Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Vă cumpărați un loc în Rai”

Mă numesc Nicula Georgeta și domiciliez pe raza județului Teleorman. Sunt pensionară, am vârsta de 67 de ani, cu o pensie de 1415 lei care este insuficientă, față de prețurile foarte mari la alimente, utilități, medicamente etc. Nu pot să fac față cheltuielilor ce se impun.

Nici până la această dată nu am primit voucher pentru energie. De ce? Nu știu. Și la țară se impun o serie de chel­tuieli, am în curte animale, câini, pisici. Nu pot să le las fără hrană. Ele nu știu că pâinea s-a scumpit și este mică la gramaj. Bobițe nu pot cumpăra, deoarece prețul s-a ridicat. Scormonesc în pământ după fiecare firimitură de pâine și așteaptă. Păsările sălbatice vin și ele la mân­care. Tot ce a fost verde în grădină au ciugulit. E dezastru, fiecare vietate cere de mâncare. Și lemnele de foc sunt scum­pe. Un    bax de lemne costă peste 500 lei. Bolile sunt și ele în floare. Îmi trebuie medicamente. De la va­rice am făcut tromboză. Cu greu am fost salvată de me­dicii de la Spitalul Floreasca. Am tromboză pe vena portă și pe vasele de sânge din zona me­zenterică. Nu știu ce medi­ca­men­te să mai iau și la ce uși să mai bat. Diabetul este și el în floa­re. Vă scriu această scrisoare, de­oarece sunteți singura pu­blicație căreia îi pasă de situația cetățe­nilor. Cei ce vă citesc sunt oa­meni cu suflet care își dau seama de umilința pe care o trăiești cerșind. Dar viața unui pensionar este greu încercată de neajunsuri, încât cei ce donează bani, fie cât de puțini, își cumpără un loc în rai.

NICULA GEORGETA – com. Vârtoapele, sat Vârtoapele de Sus, jud. Teleorman, cod 147428

„Dormim seri la rând nemâncați”

Sărut-mâna, doamnă Sânziana Pop,

Mă numesc Grigore Vasile, am 65 de ani și domiciliez în București, str. Sfântul Petru Tei, nr. 77, sector 2, îm­preună cu fiul meu, Grigore George. Eu sunt bolnav de schizo­frenie paranoidă de 39 de ani, și pe lângă această boală, mai am și demență și diabet tip 2, dar și o sondă urinară, pe care sunt nevoit să o port toată viața, din cauză că am ve­zică neurogenă, provocată de medicamentele psihotrope pe care le-am luat toți anii aceștia. Am o pensie de 1.125 de lei (v-am trimis documentația prin scrisoare, care atestă tot ceea ce v-am scris mai sus). Fiul meu și cu mine trăim într-o casă insalubră, fără minime condiții, fă­ră apă curenta (luăm apă de la vecini, cu bi­doanele). Sun­tem doi adulți într-o singură cameră. După ce că ambii suntem loviți de soar­tă, ne-a mai luat foc și casa. Vă atașez niște fotografii, să vedeți cum arată casa după ce a ars. Nu am avut sub nici o formă posibilitatea de a reface nici măcar bucătăria (de la un vecin am luat foc), iar primăria la vremea res­pectivă nu ne-a sprijinit cu absolut nimic. Ne descurcăm foarte greu cu cheltu­ielile lunare, pentru a ne cumpăra medicamente, mâncare și a achita facturile la lumină. Suntem la mila veci­nilor, care ne mai ajută din când în când, cu tot ce pot și ei. Fiul meu are o pensie de handicap în valoare de 64 de lei, cu care, vă dați sea­ma, este aproape im­posibil să cumpere ceva. Să știți că nu putem uita cum în urmă cu un an l-ați ajutat pe fiul meu, Grigore George, și i-ați trimis un ajutor material de la fundația „AS” și cititorii revistei. Și pe această cale vă mai mulțumim încă o dată pentru tot ce ați făcut pentru fiul meu! Așa a putut și el să plătească un avans pentru o pro­teză de picior. Și a trimis și scrisoare de mulțumire! Dar acum nu ne mai putem descurca fără alt ajutor. Suntem două persoane cu probleme grave de sănătate și mo­bilitate, și cu handicap grav. V-am fi re­cunoscători, dacă ne-ați publica povestea, pentru că astfel ne-am putea ușura și noi viața puțin, ca să nu mai dormim seri la rând nemâncați. Inclusiv fiul meu are depresie severă, pentru care ia medicamente zilnic. Avem nevoie de orice sunt dispuși oamenii să ne trimită (paturi, lenjerie etc.). Vă mulțumim din tot sufletul că ne acordați această șansă, de a ne publica povestea. Vă dorim întregii redac­ții ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru tot ceea ce fa­ceți pentru oamenii defavorizați!

GRIGORE VASILE – str. Sfântul Petru Tei nr. 77, sector 2, București, cod 020385

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian