Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu pentru priapism (Răspuns pentru ANONIM – jud. Neamț, F. AS nr. 1175)

Foto: Shutterstock

Priapismul este provocat de o drenare insufi­cientă a sân­gelui din corpii cavernoși (poate avea cauze medi­ca­men­toase, psihologice, ori poate fi provocat de unele afec­țiuni, dintre care cele renale nu sunt de neglijat). Un diag­nostic medical de spe­cialitate și tratarea eventualei afec­țiuni-cauză sunt de mare importanță. Iată o schemă terapeutică sim­plă, care ar putea rezolva, în circa 20 de zile, ne­cazul dvs.:

* Dimineața luați 2-3 lingurițe de mie­re în care amestecați câte 2 fiole de lăptișor de matcă lio­fi­lizat, ori câte 6 capsule de lăptișor de matcă (de la ma­ga­zinele Apimondia).

* Pe parcursul zilei beți 1 litru de apă în care pu­neți 15 lingurițe oțet din mere și miere, îndulcit cu mie­re, după gust.

* Local, ungeți zilnic cu alifie de Găl­benele (într-o cutie de 30 ml se înglobează 8-10 capsule de lăptișor de matcă). Acestea stopează fibrozarea cor­pi­lor cavernoși, care își redobândesc elastici­ta­tea, făcând po­sibilă drenarea. Multă sănătate!

VASILE A.

„Nu pot scăpa de «vâjâitul» din urechi” (Răspuns pentru C. T. – jud. Dâmbovița, F. AS nr. 1381)

Suferința dvs. se vindecă cu ceai de Vâsc. Se prepară în felul următor: seara, se pune la o ceașcă de 250 ml apă o linguriță cu vârf de Vâsc și se lasă la macerat până di­mi­­neața. A doua zi se încălzește ușor (atât cât să nu fie rece) în baie de abur, apoi se strecoară și se bea pe sto­macul gol, înghițitură cu înghițitură. Cura de ceai se în­cepe cu trei cești pe zi, timp de trei săptămâni, după care se beau câte două cești pe zi, dimi­neața și seara, timp de două săptă­mâni. Următoarea săptămână se con­tinuă cu câte o cană de ceai pe zi, di­mineața, iar în con­tinuare se bea tot numai câte o ceașcă, toată viața. Eu așa m-am vin­decat.

LAVINIA N. – București

„Hemoroizii îmi dau dureri groaznice” (Răspuns pentru VASILE N. – jud. Ialomița, F. AS nr. 1424)

* La recomandarea unui experi­mentat chirurg, ma­ma mea s-a tratat prin băi cu hi­per­man­ga­nat de sodiu (sau potasiu). Hemoroizii externi „se ard” și devin inactivi. Hipermanga­na­tul de sodiu (sau po­tasiu) se vinde în farmacii.

Rețeta: o jumătate de linguriță de hipermanga­nat se dizolvă în apro­ximativ 200 ml (o cană) de apă fiartă și răcită.    Femeile trebuie să-și proteje­ze aparatul uro-genital cu un mic tampon de vată. –    Se lasă șezutul pe cana cu soluție timp de 1-5 mi­nute. Se recomandă efectuarea băilor dimi­nea­ța, la prânz (dacă aveți condiții) și seara. Primele băi pe hemoroizii activi (vii) sunt foarte dureroase. In­ten­si­tatea durerilor scade treptat, până la dispariție (apro­ximativ 8-10 zile). După dispariția durerilor, băile nu mai sunt necesare. În timpul crizelor, între băi, se poate folosi unguent He­mor­zon. Pentru ușu­rarea procedurii și pen­tru a nu păta par­doseala, se recomandă introducerea că­nii cu soluție în­tr-o oliță de aceeași înălțime. Soluția preparată se poa­te fo­losi pentru aproximativ 8-10 băi. Se recomandă fo­losirea a două căni: una pentru încăl­zi­rea ușoară a so­lu­ției la temperatura dorită, cealaltă pen­tru baia pro­priu-zisă.

* După fiecare scaun, spălați-vă cu apă și să­pun, fără a folosi hârtie igienică (frecatul irită).

* Hră­niți-vă cu alimente care nu produc consti­pație! Îm­potriva constipației sunt foarte eficiente prunele uscate nefierte (doar înmuiate), consumate seara, înainte de culcare.

* Eli­minați condimentele (mai ales ardeiul iute) din ali­men­tație!

MARIANA – București

„Caut un remediu pentru sinuzită cronică” (Răspuns pentru CRISTIAN – Bacău, F. AS nr. 1541)

Pe lângă tratamentul alopat specific ORL, ați putea utiliza și aparatul Salin, cunoscut fiind că acesta este util în afecțiunile respi­ratorii cronice și acute (rinite, sinu­zite, laringite, bronșite cronice obstructive, bronșiec­ta­zii, astm bronșic, insufi­ci­ențe respiratorii cro­nice, mu­co­vis­cidoză). Apara­tul Salin acționează asupra inflamației cro­nice a căilor aeriene superioare și inferioare, fa­vo­rizând elimi­narea secrețiilor, degajând căile aeriene și gră­bind vindecarea. El este util și sforăitorilor cronici și eli­mi­nă mirosurile neplăcute din în­căpere. Per­sonal, uti­lizez în prac­tica medicală acest aparat, având o ex­pe­ri­ență în­de­lungată și colaborând cu inventa­to­rul său, d-l ing. Cons­tantin Pascu, motiv pentru care l-am re­co­mandat tuturor bolna­vilor cu afecțiuni res­piratorii, în speranța că voi contribui și eu cât de puțin la ame­liorarea suferinței acestora. Cu stimă,

dr. M. G. – București

„Am amigdalită de tip cazeum” (Răspuns pentru DORINA C. – Piatra-Neamț, F. AS nr. 1543)

Puneți într-un pahar cu apă la temperatura ca­me­rei o linguriță de sare de murături, la 200 ml apă. În alt pa­har puneți o linguriță de bicarbonat de sodiu. Di­mi­neața și seara faceți gargară cu aceste soluții alternativ. Mi­cro­bii din gât vor dispărea și mucoasa va căpăta re­zis­tență. În timpul zilei, beți ceai (infuzie) de Gălbenele în ames­tec cu ceai de Coada-șoricelului, în­dul­cit cu miere de al­bine. Când aveți dureri, seara, la culcare, su­geți o ta­ble­tă de Algocalmin, ia du­rerea cu mâna și are acțiune anti­aler­gică, se recomandă și la copii, dar în­tr-o doză mai mică. Să­nătate!

VALERIA P. – Brașov

„Am endometrioză și un chist ovarian” (Răspuns pentru L. R. – București, F. AS nr. 1546)

Vara trecută, preluând niște infor­mații din re­vista „Formula AS”, am avut șansa de a mă vin­deca de două afecțiuni ale zonei ge­ni­tale: chist ovarian și anexită, care nu cedaseră la tra­ta­mentul me­di­ca­men­tos. Apelând la d-l Andi Liciu, care prepară pro­duse natu­rale pe bază de propolis, cu răbdare și per­se­verență, am scăpat de bolile care îmi luaseră somnul, deoarece medicul îmi spusese că singura soluție pentru ele e bisturiul. Pentru că tot intrasem în „reparații ca­pitale”, am aplicat și tra­ta­mentul pen­­tru he­mo­roizi, cu preparate din aceeași com­po­ziție, dar sub for­mă de supozitoare. Și, minune!, am scăpat de ei. În urma acestor mi­nu­nate vindecări, so­țul meu s-a mo­lipsit de entuziasmul meu și și-a vin­de­cat și el pros­tata, după doar două luni de tratament cu supo­zi­toare, iar pentru a fi sigur de efect, a mai urmat o cură cu produsele pe bază de pro­polis preparate de d-l Liciu. Prin intermediul acestor rânduri, dorim să îi mul­țumim de mii de ori!

RALUCA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian