Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut soluții non-invazive, un tratament naturist pentru gonartroză” (Răspuns pentru FLOREA, F. AS nr. 1646)

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, doresc să vă felicit și să vă mulțumesc pentru munca extraordinară pe care o de­puneți în realizarea revistei dumneavoastră. Arti­colele publicate sunt de o calitate remarcabilă, iar informațiile prezentate sunt extrem de valoroase și bine documentate. Apreciez profesionalismul și dedicația echipei, care se reflectă în fiecare ediție. Vă rog să primiți mulțumirile mele sincere și o in­for­mație care să ajute un cititor aflat în impas.

Stimate domnule inginer Florea, vă scriu cu respect și cu cele mai bune gânduri pentru dumnea­voastră. După pensionare, m-am confruntat și eu cu aceeași problemă: gonartroză bilaterală cu propu­nere pentru operație. Un caz similar din familie, cu recuperare precară în urma operației, m-a făcut să reconsider parcursul meu spre vindecare. La fel ca dvs., am încercat diverse tipuri de infiltrații cu acid hia­luronic, corticosteroizi, PRP, care nu au vindecat afecțiunea, din contră, au fost gestionate doar dure­rile, iar degradarea a fost și mai accentuată. După ce m-am documentat în amănunt am ales două di­recții terapeutice. În primul rând, am ales trata­mentul mecanic: reducerea stresului pe articulația genunchiului. Eram supraponderal și aveam un stil de viață sedentar. Am început să renunț la zahăr, gluten, lactoză, alimente supraprocesate și m-am orientat spre o dietă alcalină, preponderent din alimente integrale. Dieta mi-a adus kilograme în minus și mi-a îmbunătățit analizele. Odată cu pier­derea kilogramelor, s-au redus o parte din dureri și atunci am decis că pot începe kinetoterapia, am fă­cut atât exerciții care întăresc musculatura din jurul genunchiului, cât și exerciții de întindere și mo­bilizare activă a articulației, pentru a-mi păstra am­plitudinea de mișcare. În ur­ma dietei, am realizat ce impact mare are alimentația și cât de importantă este aceasta pentru reducerea infla­mației și grăbirea procesului de vin­decare. În al doilea rând, pe lân­gă mișcare și atenție spo­rită la ceea ce mă­nânc, am încercat să cresc apor­tul nutritiv, prin consumul de suplimente. Desigur, nici aici nu am găsit răspunsul imediat. Am su­praviețuit unui carusel de în­cercări de suplimente ambalate luxos, la prețuri nejustificate, importate de pe alte continente și ale căror de­numiri abia că le puteam pronunța. M-am oprit la un produs din inima munților Apu­seni, unde de mai bine de 10 ani, fir­ma Alimente Ge­riatrice comerciali­zea­ză pulberea de muguri de brad. Pro­dus păstrat din generație în gene­rație, pre­gătit cu mare migală în fie­care vară, a fost pentru mine o pul­bere mira­culoasă, un amestec de tradiție și magie. Pulberea mi-a redus infla­mația, durerile, și mi-a întărit toate oa­sele. O consum de peste 5 ani, de 3 ori pe zi, câte o linguriță. Am făcut unele pauze, deoarece este o afacere de familie, cu stoc mic, care adesea se epuizează cu mult timp înainte de noua recoltă. Pulberea se poate co­man­da telefonic la 0729/66.81.08 sau online. Personal, încurajez cititorii în­spre produsele au­tohtone, atât pentru compatibilitatea noastră geneti­că pentru consumul lor cât și pentru încurajarea co­merțului local. Vă doresc multă sănătate și înțelep­ciune în explorarea opțiunilor terapeutice și, desi­gur, răbdarea și pute­rea necesare pentru alegerea celei mai bune soluții. Cu respect,

MATEI V.

„Fetița mea suferă de nisip la rinichi și de panarițiu” (Răspuns pentru MARIANA – Timișoara)

Sper ca răspunsul meu să fie și el de ajutor în tratarea panarițiului. Se ia un albuș de ou, se pune într-un vas curat și se amestecă cu fulgi rași de să­pun, mereu, mereu, ca la o maioneză, până devin o alifie ca o pastă de dinți. Cu ea se învelește degetul bolnav sau degetele bolnave. Are proprietatea de a „coace” și absorbi puroiul. Se întărește și vindecă rana. Apoi se decojește și dacă e nevoie, se mai pu­ne o dată. Se poate folosi numai o parte din albuș, după necesitate, fiindcă iese multă alifie. Am folosit această „pastă” și la absorbirea pu­roiu­lui din fu­runcule, mai ales când locuiam într-un sat, fără a avea posibilități de a ajunge la me­dicul din oraș.

Un sfat util! O prietenă de a mea, care a avut o aler­gie – o spuzeală măruntă, de care nu se mai vin­de­ca cu toate prescripțiile medicale primite, s-a lecuit cu o soluție preparată din aceeași cantitate de oțet și spirt. Să vă dea Dumnezeu sănătate!

JULIETA – București

„Cum pot scăpa de o infecție cu Enterococcus fecalis?” (Răspuns pentru C.C. – București)

Infecțiile cu acest agent bacterian sunt foarte agre­sive și destul de refractare la antibiotice. Eu am ob­ți­nut rezultate bune cu următorul tratament natu­rist: l Extract concentrat de afine (prin proantocia­ni­dinele pe care le conține blochează înmulțirea bacte­riilor); l ParaProtex – un antibacterian și antiseptic efi­­cient; l Lactobacili (Acidophilus – Pro­BioBalance); Se consumă zilnic 2 l apă (al­ca­lină). Se vor evita constipația și in­fecțiile urinare.

IOANA – Cluj

„Transpirația urât mirositoare îmi face viața imposibilă” (Răspuns pentru CRISTIAN)

Transpirația este provocată adesea de stres și chiar de unele me­dicamente care fac ca organismul să producă anumite mirosuri puternice. Dacă trans­pirați frecvent, trebuie să consultați și un medic, ar putea să fie în cauză o hipertiroidie, hipoglicemie sau alte afecțiuni. Vă recomand câteva rețete natu­ris­te care poto­lesc transpirația.

INTERN: beți zilnic 4 căni de ceai de salvie (infuzie 250 ml apă cloco­tită, o linguriță de plantă sau un plicu­leț), sau un ames­tec din plan­te (salvie, crețișoară, coa­da-ca­lului, ciubo­ți­ca-cucului, pir) – o linguriță de plan­te la 250 ml apă fiartă (in­fuzie). Ceaiul se bea călduț, neîn­dulcit sau îndulcit cu puțină miere.

l Ceai de obligeană macerat la re­ce – 2-3 căni pe zi, pe stomacul gol.

l Ceai de tei, care are o aromă plăcută și care face ca transpirația să nu mai aibă mirosul atât de pu­ternic.

l Mestecați frunze proaspete de pătrunjel sau beți ceai de pă­trunjel (o linguriță de plantă infu­zată în 200 ml apă fiartă). Se bea călduț.

EXTERN: alegeți un săpun deo­dorant, cum ar fi cel din arbore de ceai sau un să­pun anti­bacterian (li­chid, care dis­truge bacteriile). Da­­că vă irită pie­lea, le folosiți numai în zonele unde este cel mai mult ne­voie, dacă nu, le puteți folosi zilnic (alter­nativ).

l Pudrați zonele cu probleme ale cor­pului cu bicarbonat de sodiu sau făină de porumb înmuiate cu apă. Acestea ab­sorb umezeala și distrug bacteriile care produc mirosul.

l Băi cu decoct din frunze de nuc sau coajă de stejar – 40 g coajă la 2 litri apă sau 100 g frunze de nuc fiert 15 minute sau băi cu infuzie de salvie (100 g plantă la un litru de apă).

l Pudră de talc mentolată: ab­soarbe transpi­rația.

l Epilați-vă sistematic sub braț.

l Țineți o dietă bogată în legume cu frunze verzi, bogate în clorofilă (spa­nac, sfeclă, varză), pește, mai pu­țină carne, cel puțin pe perioada tra­tamentului.

Sănătate și numai bine!

ELISABETA – Vâlcea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.