Vă transmit un tratament pe care eu l-am urmat și a dat rezultatul dorit, după ce m-am chinuit ani de zile. L-am găsit în „Formula AS” și constă în remedii din plante care sunt recomandate pentru colonul iritabil și dereglările neurovegetative. Procurați-vă Extract din mlădițe de merișor și Sediphyt (se găsesc în farmacii). Medicamentele au instrucțiunile de administrare în ambalaj. Eu am făcut tratament un an de zile și mă simt foarte bine.
SILVIA – Cluj-Napoca
„Obosesc ușor, respir greu și am amețeli” (Răspuns pentru MARIAN – Craiova)
Stimate d-le Marian, dvs. suferiți de anxietate. Aceasta s-a declanșat ca urmare a oboselii acumulate în timp, a unui program alimentar și de odihnă dezordonat, dar și a unei proaste irigări periferice și cerebrale, cauzate de sângele slab calitativ, care treptat îmbolnăvește și duce la o dereglare a întregului aparat cardio-vascular. Vă recomand uleiul de somon (Omega 3), care reduce nivelul de colesterol din sânge, ajutând la fluidizarea lui, reglează tensiunea arterială și determină funcționarea normală a inimii, în paralel cu un complex de vitamine care în mod obligatoriu să conțină și fier, seleniu, zinc și iod. Un ceai de tei și sunătoare îndulcit cu miere, seara, înainte de culcare, vă va ajuta să aveți un somn liniștit. Însă dacă nu renunțați la țigări și nu lăsați timp organismului să se odihnească, tratamentele nu sunt îndeajuns. Dacă veți ține cont de sfaturi, după prima cură de tratament nu o să mai aveți palpitații și nici senzația că nu puteți respira. Cu stimă și admirație pentru colectivul revistei,
dr. BOGDAN S.
„Negii mi-au invadat tot corpul” (Răspuns pentru RODICA – Timișoara)
Pe lângă tratamentul recomandat în F. AS nr. 667, luna Mai, se zice că este eficient și cel cu pipotă de rață. Se procedează așa: cu pipota de la o rață (sau două, dacă sunt negi mulți), te freci cu partea interioară – nespălată – pe fiecare neg. Se zice că a doua oară nu mai ai nevoie de acest simplu tratament, că scapi din prima. Se bea tinctură de rostopască. E bun și sucul de la rostopască: tulpinile, florile, frunzele se dau prin mașina de tocat și apoi se ung negii. Sucul să fie mereu proaspăt. Mai puteți să vă ungeți cu ulei de ricin, dar cea mai eficace cred că e pipota de rață. Multă sănătate!
SOFIA – București
„Soția mea nu poate dormi noaptea din cauza unor cârcei” (Răspuns pentru VASILE – Bacău)
Se tratează cu un magnet pus sub saltea, la picioare. Intern, să ia de două ori pe zi câte 2 lingurițe de oțet de mere în jumătate pahar de apă. Extern: să frece ușor picioarele tot cu oțet de mere. Dacă nu poate lua intern, să adauge la acel oțet 1 lingură miere polifloră sau de cea închisă la culoare. Și poate adăuga și o picătură de Lugol în paharul cu oțet, dacă nu, o picătură de iod. Să mănânce o banană pe zi. Multă sănătate tuturor!
SOFIA – București
„Nepoțelul meu este infectat cu stafilococ auriu” (Răspuns pentru IULIA A. – București)
Băiețelul meu, la vârsta de 3 ani, a fost depistat cu stafilococ auriu și polipi. Am optat pentru autovaccin, dar fiind micuț, am fost sfătuită să apelez la un tratament homeopat. Era prima dată când auzeam de așa ceva, dar era o alternativă la antibiotice, de care m-am tot ferit. Nu am fost dezamăgită; după începerea tratamentului, toate au început să se rezolve. Am scăpat de stafilococul auriu și de operația de polipi. Apelați la un medic homeopat. Vă doresc multă sănătate!
NICOLETA
„În fiecare dimineață, soția mea se trezește cu părul ud” (Răspuns pentru GRIGORE – Gorj)
În scrisoarea adresată de dvs. revistei menționați că pe lângă transpirațiile puternice, soția dvs. are frecvent puncte purulente pe amigdale. Transpirațiile pot fi cauzate de mai mulți factori, pentru determinarea cărora sunt strict necesare unele consultații și analize de specialitate. Una din cauzele transpirației abundente ar putea fi funcționarea necorespunzătoare a aparatului urinar, ca urmare a unei nefrite provocate poate chiar prin afectarea rinichilor cu microbi proveniți din zona amigdalelor. În această situație, surplusul de apă din circuitul sanguin, care nu poate fi eliminat pe cale renală, se va elimina prin glandele sudoripare. Pentru clarificarea existenței unei nefrite recomand soției dvs. să solicite medicului de familie o trimitere la un specialist nefrolog. De asemenea, tot pe bază de trimitere, va trebui să fie consultată și de un medic specialist cardiolog, pentru a se verifica dacă nu cumva frecventele amigdalite purulente ar fi putut afecta inima. Dacă eventual microbul care întreține permanent factorul infecțios amigdalian este streptococul hemolitic, care prin definiție „linge încheieturile” și „mușcă inima”, se poate produce și o altă suferință, și anume reumatismul articular acut. Analiza care poate determina infecția cu streptococ hemolitic se numește ASLO (titru de anti-streptolizine) și valoarea normală a rezultatului ar trebui să fie sub 250. Indiferent de rezultatul analizei, consider necesară eliminarea imediată a focarului de infecție cronică amigdaliană, care întreține suferințele de mai sus. În acest scop, numai medicul specialist ORL poate stabili un tratament puternic cu antibiotic, corespunzător ca doză și durată, sau poate hotărî extirparea amigdalelor. Clarificând toți acești factori, soția dvs. se va vindeca în mod sigur. Îi doresc succes deplin.
VICTOR – Timișoara
„Hirsutismul îmi face viața un calvar” (Răspuns pentru G.L. – Vaslui)
Creșterea excesivă a părului pe brațe, picioare etc. (întreg corpul) la femei poate fi provocată de o tulburare renală. Locurile respective se ung cu suc de rostopască (Chelidonium majus), obținut cu ajutorul storcătorului electric (sucul se menține proaspăt la frigider). Trebuie lăsat să acționeze câteva ore, apoi locul se spală cu un săpun emolient, iar pielea care s-a uscat puțin se tratează cu alifie de filimică, ulei de mușețel sau sunătoare. În afară de aceasta, trebuie făcute o cură de ceai de urzici – cel puțin 3-4 cești pe zi –, precum și băi de șezut cu coada-calului pentru o irigare mai bună a rinichilor (citiți în F. AS nr. 609/2004; Asul verde, luna aprilie 2005). Cum se prepară sucul: frunzele, tulpinile și florile se spală și se trec în stare umedă prin storcătorul electric (pentru folosirea externă). Sfatul meu este să obțineți planta proaspătă cu rădăcină cu tot și să o plantați într-un ghiveci pentru a o avea la îndemână oricând. Vă doresc succes și sănătate!
IONEL – Buzău