu-Mare, sat Va­lea Poștei și sunt mama a trei fete (Tucă Gea­nina Maria – 16 ani, Tucă Adina Ioana – 15 ani, Tu­că Maria – 6 ani). Din nefericire, fetița cea mică a fost diagnosticată cu epilepsie. Din cauza acestui lucru, nu pot merge la muncă, deoarece medicul mi-a recomandat să o supraveghez în permanență, pentru că face crize dese. Venitul nostru lunar este de 1300 lei, constând din ajutorul social și alo­cațiile copiilor. Din banii aceștia plătesc micro­buzul fetelor mai mari, care sunt eleve la liceu în oraș și fac naveta zilnic. Practic, plătesc 600 lei microbuzul pentru școală, iar restul banilor se duc pe cheltuielile curente din casă. Soțul meu merge la muncă prin sat cu ziua, ca să ne putem descurca cât de cât, pentru a trăi de pe o zi pe alta. Mă zbat să le ofer fetelor mele o viață mai ușoară, să-și termine școala și să-și facă un rost.

Vă mulțumesc că ați avut răbdare să-mi citiți scrisoarea, și cu speranță că îmi veți fi alături, bunul Dumnezeu să vă lumineze pașii, să vă ocrotească și să vă sprijine în tot ceea ce faceți. Vă mulțumesc din suflet!

TUCĂ CORNELIA – sat Valea Poștei, comuna Scurtu Mare, jud. Teleorman, cod 147326

„Am fost operat la intestine, iar Covidul mi-a atacat plămânii”

Mult stimată dnă Sânziana Pop,

Subsemnatul Vasiluță Gh. Alexandru, domi­ciliat în municipiul Botoșani, aflându-mă în cel mai greu moment din viața mea, cu respect supun atenției dvs. această cerere de ajutor financiar, necesar pentru achitarea medicamentelor pre­scri­se după o operație suportată recent. Medica­men­tele sunt enorm de scumpe și de ele depinde viața mea. Împins de strâmtorile sorții, am îndrăznit să bat la ușa frăției dintre oameni pentru un modest ajutor bănesc. Sunt un om bolnav, fără nici un venit, trăiesc din pen­sia tatălui meu, în vârstă de 81 de ani. Am fost operat la anus, și de ocluzie in­testinală, peste care s-a supra­pus o infecție cu Co­vid care mi-a atacat plă­mânii. Cunos­cuții, pri­etenii și pu­ținele rude pe care le avem sunt și ele fără ve­nituri mari, nu ne pot ajuta cu nimic, în concluzie suntem lipsiți de orice sprijin. În completarea solicitării mele, ane­xez copii xerox după scrisoarea medicală eliberată în urma intervenției chirurgicale și documente dove­ditoare pentru tatăl meu. Suma trebuitoare este de 3000 lei, care pot fi depuși în contul meu, la Banca Tran­silvania, RO63BTRLRONCRT0430559601, titu­lar VASILUȚĂ ALEXANDRU.

Mulțumiri anticipate pentru înțelegere și bună­tate. Vă doresc din toată inima realizări deo­sebite profesionale și familiale. Doamne ajută! Cu deo­sebită stimă,

VASILUȚĂ GH. ALEXANDRU – str. Colonel Victor Tomoroveanu nr. 8, bl. 10, sc. C, ap. 1, parter, Botoșani, jud. Botoșani, cod 710076

„Am 83 de ani și m-am prăbușit în necazuri”

Stimată redacție și mult îndrăgita noastră doamnă directoare,

Mă numesc Chirilă Aspazia și sunt o fidelă ci­titoare a revistei „Formula AS”, la care sunt abo­nată. Am mai fost ajutată de dvs. și v-am mulțumit prin scrisori. Dar sunt o femeie bolnavă, în vârstă de 83 de ani, și m-am prăbușit în necazuri. Ame­țesc, îmi pierd echilibrul și cad mereu. Ultima oară mi-am rupt mâna dreaptă. Doctorul neurolog spu­ne că am ASC și nu are ce să-mi facă. Am 5 opera­ții, sunt un om handicapat, dar fără acte… O bună parte din banii de la pensie îi dau pe medicamente. Dar asta nu ar fi o problemă, dacă din puținul ce îmi rămâne nu ar trebui să-i dau și fiului meu, Cor­neliu, care este bolnav psihic.

Atașez acestei scrisori actele necesare, pentru amândoi. Fie ca mila dvs. să ne dea o cât de mică speranță pentru viitor.

Vă mulțumim anticipat și bunul Dumnezeu să vă ocrotească! Cu multă dragoste,

CHIRILĂ ASPAZIA – Aleea Unirii nr. 2B, bl. B3, Sc. B, et. 3, ap. 25, Botoșani, jud. Botoșani, cod 710222

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian