Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soțul meu doarme cu ochii întredeschiși” (Răspuns pentru VIORICA – Brașov, F. AS nr. 1107)

Foto: Shutterstock

Am avut și eu o problemă asemănătoare, com­bi­na­tă și cu dureri de cap. Am folosit un produs 100% na­tu­rist – „Cernica”, pe care mi l-a re­co­mandat sora mea. Prin conținutul de afine, Cernica stimulează cir­cu­lația sanguină la nivelul ochilor, scade tensiunea in­traoculară și posedă calități antioxidante. De ase­menea, are efect antimicrobian, apărând ochii de obo­seală și iritație. Prin conținutul hidrolizat de drojdie de bere (vitaminele B1, B3, B6, B12, acid folic, lac­toză, vitaminele A, C și K, microelemente și bio­fla­vo­noide), acționează la nivelul metabolismului în ge­ne­ral și la nivelul ochilor în special. Vă doresc tot binele din lume!

FLORINA – Sighișoara

„Sufăr de panarițiu” (Răspuns pentru M.M. – Pitești, F. AS nr. 1184)

Probabil că aveți o suprainfecție care nu răs­pun­de la tra­ta­men­tele apli­cate până acum. Eu vă re­comand cu toată încrederea com­presele cu infuzie de Mă­rul-lupului și Tătăneasă – apli­cații de 3-4 ori pe zi, badijonări cu tinctură de Mărul-lupului (de două ori pe zi) și unguentul de Mărul-lupului (se aplică în­tre badijonările cu tinc­tură). Le găsiți pe toate la farmaciile naturiste.

MIHAI – Craiova

„Am o transpirație abundentă și urât mirositoare” (Răspuns pentru LIVIU – București, F. AS nr. 1358)

1. Aceeași problemă am avut-o și eu, ani de zile. Ma­ma mă dezbrăca de la ușă când veneam acasă. Acum 7-8 ani, am fost în Turcia și cineva mi-a re­co­mandat un produs cremă-deo­dorant antiperspirant, care mi-a fost mai mult decât eficient: am scăpat de această problemă. La fel ca și tine, am folosit tot ce era pe piață, am fost chiar și la medic, dar fără nici un re­zultat. Acest produs se numește Deo-Tak fresh și es­te eficient o săptămână. La început, eu l-am folosit zil­nic, iar după ce, încet-încet, mirosul mi-a dispărut, l-am folosit de 3-4 ori pe săp­tămână. Acum îl folosesc din ce în ce mai rar. De transpirat ai să mai transpiri, dar dis­pare mirosul. Nu știu dacă se găsește pe piața ro­mâ­nească, dar îl poți procura ușor prin cei care merg pe­riodic în Turcia. Eu l-am cum­părat acum un an, cu 5 dolari, nu cred că este mai scump acum. Modul de folosire: după fiecare spălare, aplici puțină cre­mă, cât un bob de mazăre sau chiar mai puțin și te ma­sezi bine la subraț, până intră în piele. Un tub din acest pro­dus îți ajun­ge multe luni, eu acum folosesc un tub la un an.

P.S. – Produsul DEO-TAK este recomandat și pen­tru combaterea mirosului de transpirație al pi­cioa­re­lor.

FLORENTINA

2. Prin transpirație se elimină toxinele din organism. O soluție ar fi abordarea unei diete cât mai naturale, din care să fie eliminate carnea, ca­feaua, alcoolul. Vă sugerez ca timp de cel puțin o lună să nu mâncați deloc mâncare gătită, doar cru­dități. Dacă și după această cură de dezin­toxi­care mirosul neplăcut persistă, atunci ați putea apela la un set de mi­cro­in­jec­ții locale cu toxină botulinică, care blochează pro­cesul de transpirație. Aceste in­jecții se fac la unele cabinete de es­tetică, pentru în­tin­­derea ridurilor. Multă sănătate!

VIORICA – Huedin

„Mi s-a depistat herpes simplex” (Răspuns pentru CORNELIA – Brăila, F. AS nr. 1538)

1. Stimată doamnă, vă sfătuiesc să încercați un tra­­tament naturist, prin aplicarea ur­mă­toa­relor pro­ceduri: – Suc proaspăt de Aloe vera – se aplică direct pe zona res­pectivă, de mai multe ori pe zi. – Brus­tu­re – decoct din 4 linguri de rădăcină la 300 ml apă: se pun com­pre­se și se fac tamponări. Bune sunt și pu­drajele sulfamidate, soluțiile al­coolice sa­licilate. – Ca unguent, se poate folosi Propoderm – produs apicol care are la bază pro­po­lisul. Se mai pot folosi unguentul de Rostopască și uleiul de Cătină, care se apli­că de două-trei ori pe zi. Puteți face și vaccinul An­ti­her­pin. Consumați alimente bogate în vi­ta­mina C: ardei, varză, pătrunjel, lămâi, Măceș, Cătină. Vă doresc multă sănătate!

GEORGE – Suceava

2. Am suferit de herpes dintotdeauna și fiul meu a moș­­tenit acest neajuns. După încercări nereușite de a vin­­deca efectele herpesului, am reușit să scap de acest „bles­tem”. În primul rând, se consumă drojdie de bere – câte    50 g    zilnic. Se beau multe ceaiuri naturale. Se evită ex­­­punerea prelungită la soare. În timpul nop­ții să se evi­te starea de „sete”, con­sumând ceai sau apă. Menționez că igi­­ena este esențială în cazul persoanelor su­fe­rin­de de her­­pes. Multă sănătate!

Mariana – Brăila

„Mi se descuamează pielea de pe mâini” (Răspuns pentru AURA – Norvegia,

F. AS nr. 1552)

1. Stimată doamnă, în urmă cu 20 de ani, când eram stu­dentă, am avut și eu probleme cu pielea care se des­cuama de pe mâini și de pe față. Un medic expe­ri­mentat de la Policlinica Studențească a sta­bilit că aceste manifestări pot să apară în urma unei devi­ta­minizări a organis­mului. La recomandarea lui, am fă­cut timp de 30 de zile următorul tra­ta­ment: de două ori pe zi, mă un­geam pe locurile afec­tate cu o alifie cu Vitamina A+D2 (se poate prepara în farmacii). De trei ori pe zi, înghițeam urmă­toarele pastile: vi­ta­mina A+D2, vitamina E, vitamina C. Vitamina C se suge sau se poate în­locui cu sucul de la 2 lămâi, băut fracționat în trei prize, sub formă de citro­nadă, cu apă și miere de albine. După folosirea alifiei se lasă 15-20 de minute locul descoperit, ca să intre în piele. După o săptămână, pie­lea mi-a revenit la normal, dar am continuat tratamentul 30 de zile. Co­piii sub 14 ani tre­buie să ia pastilele numai de două ori pe zi. Tra­ta­mentul poate fi făcut în fiecare iarnă, câte 10 zile pe lună, 3 luni con­se­cutiv. Tot pen­tru afecțiunile pielii se mai poate folosi și alifia de Găl­benele. Vă do­resc multă sănătate!

SILVIA – Onești

2. Pentru necazul pe care-l aveți, vă dau ur­mă­torul sfat: să vă dați de mai multe ori pe zi, pe păr­țile afec­tate, cu un tampon de vată în­mu­iat în urină proas­pătă, apoi să nu vă ștergeți, stați așa până se usu­că. Alter­na­tiv, să vă dați și cu oțet de mere (nu ames­tecat). In­tern: beți suc de morcovi și suc de țelină (puteți să adăugați și puțină sfeclă roșie). Con­sumați trei căni pe zi, dimineața și seara, timp de 21 de zile. Sucul se con­sumă înghițitură cu în­ghițitură. Sunt si­gură că veți vedea rezultatul mai re­­pede de 21 de zile. Im­por­tant: consumați sucul pe loc. Cel mai mult să fie mor­cov. Urmați cura pâ­nă la sfâr­șit, chiar dacă rezultatul se va vedea mai re­­pe­de. Con­su­­mați cât mai multe sucuri naturale. Multă sănă­ta­te!

MIOARA – Constanța

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian