Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Din cauza nervului sciatic lezat, îmi amorțește călcâiul”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, de câțiva ani am probleme cu coloana, dureri suportabile, de la statul la calculator, dar la începutul anului trecut am avut o criză foarte puternică, cu o hernie de disc mare, L5-S1, ce m-a dus în pragul operației. Am refuzat acest lucru și în câteva luni, prin fizio- și kineto­terapie, am reușit să mă pun pe picioare și să-mi reiau viața (aproape) obișnuită.

Problema pe care nu am reușit s-o rezolv este dată de nervul sciatic din piciorul drept. În timpul acelei crize, a avut loc o compresie a nervului, ceea ce a dus la lezarea acestuia și, ca urmare, unele simptome le am și astăzi: amorțeală în talpă și mai ales în călcâi. Am luat luni de zile tot felul de suplimente, vitamine, B-uri în special, am făcut și terapie Bowen, acupunctură, dar rezul­tatul a fost același: amorțeala din călcâi nu a dispărut și nu am simțit nicio ameliorare. E la fel de supărătoare de aproape un an, cât a trecut de la acea criză. Îmi poate oferi cineva vreo sugestie, ce-aș mai putea face? Vă mulțumesc.

MATEI M. – Iași

„Tata are căile biliare înfundate și nu are poftă de mâncare”

În urma unui icter mecanic, tatăl meu are probleme grave la ficat: căile biliare sunt înfundate și i s-a montat un dren care comunică di­rect cu căile biliare (colecistul e scos de mult timp). Din dren curge în permanență un lichid, el nu prea mănâncă, nu mai are putere nici să se miște în pat (acum e internat). Starea lui se degradează pe zi ce trece și nu știu cum să-l ajut. Vă rog să-mi spuneți ce să-i dau pentru creșterea poftei de mâncare, să se pună puțin pe picioare. Aș vrea să încerc un tra­­tament naturist. Orice sugestie aveți, vă rog să-mi scrieți. Cu mulțumiri,

DIANA – Cluj-Napoca

„Sufăr de nevralgie intervertebrală”

Vă rog să mă ajutați cu un trata­ment naturist pentru nevralgia in­ter­vertebrală de care sufăr. Am de mai mult timp dureri, începând de sub subsuoara stângă până la abdo­men, în partea de jos, de-a lungul splinei la exte­rior. Mi s-a prescris trata­men­t cu Bromazepam și Midocalm, dar nu a dat rezultatele așteptate. Vă mulțu­mesc!

SIMION D. – Brăila

„Am astm bronșic și mi-am pierdut mirosul”

Acum un an am fost diagnosticată cu astm bron­­șic, iar acum două luni, mi-a dis­pă­rut total mirosul. Vă rog să-mi recomandați un medic bun sau un trata­ment pentru afecțiunea de care sufăr.

CRINA – București

„Am un papilom în zona perianală”

Am 41 de ani și sufăr de he­moroizi din adoles­cență. Până acum nu m-au deranjat prea mult, se inflamau doar o dată – de două ori pe an. Acum s-a format un papilom în zona perianală, aproa­pe de anus, care crește pe zi ce trece. De jur-îm­pre­jur, pielea e mai în­chisă la culoare, e mereu umedă și su­pu­rează. Nici mă­car nu mai pot să stau pe scaun. Mi s-a prescris trata­ment cu Cicaderm și Fu­cidin, ungu­en­te pentru in­fec­țiile cuta­na­te, dar nu m-au ajutat cu ni­mic. Ce altceva aș pu­tea folosi, să îmi ate­nueze măcar dis­con­fortul, dacă nu să mă vin­dece? Vă mulțu­mesc!

A. C. – Câmpulung Moldovenesc

„Am ovare micropolichistice”

Dragă redacție, vă scriu aceste rânduri în spe­ranța că mă veți ajuta să ies din si­tuația în care mă aflu. Am 26 de ani și sunt căsătorită de trei ani. Pentru că pe atunci eram studenți, am folosit de la început anticon­cepțio­nale. Prima dată am luat Ri­ge­­­vi­don, timp de trei ani, apoi am re­nun­țat la el, de­oarece am des­co­perit că îmi curgea din sâni un lichid alb ca laptele. Me­dicul mi-a spus că am un sur­plus de hor­moni de lac­ta­ție și că-mi va trece în câteva luni. După un an, „lactația” tot nu se oprise, așa că am con­sul­tat și un en­do­cri­nolog, care mi-a spus că am ovare micropo­li­chistice și mi-a re­co­man­dat trata­ment cu Bro­­­crip­tin și Medro­xi­pro­gesteron. În­tre­ba­rea mea este: voi pu­tea să mai am co­pii? Nu am mai luat anticoncep­ționale, dar nu rămân însărcinată. Vă mulțumesc.

ANDREEA

„Caut remediu pentru distonie neurovegetativă”

Am 21 de ani și de curând am făcut câteva crize de spas­mofilie. De atunci am o stare generală proastă: stări de vomă și leșin, tulburări digestive, in­somnie, simt constant o pre­siune în cap. Ana­lizele prescrise de medicul de familie au ieșit bine. Totuși, am consultat un medic specialist de la o cli­nică privată și acesta m-a diagnosticat cu distonie neurove­geta­tivă. Ur­mez tratamen­tul pre­scris – cu Seda­tif și Calmo­plant – dar starea mea s-a ame­liorat foarte puțin. Vă rog să-mi spuneți ce aș mai putea face. Aștept un răspuns și vă mul­țumesc.

DANIELA

„Sufăr de hernie hiatală”

Dragă redacție, sufăr de hernie hiatală, diag­nostic pus acum două luni. Practic, nu pot mânca, pentru că stomacul meu nu suportă nimic. Am arsuri, stări de vomă, înghi­t cu dificultate… Îi rog din suflet pe cei care cunosc vreun remediu na­turist sau alo­pat, prin care se poate evita operația, să-mi răs­pundă pe adresa redacției. Vă mulțu­mesc.

BOGDAN D.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian