Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de colon iritabil pe fond nervos” (Răspuns pentru MARIAN – Canada)

Foto: Shutterstock

Vă transmit un tratament pe care eu l-am urmat și a dat rezultatul dorit, după ce m-am chinuit ani de zile. L-am găsit în „Formula AS” și constă în remedii din plante care sunt recomandate pentru colonul iri­­ta­bil și dereglările neurove­ge­ta­tive. Procu­­rați-vă Ex­tract din mlădițe de merișor și Se­diphyt (se găsesc în far­­macii). Medicamentele au ins­truc­țiunile de admi­nis­trare în am­balaj. Eu am făcut tratament un an de zile și mă simt foarte bine.

SILVIA – Cluj-Napoca

„Obosesc ușor, respir greu și am amețeli” (Răspuns pentru MARIAN – Craiova)

Stimate d-le Marian, dvs. suferiți de anxietate. Aceas­ta s-a declanșat ca urmare a oboselii acu­mu­late în timp, a unui program alimentar și de odihnă de­zor­do­nat, dar și a unei proaste irigări periferice și cerebrale, cauzate de sângele slab cali­tativ, care trep­tat îm­bolnăvește și duce la o dere­glare a între­gului aparat cardio-vascular. Vă re­comand uleiul de somon (Omega 3), care reduce nivelul de coles­terol din sânge, ajutând la fluidi­zarea lui, reglează ten­siunea arterială și deter­mină funcționarea nor­mală a inimii, în paralel cu un complex de vitamine care în mod obligatoriu să conțină și fier, seleniu, zinc și iod. Un ceai de tei și sunătoare îndulcit cu miere, seara, îna­inte de cul­care, vă va ajuta să aveți un somn liniștit. Însă dacă nu renunțați la țigări și nu lăsați timp orga­nis­mului să se odihnească, tratamentele nu sunt în­dea­juns. Dacă veți ține cont de sfaturi, după prima cură de tratament nu o să mai aveți palpitații și nici sen­zația că nu puteți respira. Cu stimă și admirație pen­tru colectivul revistei,

dr. BOGDAN S.

„Negii mi-au invadat tot corpul” (Răspuns pentru RODICA – Timișoara)

Pe lângă tratamentul recomandat în F. AS nr. 667, luna Mai, se zice că este efi­cient și cel cu pipotă de rață. Se proce­dează așa: cu pipota de la o rață (sau două, dacă sunt negi mulți), te freci cu partea in­te­rioară – nespălată – pe fiecare neg. Se zice că a doua oară nu mai ai ne­voie de acest simplu tratament, că scapi din prima. Se bea tinctură de ros­to­pas­că. E bun și sucul de la rostopască: tulpinile, flo­rile, frunzele se dau prin mașina de tocat și apoi se ung negii. Sucul să fie me­reu proaspăt. Mai puteți să vă ungeți cu ulei de ricin, dar cea mai eficace cred că e pipota de rață. Multă sănătate!

SOFIA – București

„Soția mea nu poate dormi noaptea din cauza unor cârcei” (Răspuns pentru VASILE – Bacău)

Se tratează cu un magnet pus sub sal­tea, la pi­cioare. In­tern, să ia de două ori pe zi câte 2 lingurițe de oțet de mere în jumătate pahar de apă. Extern: să frece ușor picioarele tot cu oțet de mere. Dacă nu poa­te lua intern, să adauge la acel oțet 1 lingură miere po­lifloră sau de cea închisă la culoare. Și poate adă­uga și o picătură de Lugol în paharul cu oțet, dacă nu, o picătură de iod. Să mănânce o ba­nană pe zi. Multă sănătate tuturor!

SOFIA – București

„Nepoțelul meu este infectat cu stafilococ auriu” (Răspuns pentru IULIA A. – București)

Băiețelul meu, la vârsta de 3 ani, a fost depistat cu stafilococ auriu și polipi. Am optat pentru auto­vaccin, dar fiind micuț, am fost sfătuită să apelez la un tratament ho­me­o­­pat. Era prima dată când au­zeam de așa ceva, dar era o al­ter­na­tivă la anti­bio­tice, de care m-am tot ferit. Nu am fost de­za­mă­gită; după începerea tra­ta­men­tului, toate au în­ceput să se re­­zolve. Am scăpat de stafi­lo­co­cul au­riu și de operația de polipi. Apelați la un medic ho­meopat. Vă doresc multă să­nă­tate!

NICOLETA

„În fiecare dimineață, soția mea se trezește cu părul ud” (Răspuns pentru GRIGORE – Gorj)

În scrisoarea adresată de dvs. revistei mențio­nați că pe lângă transpirațiile puternice, soția dvs. are frec­vent puncte purulente pe amigdale. Trans­pirațiile pot fi cauzate de mai mulți factori, pentru deter­mi­narea cărora sunt strict necesare unele con­sultații și analize de specialitate. Una din cauzele transpirației abun­dente ar putea fi funcționarea necores­pun­ză­toare a aparatului urinar, ca urmare a unei nefrite pro­vocate poate chiar prin afectarea ri­ni­chilor cu mi­crobi proveniți din zona amig­da­lelor. În această si­tua­ție, surplusul de apă din cir­cuitul sanguin, care nu poa­te fi eliminat pe cale re­nală, se va elimina prin glan­dele sudoripare. Pen­tru clarificarea existenței unei nefrite recomand soției dvs. să solicite me­­dicului de familie o tri­mitere la un specialist ne­fro­log. De asemenea, tot pe bază de trimitere, va trebui să fie consultată și de un medic specialist cardio­log, pentru a se veri­fica dacă nu cumva frec­ventele amig­da­lite puru­lente ar fi putut afecta inima. Dacă even­tual micro­bul care întreține permanent factorul in­fec­țios amigdalian este streptococul hemolitic, care prin de­finiție „linge încheieturile” și „mușcă inima”, se poate pro­duce și o altă suferință, și anume reuma­tis­mul ar­ti­­cu­lar acut. Analiza care poate determina in­fec­ția cu streptococ hemolitic se nu­mește ASLO (titru de anti-streptolizine) și valoarea nor­mală a rezul­ta­tului ar trebui să fie sub 250. Indi­fe­rent de rezultatul analizei, consider ne­cesară eli­mi­narea imediată a fo­ca­rului de infecție cro­nică amig­da­liană, care întreține su­ferințele de mai sus. În acest scop, nu­mai me­dicul specialist ORL poate sta­bi­li un tratament pu­ternic cu antibiotic, co­res­­pun­zător ca doză și durată, sau poate hotărî extirparea amig­dalelor. Cla­ri­ficând toți acești factori, so­ția dvs. se va vindeca în mod si­gur. Îi doresc succes de­plin.

VICTOR – Timișoara

„Hirsutismul îmi face viața un calvar” (Răspuns pentru G.L. – Vaslui)

Creșterea excesivă a pă­ru­lui pe brațe, pi­cioare etc. (în­treg corpul) la femei poate fi pro­vocată de o tulburare re­na­lă. Lo­cu­rile respective se ung cu suc de rostopască (Cheli­do­nium ma­jus), obținut cu aju­torul storcătorului electric (su­cul se menține proaspăt la frigider). Trebuie lăsat să ac­ționeze câteva ore, apoi locul se spală cu un să­pun emolient, iar pielea care s-a uscat puțin se tra­tea­ză cu alifie de filimică, ulei de mușețel sau sunătoare. În afară de aceasta, trebuie făcute o cură de ceai de urzici – cel puțin 3-4 cești pe zi –, pre­cum și băi de șe­zut cu coada-ca­lului pentru o irigare mai bună a ri­ni­chilor (citiți în F. AS nr. 609/2004; Asul verde, luna apri­lie 2005). Cum se prepară sucul: frunzele, tul­pinile și florile se spală și se trec în stare umedă prin stor­cătorul electric (pen­tru folosirea externă). Sfatul meu este să ob­țineți planta proaspătă cu rădăcină cu tot și să o plan­tați într-un ghiveci pentru a o avea la în­de­mâ­nă oricând. Vă doresc succes și să­nătate!

IONEL – Buzău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian